fbpx

Prostituata fara voie

de

Am huiduit de multe ori apucatura ziaristilor de a scotoci in desaga vietii dupa povesti de un dramatism care pare oricum tras de par. Mi-am ferit privirile de reportajele si stirile ce pun sub lupa oameni aflati parca la capatul lumii si al puterilor. Un caz anume mi-a zgindarit interesul, insa. Parca scenaristii hollywoodieni si-au adunat ideile si au turnat un film. Filmul vietii Georgianei Comsa. Curiozitatea m-a impins sa bat la usa ei si n-am plecat pina nu i-am aflat toata povestea.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Copilarie frinta
Stiam in linii mari viata Georgianei de cind s-a dus la emisiunea "Din dragoste" ca sa-si spuna oful. Povestea ei parea atit de neverosimila, incit am vrut sa ma conving singur daca nu cumva e rodul vreunei imaginatii alimentate de carti ieftine si telenovele. N-a fost cazul, asa cum aveam sa ma conving mai tirziu, pentru ca Georgiana Comsa e o fata simpla si necajita, n-are timp de filme sau de lecturi. Iar iubitul ei, Florin Marcu, fiind nevazator, nici atit. Dar, recunosc. Cind am plecat s-o intilnesc, eram sceptic pina-n maduva oaselor. O fosta prostituata si iubitul ei. Ha! Eram chitit sa fac dreptate si sa arat lumii caracterul indoielnic al celor doi. Ce m-a domolit cel mai mult, n-o sa va vina sa credeti, a fost dragostea lor. Cind i-am vazut atit de indragostiti, mi s-au topit multe indoieli. Doi oameni capabili de sentimente atit de frumoase nu pot fi in stare de mari netrebnicii, mi-am zis. Concluzia, totusi, am lasat-o la sfirsit, dupa ce am plecat de la ei.
In cei 19 ani pe care-i numara acum, Georgiana a indesat o experienta de-o viata. S-a nascut in Amara, judetul Ialomita, si mama ei naturala a abandonat-o la citeva zile dupa nastere. A fost infiata de sotii Comsa, o familie respectata in localitate. A primit o educatie rigida, mult prea rigida, si plina de interdictii. Dar, dupa cum se stie, interdictiile indeamna de multe ori la nesupunere. Mai ales cind e vorba de o adolescenta neastimparata si curioasa ca Georgiana. La o virsta cruda fata s-a indragostit lulea de un tinar mai mare decit ea cu citiva ani buni, Dan Caraivan din Slobozia. De fapt el avea in circa atita experienta de viata, incit la un moment dat s-a apucat, asa cum dramatic avea sa afle Georgiana la scurta vreme, de proxenetism.

"Mama nu ma lasa sa am un prieten, mai ales din Amara, sa n-o fac cumva de ris", povesteste Georgiana.

"De-aia nici nu mi-a dat voie sa merg la liceu, desi media de la generala imi permitea. Asa ca am facut un an de croitorie, dupa ce am terminat opt clase. Intr-o zi m-am dus cu parintii mei in Grivita (o comuna din judetul Ialomita n.r.). Acolo, prin intermediul unui prieten, l-am cunoscut pe Dan. Mi-a inspirat incredere si m-am lasat pe mina lui. Am ramas la el, adica. I-am cunoscut si parintii… Dupa citeva zile i-am spus sa o anuntam pe mama, sa-i spunem si ei despre ce e vorba, sa nu-si faca griji. A zis ca trebuie sa mai asteptam, sa fie ceva stabil intre noi… Eu, copila fiind, m-am luat dupa el, am crezut ca e mai mare, stie el ce face". Din atita naivitate si incredere chioara n-au iesit, din pacate, decit lucruri rele. In cele trei luni cit a stat la el, fata a fost rapita de doi "prieteni", Bodo si Butoi, care au vindut-o proxenetilor Nagie si Caisa din Calarasi, pe trei milioane de lei. Si sa nu va inchipuiti ca iubitul ei a stat cu bratele incrucisate, privind apatic la oroarea care i s-a pus la cale Georgianei. In nici un caz.
El a fost cel care a demarat intreaga actiune.

Inceputul calvarului
Au dus-o intr-un apartament si, speriata de moarte, fata a inceput sa plinga, le-a spus ca e minora, le-a implorat mila, dar fara nici un rezultat. In cele din urma, disperata, s-a aruncat in gol de la etajul doi. "Cu chiu cu vai, am reusit sa ma ridic. Aveam mina rupta… Doar mina… Am ajuns la spital cu un taxi. Doctorii mi-au pus mina in ghips si au anuntat politia. Nagie si Caisa n-au avut curajul sa vina imediat dupa mine, dar au venit a doua zi, dupa ce eu dadusem deja declaratii la procuratura. Au incercat sa ma convinga sa-mi retrag plingerea. Eu n-am zis nici da, nici nu… Seara l-au trimis la "inaintare" pe un baiat din gasca lor. M-a pacalit, m-a facut sa ies din curtea spitalului, la poarta. Acolo era o masina in care se aflau ceilalti. M-au bagat in masina si au fugit cu mine. Am ajuns din nou in apartamentul de unde sarisem… Mi-au dat ghipsul jos, m-au batut… M-au dat inapoi celor care ma rapisera, Bodo si Butoi. Asa am ajuns inapoi in Slobozia…"
De aici lucrurile incep sa se imbirlige atit de mult, nici filmele nu-mi par la fel de palpitante ca spusele Georgianei. Si continua, strecurind parca si mai mult suspans. Sub pretextul ca are o datorie la niste indivizi, si ca acestia i-o cerusera pe Georgiana in schimbul datoriei, proxenetul i-a pasat-o unui prieten mai in virsta, chipurile ca s-o protejeze. Prietenul, care avea peste 40 de ani, s-a recomandat ca fiind Gabi, dar se numea in realitate Anton Grigore, poreclit Gogu Pantofaru. Acesta a dus-o pe fata in Burduseni (o alta localitate din Ialomita), ca sa nu-i mai dea "dusmanii" de urma. De fapt, "prietenul" Anton Grigore o sechestrase. Si timp de citeva luni a fortat-o sa intretina relatii sexuale cu el. In decembrie 2002, a adus-o pe Georgiana in Bucuresti, unde i-a vindut-o unui client, Sile din Chitila, pe 2.000.000 de lei. Clientul, care era si el "peste", a pasat-o unui alt proxenet, de data asta din Tirgoviste, Cristian Buga. Din decembrie 2002 pina pe 28 februarie 2003, Georgiana a fost prostituata "cu acte in regula", daca se poate spune asa, sub protectia lui Buga. Prin comparatie cu toti ceilalti, acesta i-a dat jumatate din cistig. Iar la sfirsitul lunii februarie, Buga i-a redat libertatea.

Intoarcerea acasa. A doua rapire
Georgiana s-a intors spasita acasa, in Amara, la mama ei. Asta imi da timp sa rasuflu. Sint ametit de vilva vietii ei. Mintea imi nascoceste tot felul de ipoteze, am o puzderie de intrebari. Imi domolesc pornirea de a emite deja concluzii si astept curios urmarea. Imi spune ca a vrut sa ia viata de la capat, incercind sa uite cosmarul prin care trecuse. "Am avut doar patru luni de liniste. In iulie m-am intilnit intimplator cu acel Gabi care ma sechestrase si ma vinduse in Bucuresti. Atunci am aflat ca e chiar din Amara, de la mine… I-am spus ca pot sa-i fac si eu rau, asa cum mi-a facut el. N-a zis nimic dar, intr-o seara, pe 17 iulie, cind eu iesisem la cumparaturi, m-a bagat intr-o masina si mi-a dat cu pumnul in gura… Am si acum semnul… Pe urma a zis ca ma duce la Burduseni, la Cristi… Cristi e un baiat care incercase sa ma ajute cind ma tinuse el sechestrata… Nu m-a dus la Burduseni, m-a dus la Bucuresti, unde m-a vindut iar. Au inceput din nou nenorocirile: iar am fost sechestrata, iar am fost transformata in obiect sexual pentru fel de fel de clienti. Pe bani, bineinteles, dar eu nu primeam nimic. De fapt, nici nu aveam ce sa fac cu banii, pentru ca ma tineau tot timpul inchisa. Din cind in cind ma dadeau la politisti, ca sa le astupe gura, sa-i lase in pace… Au fost si procurori, si alte functii importante, dar nu le stiu… Un an de zile m-au tinut asa. La inceputul lui iunie 2004, un client mai in virsta m-a ajutat sa fug din apartamentul de pe strada Matasari, unde ma tineau… I-am dat pe toti in judecata. Si pe cei din Bucuresti, si pe Gogu Pantofaru, si pe cel din Tirgoviste…"

Pe cont propriu
Scapata din detentia sexuala, Georgiana s-a trezit singura in Bucuresti, fara cunostinte, fara prieteni, fara rude. Acasa, la Amara, nu se mai putea intoarce, pentru ca mama ei n-o mai primea. Era oripilata de ce auzea despre fiica ei, de parca s-ar fi derulat toate din vointa fetei. Mai mult decit altadata, Georgiana avea nevoie de ghidare, pentru ca singura, doar cu gindurile ei, a luat o decizie care a impins-o in pragul unui act grav. Cu farima de incredere in sine pe care o simtea, cu nevoia apasatoare a asigurarii zilei de miine, n-a vazut alta varianta decit sa se intoarca la prostitutie. De data asta pe cont propriu. "A fost groaznic", spune cu voce frinta. "Eram alergata pe strada de proxeneti, care incercau sa ma fure, eram oprita de politie noaptea. Intr-o zi am incercat sa ma sinucid cu pastile… Cu distonocalm… Am dormit nonstop citeva zile".
In Bucuresti, Georgiana a locuit cu chirie, intr-un apartament inchiriat, impreuna cu alte doua fete. A cunoscut, printre clienti, un elev de liceu, Stefan, care s-a indragostit de ea. A prezentat-o parintilor, a implorat-o sa renunte la "meserie", sa ramina cu el. Provenea dintr-o familie foarte buna, iar Georgiana era prima femeie din viata lui. Intentiile lui bune, planurile pe care le facea pentru amindoi au impresionat-o mult, dar nu si-a permis sa spere, n-a vrut sa creada in Fat-Frumos. Se simtea deja prea minjita pentru o iubire curata. S-a convinsa singura ca pustiului o sa-i treaca, lucru care s-a si intimplat. Un alt client care s-a indragostit de ea a fost Marian, un barbat tinar, frumos, cu masina, dar insurat. Georgiana a aflat mai tirziu… Marian ii facea si el morala, o sfatuia sa se apuce de alta meserie, dar asta nu-l impiedica sa-i ceara bani, chipurile cu imprumut, dar pe care nu-i mai dadea inapoi… In iulie 2004 Georgiana l-a cunoscut insa pe Florin Marcu, iubitul ei de-acum. Iubitul ei nevazator.

Caut domn generos pentru prietenie si relatii intime
Relatia lor a inceput cu un anunt in ziar: "Blonda tandra, caut domn generos, pentru prietenie si relatii intime". Anuntul, care apartinea Georgianei, a fost citit de Florin, care nu e complet orb. A sunat-o, s-a recomandat Fabian si a invitat-o la el la camin. Incet-incet, fetei a inceput sa-i placa sa stea de vorba cu Florin, lui de asemenea. S-au mai vazut, s-au placut si, in cele din urma, s-au indragostit. In luna august, au hotarit sa mearga la mama ei, in Slobozia. Neinspirata decizie, care avea sa fie inceputul unui nou calvar.
Stabilirea lor la Amara parea sa fie limanul tuturor suferintelor. N-a fost asa. Mama adoptiva a Georgianei privea cu ostilitate aceasta relatie, compromitatoare, dupa parerea ei si a rudelor. Nu mai conta ce facuse Georgiana pina atunci si nici ca Florin aducea bani in casa. Cum adica? Fata ei? Cu asta? Cu un orb? Si, scurt, s-a decis sa le faca viata un infern.
Satula de persecutiile mamei, Georgiana a scris la "Din dragoste". N-a facut-o pentru a se da in spectacol, zice ea, ci pentru a lansa un apel disperat. Nadajduia, pe de o parte, ca mama ei va intelege sentimentele dintre ea si Florin, iar pe de alta parte ca, poate, – cine stie? – cineva, oricine dintre cei care urmaresc emisiunea, le va intinde o mina de ajutor. A fost in zadar. Ba lucrurile chiar s-au inrautatit. Desi cei doi devenisera celebri in Amara si Slobozia (ii oprea lumea pe strada sa-i felicite), mama Georgianei s-a enervat la culme: fata ei facuse familia de ris. Si in primul rind pe ea, care iesea cu imaginea destul de sifonata din aceasta poveste. Invidia si prejudecatile rudelor ii alimentau furia, care s-a transformat treptat in ura. In cele din urma i-a gonit din casa.

Alt inceput
Eu i-am gasit cu mare greutate. Dormeau pe unde apucau, pe unde erau primiti, mai bine zis. In seara zilei de 16 mai, am reusit sa vorbesc cu Georgiana la telefon. Se afla cu Florin la Slobozia, in casa unor prieteni. Sapte insi intr-un apartament de doua camere. Cu ei doi, noua… I-am spus ca sint ziarist, ca vreau sa stau de vorba cu ei. Cu oarecare suspiciune, a fost de acord… Dar, dupa citeva ore, mi-a trimis un SMS: "Nu va cunosc, mi-e frica sa nu-mi intindeti vreo cursa. Asa ca nu ne mai sunati"… A doua zi dimineata, insa, m-a sunat ea. Era in tren, impreuna cu Florin, se indreptau spre Bucuresti. Fusesera dati afara si din locuinta prietenilor. Era de inteles… Cit i-am asteptat in Gara de Nord, am incercat niste telefoane… As fi vrut sa-i ajut, sa le gasesc un adapost… Dintre cei pe care i-am sunat, unul singur a raspuns apelului: Robert Sorin Negulescu, patronul hotelurilor Confort si al complexului Water-Park din Otopeni… La ora 12.00, Florin si Georgiana dadeau mina cu binefacatorul lor, in holul unuia dintre hotelurile sale, iar seara erau deja instalati in noua locuinta de la Otopeni. In dimineata zilei urmatoare, Georgiana isi incepea noul ei job de ospatarita la restaurantul Confort, iar Florin si-a redepus actele, ca sa-si poata primi ajutorul social.
"Eu va dau o sansa, dar vedeti ce faceti cu ea" le-a spus Robert. "Nu o luati ca pe o pomana. Daca intelegeti ce vreau sa spun, o sa fim prieteni. Daca nu, va veti intoarce de unde ati venit".
E posibil ca Georgiana si Florin sa fi fost transformati iremediabil, de viata pe care au dus-o, in simpli infractori care au pacalit opinia publica. In acest caz, vor incerca doar sa profite de generozitatea lui Robert Sorin Negulescu. E posibil, de asemenea, in varianta fericita, ca ei sa fi inteles ceva din experienta ingrozitoare pe care au trait-o si sa-si doreasca fierbinte o viata normala. Cert e un lucru: iubirea lor merita o sansa.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Categorii:
Reportaj

Comentarii

 • Relatia lor a inceput cu un anunt in ziar: \"Blonda tandra, caut domn generos, pentru prietenie si relatii intime\". Anuntul, care apartinea Georgianei, a fost citit de Florin, care nu e complet orb.

  loool! am senzatia ca nici eu nu-s complet oarba, atata vreme cat pot, la fel ca sus-numitul Florin, sa citesc un anunt scris marunt, printre alte 100 in coloana :))) cu toate astea, cred c-am sa ma duc sa depun actele necesare pentru ajutor de … persoana cu dizabilitati, cred ca asa-i politicaly correct. poate apar si eu in extraordinarul \"tango\", pe post de personajul orb. eh, nu de tot, aproape. doar atat cat sa nu pot citi anunturi scrise cu litere si mai mici decat cele mai mici anunturi :)))))

  mersi, mi-ati facut seara 🙂 la cat mai multe perle de genul asta.

  mianna octombrie 3, 2009 12:27 am Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.