fbpx

Muzica clasica la metrou, de Zilele Bucurestiului

de

Duminica, 16 septembrie, de la ora 18.30, a avut loc marea deschidere a proiectului “ Muzica clasica la metrou”, pe peronul statiei Universitatii, organizat de Asociatia Arta nu musca.

In cadrul evenimentului, ansamblul Fonetic Quintet (Gabriela Petecila- flaut, Ana Maria Radu-oboi, Bogdan Gugu-clarinet, Ionut Emil Mardare-fagot, Cristian Borcan-corn) au stârnit interesul si curiozitatea trecatorilor, astfel incât sa piarda trenuri la rând pentru a-i asculta. Repertoriul a fost unul antrenant si melodios, cu piese usor de recunoscut de catre publicul larg, care s-a declarat fascinat de artisti , de idee si de atmosfera creata. In paralel, au fost selectate recitaluri muzicale si pe peronul Unirii, Victoriei si Eroilor, spre deliciul vizual si auditiv al pasagerilor.

Proiectul “Muzica clasica la metrou” este o initiativa, cu prilejul Zilelor Bucurestiului, care se va desfasura intre 16-22 septembrie, ora 18.30-19.30, in 4 statii –Unirii, Universitate, Victoriei si Eroilor, cu o serie de spectacole inedite, sustinute de tineri artisti de la George Enescu, Dinu Lipatti, Conservator sau UNMB.

Arta nu musca sustine tinerele talente si adevaratele valori românesti, realizând o serie de manifestatii desfasurate, intr-o maniera moderna si atractiva. Evenimentele sunt create tot de doua tinere, pasionate de arta si de cultura frumosului, menite sa surprinda creatia, artistul si omul. (www.artanumusca.ro)

Astazi, la Eroilor, incepand cu ora 18:30 veti avea parte de o supriza: un flashmob organizat de un cor care va avea urmatorul repertoriu:
1. Palestrina- I vaghi fiori
2. W. A. Mozart- Adoramus
3. Michael Praetorius- In dulci jubilo
4. W. A. Mozart- Sancta Maria, mater Dei
5. Pierre Certon- Je ne fus jamais si aise
6. W. A. Mozart- Ave verum
7. Pierluigi da Palestrina- Lauda Sion
8. Daniel Friderici- Wir lieben sehr im Herzen
9. Pierre Certon- La la la, je ne l’ose dire
10. Felice Giardini- Viva tutte le vezzose
11. Guillaume Dufay- Qui condolens
12. Johannes de Okeghem- Benedictus

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.