fbpx

Multumesc, iubitule! Pentru putin!… Deci recunosti!

de

Te cam saturi cu firimituri, când vine vorba de sex. Lista de prioritati nu contine si partea erotica, pe principiul ca asta se poate rezolva „si-n alta parte“, daca nu merge acasa. Doar ca, de cele mai multe ori, n-o rezolvi in alta parte, tragi de niste imperecheri cu combustie mediocra si, dupa ce ani de zile astepti sa fie mai bine, sfârsesti prin a vedea ca, la urma urmei, nici n-ai nevoie de performante hormonale, astea sunt aspiratii frivole. Tu ai nevoie de bani, de invidia altora, de faianta si gresie, de imprumut la banca, de dulciuri, de algocalmin. In rest, n-au decât sa astepte toate, inclusiv extazul sexual.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Drum prost cu prioritate

Rabatul constant de la calitate, in viata intima, e cel mai popular dintre compromisuri. Undeva, la inceputuri de lume, intr-o pestera prost aerisita, oamenii au clacat si, tabaciti de urgentele zilei si de vicisitudinile foamei, au ajuns la concluzia ca placerea fizica nu e un scop, ci un mijloc. Si, daca tot se incadreaza la unelte aducatoare de profit, are prea putina importanta daca gemetele sunt reale sau contrafacute, efectul si ecoul printre stalactite sunt aceleasi.
Din punctul chior de vedere al unei majoritati feminine, calitatea unei relatii n-are nimic comun cu calitatea sexului. Disperatele intru pecetluirea nuneasca a dragostei sunt concentrate pe factori mai practici.
Daca sexul ar fi un criteriu de selectie, multi dintre tatii de familie de azi ar fi niste burlaci care s-ar multumi si cu nebuna satului, daca le-ar face nespusa onoare sa se uite la ei – in pauza dintre doua aventuri de-ale ei cu amanti mult mai competenti.
Dar, spre binefacerea clanului testosteronic, femeile au alte principii in capul listei. Nu ca nu le-ar interesa deloc ce parere are trupul lor despre frustrarile repetate la care e supus. Dar când e mai important sa te legeni prin societate in formula doamna-si-domnul, e mai urgent ca din actul sexual sa rezulte un ovul fecundat, nu un orgasm, e mai important ca baia sa aiba jacuzzi decât sa folosesti acest progres tehnic in chip de afrodiziac, atunci toata viata ta erotica a semnat un pact de vasalitate cu infrastructura si cu gura lumii. Nu te mai intereseaza ce simti, ci doar ce cred altii ca simti.
E trist când femeile gândesc dupa formula: il iubesc la nebunie, deci prea putin conteaza ca e cam nepriceput in pat. E rezolutia unei disperari autodistructive. Placerea de a te crede iubita este, de cele mai multe ori, deasupra placerii de-a te sti rasfatata. Pentru ca micul rasfat poate surclasa pomposeniile spuse din asa-zise sentimente inflacarate.
Adoratia fata de tine ca amanta nu te satisface nici la propriu, nici la figurat, pentru ca obiectivul tau n-are nimic comun cu confortul real – si uite, simt cum mi se strica ziua când constat asta. Si e abia prânzul, mai am câte ceva de facut azi.

O data ti-a pus-o, dar nu se pune

Multe povesti de iubire incep cu capieli fatale. Si cu anorgasmii care, vorba lui Murphy, fiind declarate provizorii, tind sa devina definitive. Scuza numarul unu – si cea mai tembela – care circula in folclorul de asternut este aia potrivit careia „prima data când faci sex cu cineva nu-ti dai seama cum e, ca asa e mereu prima data, iese prost“. Cum adica nu-ti dai seama cum e? De ce sa iasa prost? De ce sa scuzi neconditionat, numai pe baza unui mit de pâsla?
Atâta vreme cât am dat si de barbati alaturi de care a fost bine de prima data, nu pricep de ce ne este necesara stratagema cu amânarea placerii, de dragul acomodarii cu pielea, stilul si pilozitatea celuilalt, de dragul imblânzirii lente, a entuziasmului luat cu binisorul.
Pe de alta parte, trebuie sa admitem ca – din câte ne-a fost dat sa vedem si sa simtim – exista si destule relatii care incep printr-o boacana erotica si evolueaza totusi decent, ba chiar ajung sa fie niste performante artistice in ringul cearsafului fierbinte. Trebuie sa-i dai omului o sansa rezonabila.
Dar daca petitia se lungeste aberant – adica trece un semestru de sex si ne gasim tot in faza in care el se intreaba daca e adevarat ca femeile prezinta mai multe orificii misterioase, „in zona aceea“, sau e doar un zvon din Playboy – atunci e cazul sa te pregatesti de discutii pe teme de anatomia si fiziologia omului.
Cu cât il iubesti mai mult, din ratiuni care cad din bascula logicii, cu atât ii justifici prostiile mai frumos. N-are erectie fiindca e emotionat; la doctor nu merge, fiindca doctorul nu trateaza panica, ci masoara doar unghiul mecanic al problemei. N-are rabdare si uita preludiul prin aceeasi manevra neurologica prin care isi uita in fiecare zi cheile de la masina in casa si vine de jos gâfâind dupa ele. Te saruta ca si cum si-ar face o datorie pentru care a depus un juramânt sau macar a semnat la notariat. Nu pare sa ia in calcul faptul ca, daca tu ai propti un cot pe burta lui, intr-o acrobatie spontana, ar mârâi de durere, dar deocamdata se pare ca n-ai si tu aceleasi drepturi, când scripetii lui il lasa balta si se trânteste pe tine ca pe sezlong, chipurile din greseala.
O alta indulgenta cronica pe care o colportam in cuplu este cea legata de initiativa erotica. Domnul decide când, cum si cât ne dezbracam. Tu nu preiei comanda la pupitru, iti gasesti explicatii savante, din colectia celor auzite-n zorii pubertatii tale, când fetele credeau ca nu e frumos sa impuna un orar sexual, deoarece nu se stie ce bioritm amoros are partenerul taman atunci. Si circula legenda ca nu poti initia o erectie care nu-ti apartine, normal.

Contratimpul nu mai avea rabdare cu oamenii

Dar noi stim ca toata cantitatea de delir de mai sus e doar un pretext pentru a ne complace in mediocritatea unei intimitati prost intelese. Poti avea initiativa unui act sexual, daca vrei neaparat sa-ti extinzi antenele si sa simti momentul optim. Evident, se pare ca, asa cum exista afoni sau daltonisti, tot astfel exista si femei care nu simt situatia, care aleg cel mai prost moment pentru a-si vâri mâna-n pantalonii iubitului, cu o spontaneitate care, daca n-ar fi calculata gresit, ar fi ravasitor de placuta pentru el.
Dar dumnealui tocmai terminase de povestit ce durere-n splina a resimtit dupa ce ne-a eliminat Olanda din grupe, apoi, printr-un viraj pe care-l credeai posibil numai pe sensul giratoriu, a amintit ca pateul de porc nu-i mai prieste la bila, fiindca ii vine ceva amar in gura si nu poate fi o coincidenta, fiindca dimineata a mâncat sase feliute, iar acum il doare ceva.
Atunci, surda la vaietul lui si oarba la gura lui punga, tu-i umbli la slit. In 999 de cazuri dintr-o mie, el ar fi fost in stare sa te plateasca sa faci asta, dar tu ai nimerit exact in santul dintre poftele lui. Si de-atunci, din cauza acestei traume, revii in marsarierul ideilor tale, nu-ti mai lasi impulsurile sa circule libere.
Evident, toate astea, alaturi de multe, ucigator de multe altele, devin motive care sprijina standardele joase. Ajungi iar sa constati ca o chiuveta de inox, cu robinet cu senzori si cuva dubla, te excita mai mult si mai repede decât o impreunare conjugala spontana. Si-atunci stau si ma-ntreb de ce scriem atâta despre sex si de ce vrem sa aflam lucruri pe care de fapt le stim prea bine, dar ne prefacem ca n-avem acces la ele, ca sa ni se scuze arta de a ne satura cu resturi de senzatii.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.