fbpx

S-a născut o stea. S-a născut un FILM

de

Sunt pline cinematografele de filme, iar la televizor rulează întruna lung metraje, documentare, seriale… Dar știm cu toții că doar din când în când apare câte un film care se va așeza și în istoria cinematografiei, dar mai ales în istoria sufletelor, și va schimba vieți înspre frumusețe, rostogolindu-și faima de la o generație la alta și dăruind tuturor imagini memorabile, replici care vor rămâne și, uneori, câte o coloană sonoră atât de frumoasă, încât muzica ei se va lua la întrecere cu însuși titlul filmului.

Așa este și “S-a născut o stea” care, deși abia a intrat în cinematografe, nu are nevoie să aștepte confirmări care să măsoare în cifre numărul de spectatori sau încasările. E de ajuns să vezi filmul și să știi că vrei să îl dai mai departe. Să vorbești despre el. Să-l povestești. Să-l comentezi. Să-l asculți din nou, prin CD-ul splendid care are gravată pe el coloana sonoră. Să-l revezi.

Și nu prezența neașteptată a magneticei Lady Gaga în distribuție este cea care îi va duce pe oameni în sălile de cinema (deși, categoric, cei peste 200 de milioane de fani ai săi, care o urmăresc pe SnapchatFacebook, Instagram, sau Twitter, vor veni să vadă filmul), ci toată construcția de romantism și autenticitate așezată pe urzeala de muzică atât de minunată, încât puțini vor fi cei care se vor putea abține să lăcrimeze de frumos.

Filmul „S-a Născut O Stea”, A Star is Born, distribuit în țara noastră de Vertical Entertainment, aduce împreună pe marile ecrane doi dintre cei mai iubiți artişti ai momentului: pe actorul de patru ori nominalizat la Oscar Bradley Cooper şi pe muziciana Lady Gaga, o mare artistă care aproape că își ascunde fabulosul har de cântăreață și compozitoare sub o butaforie extrem de spectaculoasă. Cei doi se întâlnesc într-o poveste de dragoste tristă și frumoasă așa cum sunt, aproape mereu, marile iubiri.

Istoria tulburătoare a lui Jack şi Ally, doi muzicieni talentaţi care îşi împletesc destinele artistice, dar și pe cele din spatele reflectoarelor, aduce în fața propriului nostru suflet întrebări în care ne regăsim. Filmul dă deoparte perdeaua lăsându-ne să întrezărim câte ceva dincolo de sclipiciul showbizului internațional, dar vorbește, pentru fiecare dintre noi, despre miracolul iubirii și al salvării prin dragoste, despre rănile pe care le purtăm în destin încă din copilărie, despre căutarea buimacă a unei șanse la vindecare.

În film mai apar și actorii Andrew Dice Clay („Blue Jasmine”), Dave Chappelle („Chi-Raq”) şi Sam Elliott (“Masca”, „Tombstone”  „The Hero”).

Lady Gaga susține integral coloana sonoră a filmului, alături de Bradley Cooper, amândoi fiind și compozitori ai pieselor originale din film, în colaborare cu alți câțiva artişti, printre care Lukas Nelson, Jason Isbell şi Mark Ronson. Cântecele au fost  înregistrate live în timpul filmărilor.

„S-a Născut O Stea” este produs de Bill Gerber, Jon Peters, Bradley Cooper, Todd Phillips şi Lynette Howell Taylor. Ravi Mehta, Basil Iwanyk, Niija Kuykendall, Sue Kroll, Michael Rapino şi Heather Parry sunt producători executivi. Scenariul a fost scris de câştigătorul Premiilor Oscar, Eric Roth („Forrest Gump”) împreună cu Bradley Cooper şi Will Fetters.

Din echipa de producţie a lui Cooper fac parte scenograful nominalizat la Oscar, Matthew Libatique („Black Swan”), designerul de producție Karen Murphy („The Light Between Oceans”), triplul nominalizat la Oscar Jay Cassidy („Lunetistul American”, „Ţeapă în Stil American”) şi pe designerul de costum Erin Benach („Loving”).

O producţie Warner Bros. Pictures, împreună cu Live Nation Productions şi Metro Goldwyn Mayer Pictures, „S-a Născut O Stea” a intrat în acest weekend în cinematografele din întreaga țară.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Film

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.