fbpx

S-a încheiat prima ediție a evenimentului Opera International Masterclass cu soprana Nelly Miricioiu

de

Consiliul Județean Ialomița prin Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea” în parteneriat cu Asociația SUONARTE a organizat, în perioada 1-5 iunie 2021, prima Ediție de Opera International Masterclass, sustinut de soprana de renume mondial – Nelly Miricioiu. Evenimentul s-a încheiat pe 5 iunie, în Sala Europa din Slobozia, cu BelCanto Gala – un Concert extraordinar susținut de participanții la curs, acompaniați de Orchestra “Ionel Perlea”, sub bagheta dirijorului Alessandro Cedrone.

La Masterclass-ul, condus cu pasiune și profesionalism de Starul de Operă – Soprana Nelly Miricioiu, au participat 15 tineri artiști lirici din România, Rusia, Ucraina, Portugalia și Serbia, în Gală participând 13 dintre aceștia.

În cursul celor 5 zile de Masterclass, maestra Nelly Miricioiu le-a oferit tinerilor interpreți noțiuni tehnice de mare valoare, sfaturi pentru carieră și le-a dăruit inspirația de a persevera și a merge pe calea către marile performanțe. Pe parcursul zilelor de curs, tinerii soliști au fost acompaniați cu măiestrie de pianista Natalia Gribinic.

La Belcanto Gala, care a avut loc pe 5 iunie, în Sala Europa, publicul a avut surpriza și onoarea de a o asculta pe însăși marea soprană Nelly Miricioiu, care, alături de baritonul Cătălin Toropoc, Președintele Asociației SUONARTE și invitat special al Galei, a interpretat duetul din Opera La Traviata de Giuseppe Verdi – “Madamigella Valery…”. De asemenea, prezent în cadrul Belcanto Gala a fost și invitatul special – cunoscutul tenor Alin Stoica, care a interpretat aria “Mamma, quell vino” din Opera Cavalleria Rusticana de Pietro Mascagni și “No puede ser” de Pablo Sorozábal.

Tinerii soliști, participanți la Prima Ediția a evenimentului Opera International Masterclass, care au urcat pe scenă și au creat momente de mare emoție și efervescență au fost: Sopranele Georgiana Costea, Crina Vezentan, Ana Cebotari, Ramona Păun Mardare, Aleksandra Kirsanova (Rusia), Zsuzsana Cerveni, Andreea Novac, Nermin Al Samman, Viktoriya Katerynchyk (Ucraina), Aida Pascu, Lara Rainho (Portugalia), Mezzosoprana Camelia Cuzub și Tenorul Ljuban Zivanovic (Serbia).

Artiștii au fost acompaniați de Orchestra “Ionel Perlea” înființată în onoarea celor 30 de Ediții aniversare a Concursului Internațional de Canto – Ionel Perlea 2021, care a avut loc în perioada 27-29 Mai, sub un format nou de Operă. Astfel, sub bagheta dirijorului Alessandro Cedrone și atenta supraveghere a Mastrei Nelly Miricioiu, tinerii soliștii au fost aplaudați îndelung de publicul prezent în sală, seara încheindu-se cu înmânarea diplomelor de participare.

Apreciată la superlativ atât pentru calitățile sale vocale, cât şi pentru talentul actoricesc, Nelly Miricioiu este una dintre puținele artiste complete ale zilelor noastre. Vastul său repertoriu se întinde de la Mozart și bel canto până la Verdi, Puccini sau opera italiană modernă, trecând prin compozitorii ruşi şi francezi. După debutul fulminat de la Covent Garden în rolul Nedda din „Paiaţele”, în 1982, şi după apariția la fel de eclatantă de la Scala, în rolul Luciei de Lammermoor, Nelly Miriciou a cântat în toate marile opere ale lumii, lucrând cu cei mai faimoşi dirijori şi regizori. Rămân de neuitat rolurile sale Tosca, împreună cu Jose Carreras, Jose Cura, Neil Schicoff, Mimi, cu Placido Domingo, și Violetta, cu Franco Bonisolli şi Roberto Alagna. Cariera sa continuă cu un bogat program concertistic, dar și cu o prodigioasă activitate de mentorat în cadrul Programului „Jette Parker” pentru tineri artişti al Operei Regale Covent Garden.

 

www.suonarte.ro

 

Facebook: https://www.facebook.com/ASOCIATIASUONARTE

 

Instagram: https://www.instagram.com/suonarte/

 

Twitter: https://twitter.com/suonarte

 

Parteneri: Matricea Românească. Arteastic, Opera Brașov, Opera Națională Timișoara, In Art Agency Milano, Centrul Cultural Buftea.

 

Parteneri Media: AGERPRES, TVR 3, TV Ialomița, Canal 33, Radio România Cultural, Radio România Actualități, Radio Clasic, Marea Dragoste, Stephanie Events Magazine, CulturaConstanta.ro, Gura Ialomiței.

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.