fbpx

Pilot Books lansează volumul „Teoria Corzilor”, de David Foster Wallace în cadrul Bookfest – Salonul Internațional de Carte

de

Pilot Books, singura editură cu tematică sportivă din România, lansează în cadrul celei de-a XVI-a ediții a Bookfest – Salonul Internațional de Carte, una dintre cele mai așteptate cărți sportive – Teoria Corzilor, scrisă de David Foster Wallace.

În cadrul evenimentului, pasionații de carte cu tematică sportivă vor avea ocazia să participe la un dialog între cei trei ambasadori ai cărții „Teoria Corzilor” – Radu Paraschivescu, traducătorul volumului, Cătălin Striblea – moderatorul care și-a pus amprenta în prefața cărții și cel care a recomandat-o prima oară în podcastul „Vorbitorincii” și jurnalistul sportiv Luminița Paul.

Teoria Corzilor vine ca o completare esențială în biblioteca pasionatului de carte sportivă tocmai datorită unicității acestui volum, în care lui David Foster Wallace, supranumit de către New York Times și cel mai bun comentator de tenis al tuturor timpurilor, îi sunt adunate laolaltă pentru prima oară aceste eseuri scrise deopotrivă cu priceperea competitorului și entuziasmul obsesiv al fanului. Este o carte atipică, ce se remarcă printre cărțile sportive internaționale și pe care Radu Paraschivescu a tradus-o magistral, păstrând intensitatea cu care autorul a disecat lumea tenisului”, spune Bogdan Ungureanu, fondator Pilot Books.

Panelul dedicat volumului „Teoria Corzilor” va avea loc vineri, 26 mai 2023, de la ora 16:00 la Scena Arena (Pavilionul B2 al Complexului Romexpo). Radu Paraschivescu, Cătălin Striblea și Luminița Paul, cei trei ambasadori ai cărții, vor conduce discuția și vor face cunoștință publicului cu una dintre cele mai complexe și mai animate opere sportive, care îmbină tehnicalitățile tenisului cu perspectiva romancierului David Foster Wallace.

Tot în cadrul Bookfest, curioșii de carte sportivă pot vizita în perioada 24-28 mai 2023 standul Pilot Books, unde se pot bucura de reduceri de 25% la întreaga colecție de cărți, pe toată perioada evenimentului.

David Foster Wallace (1962 – 2008) s-a născut în Ithaca, New York, a studiat engleza și filosofia la Amherst College, a obținut un master în Arte Frumoase la University of Arizona și este considerat unul dintre cei mai influenți și inovativi scriitori americani din ultimii douăzeci de ani.

 

Despre Pilot Books

 

Pilot Books este singura editură din România specializată în literatură cu tematică sportivă, care se adresează atât celor care doresc să citească despre sport, cât și practicanților care caută inspirație sau sfaturi practice de la profesioniști de top. Printre cărțile marcante publicate de către Editura Pilot Books se regăsește „Maestrul”, biografia lui Roger Federer semnată de Christopher Clarey (care în prezent lucrează la biografia lui Rafael Nadal, pe care editura o va publica în anul 2024) și „Între Faimă Se Așterne Întunericul”, cartea de povestiri autobiografice scrisă de fosta jucătoare WTA, Andrea Petkovic, o privire extrem de profundă în mintea unui sportiv de performanță.

Mai multe informații despre noutăți în domeniul de carte sportivă pot fi găsite pe https://www.pilotbooks.ro/ .

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.