fbpx

S-a lansat colecția de primăvară-vară 2016, ROMANTIQUE by Liza Panait

de

După colecțiile Miss Liberty și Poeme Boeme, prin care Liza Panait ne-a călăuzit în lumi de poveste și de poezie, creatoarea de modă merge mai departe cu mesajul său, propunând o globalizare romantică, potrivită femeilor oricărui colț de lume și plină de un farmec mai presus de o abordare locală. Colecția Lizei Panait reinstaurează, parcă, romantismul universal.

Titlul colecției, Romantique, vine din limba franceză, dintr-o cultură născută parcă anume pentru lirism și romantism, având ca epicentru Parisul inimilor pereche unde îndrăgostiții își mărturisesc iubirile graseiate pe acorduri tandre de acordeon. Dar colecția are și influențe latino, care ne poartă cu gândul și visarea din tărâmurile iberice cu accente maure și până în Argentina celui mai frumos tango, acest dans infinit, născut pentru doi, pentru pasiune, pentru iubire arzătoare.

Rochii cu flori paietate, argintii şi aurii, aşezate pe fond negru sau roz cuarţ, rochii cu volane din tul foarte fin, negru, brodat cu flori de un roşu aprins, rochii, fuste, bluze croşetate manual, broderii, dantele delicate şi bineînţeles romantice, fuste și rochii foarte lungi, care urmează linia corpului sau curg lejer, fuste-pantalon, volane, volănaşe, flori pictate, brodate sau aplicate, alături de elementele reprezentative pentru creațiile Lizei Panait – modelele românești stilizate și transpuse grafic, toate sunt elemente definitorii pentru noua colecție Romantique by Liza Panait.

Liza Panait: Să ne întoarcem la frumusețe, la romantism, la visare

Alice Năstase Buciuta: Care sunt, Liza Panait, tendințele actuale în modă?

Liza Panait: Unul dintre trendurile importante ale momentului este cel romantic, care mie îmi place foarte mult, de aceea l-am ales pentru noua mea colecție de primăvară-vară 2016. Eu i-am adăugat accente latino, care să adauge un plus de pasiune romantismului liniilor și sunt convinsă că noua colecție va fi bine primită, pentru că propune doamnelor ținute practice, elegante și confortabile în același timp.

Ce vom vedea ca noutate în această colecție?

Liza Panait: Combinații îndrăznețe de piele și tulle, croșet și voal, flori create și pictate manual aplicate pe ținute sau în compoziții care să alcătuiască mânecile bluzei sau ale rochiei, voal natural cu inserții de catifea cu efect tridimensional, bijuterii făcute manual, din piele, cristale, croștet, genți brodate sau pictate manual sau manomecanic, din materiale textile sau din textile combinate cu piele, toate sunt elemente noi. Tema florală este foarte importantă pe tot parcursul colecției, se poartă florile, ca element romantic plin de delicatețe și care nu se va demoda niciodată…

Cum îți explici faptul că femeile totuși nu abdică de la eleganță? Deși graba de zi cu zi ne-ar putea face să îmbrăcăm doar jeanși și tricouri, totuși, continuăm să iubim romantismul.

Liza Panait: Eu nu am fost și nu voi fi niciodată de acord cu renunțarea la eleganță. Oricât de grea sau grăbită ar fi viața noastră, merită să ne întoarcem la frumusețe, la romantism, la visare, să alegem eleganța potrivită fiecărui moment al zilei, pentru că o femeie trebuie să fie elegantă de dimineața până seara, inclusiv acasă, când este doar ea cu soțul sau copiii săi. Să fii frumoasă și romantică nu e o formă de slăbiciune, ci, dimpotrivă, o alegere plină de farmec, care te face puternică, feminină, stăpână pe situație.

P.S. Una dintre cele mai frumoase ținute din colecția Romantique a fost îmbrăcată de Maria Panait, ca model al colecției, pentru una dintre copertele ediției Marea Dragoste/ revistatango.ro de martie, în timp pe cea de-a doua copertă a ediției cântăreața Claudia Pavel a îmbrăcat tot o superbă rochie creație Liza Panait din colecția Poeme Boeme.

Maria Panait si Claudia Pavel poarta câte o rochie Liza Panait pentru copertele Marea Dragoste-revistatango.ro, nr. 117, martie 2016

Maria Panait si Claudia Pavel poarta câte o rochie Liza Panait pentru copertele Marea Dragoste-revistatango.ro, nr. 117, martie 2016

La reusita  prezentarii au contribuit din plin coafurile realizate de Helen Studio by Elena Oseaca si Make up Andreea Tudor si SLA. Make up si body painting mireasa – Jana Ceban.

Sponsori și parteneri: Tonic Advertising, L’Erbolario Lodi, Cocor, Xlear, Flormar, Proestetica, Koon, Top Line, SLA Paris, Beauty Make-up Artistry, Helen Studio, Silhuette, Sorin Ionita Photography, Nei Guard, Nei Medica, World Trade Center, MT Systems, Trip Tailor, Halewood Wines, Smart FM, Marius Tuca.ro, Revista Tango.ro- Marea Dragoste, Cocor Media Channel.

 

 

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Moda · Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.