fbpx

O poveste de dragoste fără trucuri, dar cu multă magie: Mydas și Tania Magic

de

Formează un cuplu în viața de dincolo de scenă, dar s-au hotărât să aibă cariere separate, căci arta neomagiei are atâtea cărări, încât ar fi păcat să nu le străbată pe toate. Pe Mydas l-am remarcat cu toții la Românii au talent, în urmă cu doar câteva ediții, iar pe Tania, care i-a fost o vreme asistentă, am văzut-o apoi înflorind pe cont propriu, iar la spectacolul nostru de Dragobete trucurile ei fermecate ne-au făcut să ne reîndrăgostim de cei de lângă noi.

Mydas: În magie şi în relaţii trebuie să ai acelaşi ingredient no 1: surpriza!

Îți amintești de prima întâlnire cu Tania? Cum ți s-a părut la început și cum a evoluat ea, ca artistă, alături de tine?

Mydas: Prima oară am văzut-o pe Tania la un spectacol al unei trupe de improvizaţie (Trupa “Idiot” din Iaşi). În scurt timp am intrat în legătură cu ea, pentru că mi-a plăcut foarte mult faptul că e plină de viaţă, veselă şi entuziastă. Cum tot aveam nevoie de o asistentă, i-am propus şi a acceptat. După câteva show-uri, am prins aşa de mult drag de ea, încât ne-am apropiat mult, “am ajuns” împreună. De-a lungul anilor şi ai show-urilor, a crescut mult în ea dorinţa de a se exprima, de a fi mai mult decât asistentă, şi aşa s-a născut “Tania Magic”. Am ajutat-o cu sfaturi, exemple şi chiar recuzită, dar ambiţia şi iniţiativa au venit din ea!

Crezi că sunt, într-adevăr, bărbații magicieni avantajați de anumite atribute fizice sau calități masculine? Ce diferențe pot fi între un bărbat magician și o femeie magician?

Mydas: Nu îmi explic în mod definitiv de ce sunt mai mulţi magicieni decât magiciene, mai ales că o femeie poate fi muuult mai bună în “a distrage atenţia”. Mai ales la un public format majoritar din bărbaţi… ( râde)

Cum reușești să păstrezi un strop de magie și în relația voastră, nu doar în colaborarea profesională?

Mydas: Trecem prin experienţe unice în fiecare lună, exact ca atunci când suntem într-un show. În magie, în comedie şi în relaţii trebuie să ai acelaşi ingredient no 1: surpriza!

După apariția la Românii au talent cum s-au schimbat lucrurile în cariera ta?

Mydas: Înainte de Românii au talent, făceam lucrurile profesionist, după câte înţelegeam sensul cuvântului pe atunci. Dar imediat după emisiune ne-am mutat la Bucureşti şi aici am învăţat de la colegii mei (magicieni şi alte tipuri de entertaineri şi artişti) ce înseamnă cu adevărat să fii profesionist. De asemeni, am dat primele autografe…

Care sunt momentele cele mai cerute, cele care stârnesc cel mai mult entuziasmul publicului?

Mydas: Numerele cele mai cerute sunt de departe cele funny şi interactive; cu cât oamenii sunt implicaţi şi cu cât le pasă mai mult de ceea ce experimentează, cu atât au o reacţie mai puternică. Deşi putem face şi magie “serioasă”, profundă, cu un mesaj puternic – aceste lucruri sunt cerute rar, în favoarea numerelor la care lumea se simte bine, pur şi simplu. Mai uită de ratele la bancă. (râde)

Informații despre Mydas putem găsi pe https://www.facebook.com/mydas.neomagicianul/

www.mydas.ro

https://www.instagram.com/mydas.official/

 

Tania: Magia îşi are locul în orice moment al vieţii

 

Cum a apărut magia în viața ta – cum te-ai întâlnit cu o asemenea profesie, preocupare sau pasiune, spune-i cum dorești…

Tania: Magia a apărut de mai multe ori în viaţa mea, sub diferite forme. De la dorinţa mea de a fugi cu circul când eram mică, la diferite emisiuni de magie, urmărite cu sufletul la gură şi, în cele din urmă, am ajuns să performez pe scenă. Eu am absolvit facultatea de teatru, ceea ce a fost un atu la întâlnirea cu publicul, şi m-am îndrăgostit de Mydas şi de magia lui, ceea ce m-a făcut să prind rădăcini în lumea asta magică.

Sunt puţine femei magician, totuși, majoritatea sunt asistente de magician… Cum ai decis să lucrezi pe cont propriu şi care au fost primele obstacole pe care le-ai avut de trecut?

Tania: Într-adevăr, este o lume considerată fiind a bărbaţilor, însă, aşa cum femeile au pătruns în domenii ca avocatura şi medicina, considerate în trecut “treburi bărbăteşti”, a fost doar o chestiune de timp până să apară femeile-magician. Şi eu am început prin a fi asistentă, însă, în timp, am preluat multe din atribuţiile magicianului, ajungând în cele din urmă să am propriile spectacole. Nu pot spune că am întâmpinat obstacole, deoarece eram deja obişnuită cu repetiţiile interminabile de la teatru, şi am fost plăcut surprinsă să văd că lumea e destul de deschisă când vede o femeie în postura de magician.

Când a început relaţia voastră şi spune-mi, te rog, dacă faptul că lucraţi împreună a fost vreodată un dezavantaj pentru relaţia personală?

Tania: Relaţia noastră a început acum cinci ani și jumătate, pe vremea când eram încă asistenta lui. Faptul că petreceam mult timp împreună, la repetiţii şi spectacole, ne-a făcut să observăm că avem, pe lângă magie, multe alte planuri pe care ne potrivim. E drept că, lucrând împreună apar, inevitabil, mici conflicte. Pe partea de magie el m-a învăţat tot ce ştiu şi, ca orice profesor, se mai pierde cu firea, mai ales că eu, ca orice învăţăcel, mă mai “bag la creaţie”, însă mereu ne temperăm unul pe celălalt şi trecem cu bine peste ciondăneli.

Unde se potrivesc cel mai bine momentele de magie, în cadrul cărui tip de evenimente?

Tania: Cred că magia îşi are locul în orice moment al vieţii. Copiii sunt cei mai fascinaţi când fac să apară sau să dispară un obiect sau un animăluţ, deoarece ei abia experimentează legile fizicii. Însă şi cei mari caută, de asemenea, magia. De-a lungul timpului am fost chemaţi să facem spectacole la nunţi, botezuri şi majorate, noi adaptând spectacolele în funcţie de ocazie şi tema petrecerii. Un patron al unei mici întreprinderi ne-a invitat să facem spectacol la un team-bulding şi a fost minunat. Am intermediat chiar şi câteva cereri în căsătorie, inelul apărând în mod cu adevărat magic şi neaşteptat….

Mai multe informaţii despre Tania Magic pot fi găsite pe web-site-ul www.taniamagic.ro. Spectacolele deschise publicului vor fi postate pe pagina sa de facebook https://www.facebook.com/taniamagic/. Iar pentru tot felul de filmuleţe de la evenimente şi nu numai va puteţi abona la canalul său de youtube.

 

 

 

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Tag-uri:
· · ·
Categorii:
Dragoste · Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.