fbpx

Regizorul Cornel Todea a murit

de

Regizorul Cornel Todea, directorul Teatrului Ion Creanga din Bucuresti, a decedat joi, la varsta de 76 de ani, au declarat pentru MEDIAFAX angajatii institutiei de spectacole.

Cornel Todea, directorul Teatrului “Ion Creanga” din Bucuresti – functie pe care a ocupat-o din 1991 -, s-a nascut pe 18 noiembrie 1935, la Cluj.

 

A urmat, intre anii 1954 – 1959, Institutul de Arta Teatrala si Cinematografie “I. L. Caragiale”, Facultatea de Teatru, specializarea Regie, Bucuresti, si era doctor in arte.

 

Printre spectacolele montate de Cornel Todea la Teatrul “Ion Creanga” se numara: “Carabusii”, dupa o povestire de Stanislaw Ignacy Witkiewicz (premiera pe 1 octombrie 2011); “Un lup, o capra si trei iezi”, scenariu de Monica Patriciu, dupa Ion Creanga (premiera 10 octombrie 2009); “Alba ca Zapada si cei sapte pitici” (premiera 6 octombrie 2007); “Harap Alb”, dupa Ion Creanga (premiera pe 14 mai 2005), “Pinocchio” dupa Carlo Collodi (premiera pe 14 februarie 2003).

 

In noiembrie, anul trecut, Cornel Todea a primit verdictul de colaborator al Securitatii din partea CNSAS. In dosarul CNSAS se preciza ca Todea ar fi fost “turnator” inca de la varsta de 15 ani, relatia cu Securitatea a directorului Teatrului “Ion Creanga” incepand in 1950. Elevul Todea ar fi semnat un angajament “pentru acoperirea informativa a colegilor de clasa”. 

 

MEDIAFAX

 

Categorii:
Stiri

Comentarii

  • Fiți mulțumiți că ați denigrat un MARE ROMÂN , până a murit ,prin Consiliul vostru Național .
    Când deconspirați și colaboratorii Agențiilor Străine infiltrați pe teritoriul României pentru colaborarea cu naziștii sau legionarii ,interziși prin LEGILE INTERNAȚIONALE și române ?
    Ajunge cu ura aceasta împotriva românilor și cu VÂNĂTOAREA DE VRĂJITOARE ,a CNSAS ului,finanțată tot din buzunarul sărăcitului popor .

    vidoc ianuarie 8, 2016 9:13 pm Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.