fbpx

Regizorul Toma Enache prezintă filmul “Între chin și amin” la Londra, pe 24 februarie

de

Pe 24 februarie 2024, românii din Marea Britanie, dar și toți cinefilii, de orice naționalitate, interesați de un eveniment cu o încărcătură artistică și istorică cu totul aparte, sunt invitați să participe, într-un spațiu splendid din centrul Londrei, St. John’s Church, 18 Hyde Park Crescent, la o seară de neuitat dedicată filmului independent românesc, culturii și creativității românești.

Sâmbăta Dragobetelui va aduce la Londra proiecția unui film memorabil și valoros, o conversație cu regizorul filmului, iubitul și titratul actor și regizor Toma Enache, iar seara se va încheia cu un moment poetico-muzical, pentru că, așa cum Toma Enache și Alexandra Svet au demonstrat deja în turneele lor, “Poezia va salva lumea.” Și generozitatea va salva lumea, de aceea, evenimentul are și o componentă de strângere de fonduri.

„Între Chin și Amin” este filmul românesc care a câștigat peste 50 de premii internaționale, o peliculă ce aduce în fața spectatorilor o poveste tulburătoare de viață, petrecută într-una din cele mai crunte perioade din istoria modernă: reeducarea din pușcăriile comuniste.
„Filmul are la bază întâmplări reale, care m-au marcat puternic atunci când le-am aflat, indiferent că s-au întâmplat în închisoarea din Sighet, în cea din Piteşti sau în altă parte. Discuțiile pe care le-am avut cu câțiva supravieţuitori m-au ajutat să înteleg şi mai bine evenimentele din acea perioadă. Biografiile personajelor principale înglobează lucruri teribile, trăite de mii de deținuți politici din perioada comunistă, însă conțin şi esenţa unor caractere unice şi extrem de puternice. Intenția mea a fost să arătăm că există o altă lume dincolo de această lume concretă, o lume suprasensibilă, cu valori transcendente (dragostea, Dumnezeu, binele), că există o valoare superioară vieții, care are ca efect tocmai triumful acesteia, atunci când totul pare pierdut. Consider că a venit momentul ca realitatea brutală a Fenomenului Pitești, despre care nu s-a putut vorbi timp de zeci de ani și care a adus suferințe inimaginabile unui număr semnificativ de oameni, să fie spusă, în sfârșit, cu voce tare, printr-un film artistic”, a mărturisit Toma Enache.

Filmul spune povestea un tânăr compozitor, proaspăt logodit, care ajunge în iadul reeducării de la închisoarea Pitești. Doar prin credință, prin iubire și prin chemarea artei supraviețuiește torturilor și tratamentului inuman din închisaoare, iar, după eliberare, compune o Odă lui Dumnezeu.

???? Momentele serii:

???? Proiecție Specială: Filmul “ Între Chin și Amin” – cu subtitrare în limba engleză

????️ Sesiune de Q&A: După proiecția filmului, regizorul Toma Enache va fi alături de participanți la o sesiune de Întrebări și Răspunsuri.

???? Refreshments, băuturi, dulciuri by Marlen Botezatu

???? Poezie și Pian: Un moment special de poezie și muzică cu Alexandra Svet și Toma Enache. Cei doi au făcut am putea spune un adevărat maraton în România în ultimele luni cu spectacolul inedit “ Poezia va salva lumea”, iar în cadrul acestui eveniment de strângere de fonduri vor aduce emoția și la Londra prin recitalul lor.

????️ Cărți cu autograf

???? Întregul program al acestui eveniment are ca scop, prin vânzarea biletelor, strângerea de fonduri, pentru a îl sprijini pe regizorul Toma Enache în cel mai nou proiect al său: primul lungmetraj despre GEORGE ENESCU, cel mai mare compozitor pe care România l-a avut vreodată. Filmul urmează să fie lansat curând și se anunță a fi extraordinar.

BILETELE POT FI ACHIZIȚIONATE AICI: https://www.eventbrite.co.uk/e/screening-of-between-pain-and-amen-with-the-director-mr-toma-enache-tickets-813506569047?fbclid=IwAR2LkkW_v5MNxh9oQu6UKJRrI9Xlul8UBLxq8BUm82l9pDqL7ceDdudbaxU

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.