fbpx

Oana Stinga: Obsesia siluetei si a dietelor este indusa de societate de cele mai multe ori in detrimentul sanatatii

de

Oana Stinga – Life Coach, Body&Mind Nutritionist si Consultant de Marketing – cu o experienta de peste 20 de ani in business, peste 10 ani in marketing pentru medicamente fara prescriptie, suplimenti nutritivi, produse de nutritie- demareaza programul Traieste fericit in propriul corp.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Marea Dragoste – Tango: Demarezi un program de transformare a relatiei cu mancarea si cu propriul corp in 66 de zile. De ce 66? Atat a durat si parcursul tau pana la gasirea echilibrului?
Oana Stinga: Programul “Traieste fericit in propriul corp” are 2 obiective clare si foarte puternice : 1) transformarea relatiei cu mancarea 2) dobindirea armoniei, increderii in sine si a starii de bine in toate planurile vietii.
In 66 de zile ne concentram pe idea de “transformare prin constientizare” si invatam cum putem dobindi obiceiuri noi benefice pentru sanatate, “dizolvind” pas cu pas obiceiurile vechi. Cele 66 de zile reprezinta inceputul calatoriei spre schimbarea pornita din interior. Astfel, relatia cu mancarea se va schimba radical, pentru ca pe masura ce constientizezi, transformi si simti pe propria piele beneficiile schimbarii pornite din interior, vei dori sa traiesti din ce in ce mai sanatos si echilibrat. Persoanele care trec printr-o astfel de transformare fundamentala vor avea puterea personala de a influenta pozitiv lumea din jurul lor si de a-si educa copiii intr-un mod sanatos.
Spre deosebire de programele de slabit ce propun o trecere brusca de la “a manca nesanatos” la “a manca extrem de corect”, impunindu-ti un program rigid, de la care nu te poti abate fara sa te simti vinovat, programul pe care l-am creat este centrat pe idea de constientizare, descoperire, respect de sine si schimbari treptate si definitive.
In ceea ce ma priveste – am inceput dezvoltarea personala in 1999 in perioada cind studiam pentru MBA si am fost expusa la programe de coaching si dezvoltare personala centrate pe leadership prin auto-cunoastere.
In ultimii 5 ani, am cautat noi cai pe drumul spre mine insami, trecind prin cursuri, formari, timp de reflectie, experiente si calatorii diverse. In ultimul an, m-a preocupat zilnic raspunsul la intrebarea “care este contributia mea in aceasta lume? “ Astfel, au inceput sa se nasca noi proiecte, iar “Traieste fericit in propriul corp” este un prim proiect, centrat pe idea de schimbare.

Marea Dragoste – Tango: De ce crezi ca oamenii nu mai reusesc sa gaseasca singuri calea spre echilibru si au nevoie de un antrenor care sa ii sustina?
Oana Stinga: Ritmul de viata alert insemna mult stress si foarte putin timp pentru constientizare si reflectie. Mai mult decit atit, cei mai multi dintre noi pun semnul egal intre a manca si a se hrani, nefiind constienti de legatura intre nutritie si sanatate si tratind sanatatea mai degraba ca lipsa unui diagnostic.
Lucrul cu un antrenor te ajuta sa scoti la lumina aspecte noi legate de stilul de viata pe care singur nu le-ai putea constientiza, descoperi si pune in practica intr-un timp atit de scurt. Explorarile si descoperirile legate de aceste domenii – motivatie, nutritie si life coaching reprezinta proiectul meu de viata, prin care doresc sa-i sprijin pe cei care interactioneaza cu mine, prin intrebari si instrumente de coaching, informatii actuale legate de nutritie si relatia minte-corp.
Sunt un om care functioneaza pe principiul “walk the talk”, astfel ca in perioada de pregatire a proiectului am pus in aplicare diverse instrumente de lucru, precum chestionarul Body-Mind care sa creeze tabloul complet al stilului de viata. Sanatatea, echilibrul si greutatea sunt influentate de o serie de factori precum: factori nutritionali, sanatatea digestiva si intestinala, miscare/sport, toxicitatea interna/externa, factori mentali-emotionali-spirituali, factori pe care avem capacitatea de a-i influenta zi dupa zi.
Lucrul cu un antrenor te ajuta sa ajungi la rezultate mai repede decit o poti face singur, fapt important intr-o lume in care lipsa de timp este o realitate. Impreuna cu un antrenor co-creezi rezultate in toate aspectele vietii tale si pui in miscare “roata vietii”.

Marea Dragoste – Tango: Femeile au obsesia corpului frumos, barbatii… mult mai putin? Nu este acesta un mare dezechilibru? Noi vrem sa fim frumoase, iar ei vor sa fie oricum?
Oana Stinga: Obsesia siluetei si a dietelor este indusa de societate de cele mai multe ori in detrimentul sanatatii. Dorinta de a dobindi cea mai buna forma fizica este o prioritate in special pentru femei si incepe sa devina o prioritate si pentru barbati. Totusi, nu doar imaginea 90-60-90 ar trebui sa ne preocupe, ci in special atingerea vitalitatii, a echilibrului, a pacii cu noi insine. Atunci cind reusim sa descoperim toate acestea, corpul isi regaseste forma sa naturala.
Atunci cind alegi o dieta, de fapt incerci sa tratezi efectul fara a incerca sa afli care este cauza. Excesul ponderal este in fapt un dezechilibru, pe care il putem rezolva in timp invatind sa ne iubim si sa ne respectam corpul.
Intr-adevar femeile sunt mult mai preocupate de aspectul fizic si investesc multa energie in acest sens, totusi ele cauta solutii simple, scurtaturi, rezultate rapide de multe ori in defavoarea propriei sanatati. Daca iti acorzi timp, ai sansa sa reusesti.
Pe de alta parte, in proiectele cu barbati dornici “sa dea burta jos” am constat o mare determinare, concentrare si dorinta de a reusi. Prin urmare, am convingerea ca si barbatii incep sa-si doreasca sa traiasca fericiti in propriul corp.

Marea Dragoste – Tango: Stiu ca nu este o intrebare simpla, dar spune-mi, la capatul acestui program cum si unde vom gasi atat de dorita fericire?
Oana Stinga: “Relatia cu mancarea” reflecta in fapt relatia cu viata. Este important sa iubim mancarea si viata deopotriva, sa descoperim ca mancarea inseamna abundenta si stare de bine si sa renuntam treptat la paradigma “dieta = frustrare, limitare, privare”, care functioneaza in foarte putine cazuri. Statisticile globale mentioneaza ca doar 2% din persoanele care au tinut dieta si-au mentinut greutatea mai mult de 2 ani. In cazul acestora, schimbarea fizica a fost insotita de schimbari mentale,emotionale si spirituale, fapt pentru care lucrurile au functionat.
Revenind la starea de echilibru, daca regasim pacea in viata noastra, vom ajunge “sa ne hranim” in loc “sa ne umplem cu mancare”. In momentul in care traim o viata implinita in plan mental (scopuri inalte), emotional (bucuria de trai) si spiritual (relatia cu Divinitatea), mancare devine o placere rafinata, un mod de a ne exprima creativitatea, grija si iubirea pentru noi si cei din jur.
In fapt, toti oamenii de pe planeta cauta fericirea pe parcursul vietii lor si mancarea le ofera o parte din aceste momente. Este important ca acestea sa nu fie singurele momente de fericire, sa existe multe alte arii de interes si pasiuni pentru fiecare dintre noi, pentru a trai o viata implinita. Meritam o viata traita la potentialul nostru maxim si avem capacitatea de a o face.

Marea Dragoste – Tango: Cum ne inscriem, unde si cat platim, care sunt conditiile ca sa ne inscriem in acest program?
Oana Stinga: Programul cuprinde 2 sesiuni de evaluare si coaching individual, 5 workshop-uri (2 in iunie, 3 in iulie), monitorizare zilnica online insumind peste 30 de ore de lucru. Bonus – 5 analize corporale (greutate, masa musculara, hidratare, varsta metabolica), 5 sesiuni de miscare outdoor, sesiune foto finala.
Costul programului de 66 de zile este: 925 RON. Plata se poate face in 2 rate (50% la inscriere, 50% la jumatatea programului). Se acorda 8% discount pentru plata integrala.
Inscrierile se fac in perioada 27 mai – 15 iunie la: contact @oanastinga.com.
Conditiile de inscriere: participantii sa fie din Bucuresti si sa fie puternic motivati de propria lor schimbare

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Categorii:
Interviuri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.