fbpx

Rolul ciocolatei negre in prevenirea infarctelor, confirmat de cercetatorii australieni

de

Binefacerile aduse de consumul regulat de ciocolata neagra in ceea ce priveste prevenirea infarctelor au fost confirmate de un studiu realizat de cercetatorii din Australia.

Acest studiu, realizat de cercetatorii de la Monash University din Melbourne, pe un esantion de 2.013 australieni si publicat in British Medical Journal, prezinta efectele semnificative ale ciocolatei care are o concentratie ridicata de cacao.

 

Consumul zilnic, pe o perioada de zece ani, a 100 de grame de ciocolata care contine cel putin 70% cacao ar permite astfel evitarea a 70 de accidente cardiace fatale si a 15 non fatale, la o populatie de 10.000 de persoane.

 

“Potrivit concluziilor noastre, ciocolata neagra ar putea deveni o alternativa sau un supliment pentru terapiile medicamentoase la persoanele care prezinta un risc crescut de maladii cardiovasculare”, a declarat Ella Zomer, coordonatoarea studiului.

 

Oamenii de stiinta australieni au apelat la tehnica de modelare epidemiologica, comparand datele lor cu cele furnizate de numeroase alte studii care au evidentiat binefacerile ciocolatei asupra sanatatii.

 

Ciocolata este bogata in polifenoli, puternici antioxidanti naturali care limiteaza stresul si reduc riscurile de declansare a maladiilor cardiovasculare, a cancerelor si a altor boli cronice.

 

MEDIAFAX

 

 

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *