fbpx

Sejur de sarbatori pe Valea Prahovei si in Brasov – de la 280 de lei pana la 1.600 de euro

de

Turistii care isi petrec sarbatorile pe Valea Prahovei sau in Brasov se pot bucura de sauna, plimbari cu sanii, pot participa la taierea porcului sau merge la colindat. Tarifele incep de la 280 de lei doua nopti de cazare, insa exista si varianta inchirierii unei vile, pentru cateva mii de euro.

Valea Prahovei – cea mai scumpa statiune ramane Sinaia

 

Hotelierii de pe Valea Prahovei au oferte speciale de sarbatori, in timp ce proprietarii de pensiuni inchiriaza vilele pentru Revelion pe cateva mii de euro, unii dintre ei punand conditii precum interdictia de a aduce mancare si bautura din afara.

 

Preturile de cazare la hotelurile si pensiunile din statiunile de pe Valea Prahovei sunt, anul acesta, egale sau cu cinci – zece procente mai mari decat anul trecut, spun hotelierii si reprezentantii agentiilor de turism. Acestia precizeaza ca, acolo unde tarifele la cazare sunt mai mari, acestea sunt dublate de oferte speciale, gratuitati sau diverse facilitati pentru turisti. La fel ca si in anii trecuti, preturile la cazare pe Valea Prahovei variaza in functie de clasificarea unitatilor hoteliere, dar si de statiune.

 

Conform ofertelor puse la dispozitie de Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Prahova, Sinaia, cea mai cautata dintre statiunile de pe Valea Prahovei, ramane si in acest sezon cea mai scumpa dintre statiunile prahovene.

 

Spre exemplu, hotelul de trei stele “Mara”, administrat de RA-APPS, propune pachete speciale pentru Craciun, care cuprind doua sau trei nopti de cazare. Astfel, in perioada 23 – 27 decembrie la acest hotel o camera dubla costa 250 de lei pe noapte, iar pretul unui apartament ajunge pana la 1.800 de lei pentru trei nopti. Aceste preturi includ, pe langa cazare, mic dejun, tratatie traditionala, cina festiva in seara de Craciun, acces la piscina, sauna si jacuzzi. Copiii care vor sta in aceeasi camera cu parintii vor avea gratuitate la cazare, insa vor plati micul dejun, ceea ce presupune 25 de lei pe zi pentru copiii cu varste intre sase si 17 ani si 60 de lei meniul pentru cina festiva de Craciun.

 

Pentru Revelion, preturile pachetelor turistice la Hotelul “Mara” din Sinaia sunt comparabile cu cele din statiunile straine. Astfel, o noapte de cazare intr-o camera single in perioada 29 decembrie – 4 ianuarie costa 425 de lei, iar pretul unui pachet turistic cu patru nopti de cazare intr-un apartament este de 4.000 de lei. Pachetele turistice la acest hotel includ, pe langa cazare, cina festiva in noaptea de Anul Nou, brunch in prima zi a anului, acces la piscina, sauna si jacuzzi. De Revelion, la “Mara” copiii vor avea gratuitate la cazare daca vor sta in aceeasi camera cu parintii, insa vor plati 25 de lei pe zi micul dejun, 300 de lei de copil cina festiva de Revelion si 70 de lei pentru brunch.

 

Hotelul de patru stele “Arca lui Noe” din statiunea Sinaia ofera pachete turistice care ajung la 1.950 de lei de persoana. Pentru Craciun, costul unui pachet turistic in camera dubla la acest hotel este de 1.180 de lei, in perioada 22 – 26 decembrie, acest pachet turistic incluzand servicii precum cazare in camere duble matrimoniale sau twin, mic dejun bufet, seara distractiva pe 23 decembrie, tort cu sampanie pentru copii in seara 24 decembrie, program “bine ai venit Mos Craciun” si cina festiva in seara de Craciun, acces la piscina, sauna, parcare monitorizata. Ca servicii suplimentare, copiii pana la sase ani beneficiaza de gratuitate, iar pentru al doilea copil in camera cu parintii sau pentru un copil peste sase ani se achita 200 lei pentru tot sejurul.

 

La Hotelul “Arca lui Noe” din Sinaia, un pachet de Revelion costa 1.950 de lei de persoana si include cazare intre 28 decembrie si 2 ianuarie in camere duble, mic dejun bufet, cina armeneasca (bufet deschis) in seara de 30 decembrie, cina festiva de Revelion cu muzica live, focuri de artificii si program artistic “Belly Dance”, brunch si cina in prima zi a noului an, acces la piscina, sauna, parcare monitorizata. De Revelion, la acest hotel copiii pana la patru ani beneficiaza de gratuitate. Pentru al doilea copil in camera cu parintii sau un copil pana in 12 ani se achita 600 lei pentru tot sejurul, iar pentru copiii peste 12 ani se achita 50% din valoarea sejurului.

 

Pensiunea “Roua” din Sinaia, unitate de cazare de trei stele cu 13 camere, are, ca oferta turistica pentru Craciun, pachete de minimum doua nopti, la pretul de 225 de lei pe noapte camera dubla. Turistii vor plati suplimentar micul dejun si cina, iar costul cinei festive de Craciun la aceasta pensiune este de 50 de lei de persoana, conform ofertei puse la dispozitie de Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Prahova.

 

Pentru Revelion, pensiunea, care are o capacitate de cazare de 26 de locuri, poate fi inchiriata integral pentru 5.000 de euro, in acest pret fiind incluse patru nopti de cazare si masa festiva de Revelion. Proprietarii pensiunii anunta ca, la cererea turistilor, pot face o oferta si cu demipensiune sau cu toate mesele incluse.

 

Tot la Sinaia, vila de trei margarete “Marald” propune pentru Craciun oferte turistice care includ pachete ce contin de la doua nopti de cazare la sapte nopti de cazare, preturile acestor pachete pornind de la 280 de lei si ajungand la 900 de lei.

 

De Revelion, Vila “Marald”, care are 12 camere, poate fi inchiriata si in intregime cu 4.500 de euro pentru patru nopti de cazare sau 6.000 de euro pentru sase nopti de cazare, ambele oferte incluzand micul dejun.

 

Cel mai cunoscut hotel din statiunea Busteni, Hotelul “Alexandros”, de trei stele, scoate la vanzare pachete turistice de trei, patru si cinci nopti de cazare. Pentru Craciun, un pachet turistic de trei nopti de cazare costa, pentru doua persoane, 690 de lei, un pachet care include patru nopti de cazare costa 840 de lei, in timp ce pentru cinci nopti, doua persoane care vor fi cazate in apartament vor plati 990 de lei. Cei care vor sa se cazeze in camera dubla la Hotelul “Alexandros” vor plati 555 de lei pentru trei nopti, 660 de lei pentru patru nopti si 765 de lei pentru cinci nopti.

 

Pentru Revelion, cazarea in acelasi hotel si in aceleasi conditii costa dublu. Astfel, un pachet pentru doua persoane cazate timp de trei nopti in apartament costa 1.600 de lei, pentru patru nopti pretul este de 1.860 de lei, in timp ce pachetul turistic cu cinci nopti de cazare costa 2.120 de lei pentru doua persoane. Cei care se vor caza in camera dubla vor plati 1.360 de lei pentru trei nopti, 1.540 de lei pentru patru nopti si 1.720 de lei pentru cinci nopti de cazare, doua persoane.

 

Pachetul turistic cuprinde cazare cu mic dejun, cina bufet in 30 decembrie sau tichete valorice pentru persoanele care se cazeaza dupa aceasta data, cina festiva cu open bar si program artistic de Revelion, brunch si cina festiva cu program artistic in prima zi a anului.

 

Copiii de pana la cinci ani au gratuitate la acest hotel, in timp ce pentru copiii intre cinci si 12 ani se va plati jumatate din pretul pachetului turistic aferent unui adult. Copiii de peste 12 ani platesc pachetul turistic integral.

 

Aceleasi conditii in ceea ce priveste masa si tarifele pentru copii sunt si la Vila “Lotru” de trei stele, din statiunea Busteni. Pachetele turistice la aceasta vila sunt insa mai mici decat la Hotelul “Alexandros”. Astfel, de Craciun trei nopti de cazare pentru doua persoane in apartament costa 585 de lei, patru nopti de cazare vor costa 700 de lei, iar pentru cinci nopti de cazare turistii vor plati 815 lei. Cei care se vor caza in camera dubla la aceasta vila vor plati 510 lei pentru trei nopti, 600 de lei pentru patru nopti si 690 de lei pentru cinci nopti.

 

Revelionul la Vila “Lotru” din Busteni este mai scump. Astfel, trei nopti de cazare pentru doua persoane intr-un apartament costa 1.235 lei, patru nopti costa 1.380 lei, iar pretul pentru cinci nopti de cazare este de 1.525 lei. Pentru cazarea in camera dubla, doua persoane vor plati 1.100 de lei pentru trei nopti, 1.200 de lei pentru patru nopti si 1.300 de lei pentru cinci nopti.

 

De Revelion, unii proprietari de vile din statiunile de pe Valea Prahovei inchiriaza pensiunile numai pentru grupuri de turisti si cu unele conditii. Spre exemplu, Pensiunea “Gainusa de munte” din statiunea Busteni poate fi inchiriata de Revelion unui grup, conform ofertei transmise catre Asociatia de Promovare si Dezvoltare a Turismului Prahova. In aceasta pensiune o camera dubla la etajul intai costa 70 de euro pe noapte, iar o camera la mansarda costa 95 de euro pe noapte, ambele oferte incluzand mic dejun. Turistii au posibilitatea de a servi, contra cost, pranzul si cina in incinta pensiunii. Masa de Revelion la pensiunea “Gainusa de munte” este de 90 de euro de persoana si include, pe langa friptura de porc si cozonac, pastrav la gratar, somon, branza brie sau aspic de curcan. In noaptea de Anul Nou turistii pot consuma nelimitat bauturi alcoolice si non-alcoolice. Respectiva pensiune are insa si conditii; conform ofertei, in incinta pensiunii nu sunt acceptate nici alimentele si nici bauturile aduse din afara.

 

Unul dintre cele mai cunoscute Hoteluri din Busteni, “Gura Diham”, renumit pentru preparatele traditionale si vanatoresti, pune la dispozitia turistilor pachete turistice de Revelion de patru sau cinci nopti de cazare, la pretul de 100 de euro de persoana pe noapte, pret care include cazare, masa – pensiune completa, pomana porcului din partea casei in 30 decembrie, masa festiva de Revelion si masa festiva si carnaval in prima zi a anului.

 

Tot in statiunea Busteni, Pensiunea “Select” (trei stele) ofera pachete turistice de Craciun si Revelion la preturi incepand de la 180 de lei de persoana. Preturile variaza in functie de numarul de turisti care vor fi cazati in apartament. La aceeasi pensiune, de Craciun, trei nopti de cazare intr-o camera dubla vor costa 200 de lei de persoana, iar patru nopti de cazare – 240 de lei de persoana. Cei care aleg pe langa cazare, masa festiva de Craciun si demipensiune vor plati suplimentar. In aceasta pensiune, turistii au acces gratuit la internet si nu li se permite accesul cu animale in incinta pensiunii. Familiile cu copii nu vor plati pentru copiii sub cinci ani, dar vor achita 40% din tariful de cazare pentru copiii intre cinci si zece ani, daca solicita pat suplimentar.

 

La aceeasi pensiune, preturile de Revelion sunt mai mari. Astfel, pachetul “minim” include cinci nopti de cazare si masa festiva in noaptea de Revelion si costa intre 770 si 790 de lei de persoana. Cel mai scump pachet turistic la aceasta pensiune include, pentru Revelion, cinci nopti de cazare cu demipensiune, masa festiva de Revelion, brunch in prima zi a anului si costa intre 1.040 si 1.060 de lei de persoana.

 

Pensiunea “Select” din Busteni poate fi, de asemenea, inchiriata integral, contra sumei de 4.000 de euro pentru patru nopti de cazare sau 4.700 de euro pentru cinci nopti de cazare. In pensiune vor putea fi cazati 25 de turisti care vor avea acces la gratar si la bucatarie.

 

Potrivit presedintelui Asociatiei pentru Promovarea Turismului Prahova, Adrian Voican, pana acum gradul de ocupare a locurilor de cazare din statiunile de pe Valea Prahovei este de aproximativ 70% pentru Craciun, fiind deja rezervate cateva mii de locuri de cazare dintre cele omologate. Astfel, Voican a precizat ca in statiunile de pe Valea Prahovei sunt asteptati peste 6.000 de turisti care se vor caza pe locurile omologate din punct de vedere turistic, acestora urmand sa li se adauge cateva mii care merg la munte la prieteni, la casele de vacanta pe care le detin sau pe cont propriu.

 

Pentru Revelion, au fost rezervate pana acum peste 80% dintre locurile de cazare, iar primele vandute au fost cele mai ieftine. Adrian Voican a precizat ca de Revelion sunt asteptati aproximativ 9.000 de turisti care se vor caza in unitatile turistice omologate din statiunile de pe Valea Prahovei si ca, in prezent, mai sunt aproximativ 1.000 – 1.500 de locuri libere in aceste unitati.

 

Brasov – Tarife duble de Revelion, fata de Craciun

 

Pensiunile si hotelurile din judetul Brasov au fost ocupate in proportie de 80% pentru sarbatorile de Craciun si de 90% de Revelion, iar preturile la majoritatea unitatilor de cazare fie au ramas la fel ca anul trecut, fie au scazut usor fata de anul trecut.

 

Cele mai ieftine alternative de petrecere a sarbatorilor de iarna in stil traditional sunt oferite de pensiunile si vilele incluse in Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC), care, in judetul Brasov, pune la dispozitie circa 3.000 de locuri de cazare in localitati precum Bran, Moeciu, Poiana Marului, Rasnov, Zarnesti, Sacele sau Bunesti.

 

“Pensiunile si-au facut deja rezervarile in proportie de circa 80% pentru Craciun, iar de Revelion de aproape 90%. Mai sunt cateva pensiuni care nu au rezervata intreaga capacitate, dar majoritatea sunt rezervate suta la suta. Foarte greu se mai gasesc locuri pentru Revelion, dar pentru Craciun mai sunt”, a spus Daniela Sergiu, asistent manager ANTREC Brasov.

 

Pentru un Craciun in stil traditional, un pachet de patru nopti costa intre 400 si 700 de lei de persoana, iar pentru sejurul de patru nopti de Revelion pretul unui pachet este dublu fata de Craciun – intre 900 si 1.500 lei de persoana. In pachet sunt incluse micul dejun si masa festiva de sarbatori, precum si diverse programe traditionale, cum ar fi taierea porcului si pregatirea preparatelor traditionale de sarbatori, plimbari cu saniile trase de cai sau mersul cu colinda “din poarta-n poarta”.

 

De asemenea, si hotelurile din statiunile Predeal si Poiana Brasov sau de la Brasov sunt aproape pline, unele dintre acestea fiind rezervate suta la suta. Preturile insa sunt semnificativ mai mari fata de un sejur la pensiunile din zona rurala, incluse in ANTREC.

 

Hotelierii ofera, in principal, pachete pentru minimum trei nopti, in care sunt incluse facilitati, in functie de specificul fiecarei unitati hoteliere. La o pensiune de trei stele din Predeal, un pachet de cinci nopti pentru perioada Craciunului costa 1.950 lei camera dubla, in care este inclus micul dejun si cina festiva de Craciun cu meniu traditional, iar pachetul de Craciun ultra all inclusive ajunge la 3.000 de lei camera dubla.

 

La aceeasi pensiune, de Revelion, pachetul cu demipensiune costa 3.500 de lei, iar cel ultra all inclusive, 5.000 lei camera dubla.

 

Exista si varianta de a inchiria o pensiunea intreaga, preturile variind in functie de locurile de cazare disponibile.

 

Astfel, o pensiune de trei stele din Predeal, cu o capacitate de 14-16 locuri, poate fi inchiriata la pretul de 2.000 de euro pentru trei nopti, de Revelion sau la 2.400 de euro pentru un sejur de patru nopti.

 

In Poiana Brasov preturile sunt ceva mai mari. La un hotel de trei stele preturile incep de la 232 euro pentru un pachet trei nopti de cazare de persoana in camera dubla, pana la 352 euro pentru un pachet trei nopti de persoana in apartament. Pretul include demipensiune si masa festiva de Craciun. Pachetul de cinci nopti de cazare porneste de la 356 de euro pana la 556 de euro/persoana, turistii primind din partea casei si cate un voucher in valoare de 50 de euro/sejur/camera pentru proceduri spa.

 

De Revelion, preturile sunt aproape duble, intre 657 de euro si 857 de euro de persoana pentru pachetul de cinci nopti si intre 800 si 1.090 euro de persoana pentru pachetul de sapte nopti.

 

Pretul include demipensiune, masa festiva de Revelion, program artistic live si vouchere de 100 sau 150 de euro pentru proceduri spa, in functie de pachetul ales. La un hotel de patru stele din Poiana Brasov, preturile se incadreaza intre 200 si 270 de euro de persoana, de asemenea cu demipensiune, masa festiva, acces la piscina, sauna si sala de fitness si activitati zilnice pentru copii la gradinita hotelului.

 

De Revelion, preturile cresc, pornind de la 880 de euro pana la 1.600 de euro de persoana pentru un pachet de cinci sau sapte nopti de cazare.

 

De asemenea, un hotel de cinci stele, care este in intregime rezervat atat pentru Craciun cat si pentru Revelion, a oferit pachete de Craciun pornind de la 260 euro pana la 500 de euro de persoana pe sejur, iar pentru Revelion preturi cuprinse intre 820 si 1.030 euro de persoana.

 

In municipiul Brasov, la o pensiune de trei stele oferta pentru Craciun este de 55 euro pentru o camera dubla pe noapte cu mic dejun inclus, iar pentru Revelion este de 80 de euro pentru o camera dubla pe noapte pentru un sejur de minim trei nopti.

 

Alta oferta de Craciun, in centrul vechi al Brasovului, este de 750 lei pentru doua persoane pentru cinci nopti sau 450 de lei pentru doua persoane pentru trei nopti.

 

MEDIAFAX

 

 

 

Categorii:
Reportaj

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.