fbpx

Semiramide de Rossini, în streamingul live de astăzi de la Metropolitan Opera

de

Splendida operă Semiramide a lui Gioachino Rossini se transmite astăzi în streamingul online gratuit dăruit de Metropolitan Opera iubitorilor de operă din întreaga lume. Pentru a o viziona, după ce intrați pe metopera.org apăsați butonul alb WATCH NOW. Fluxul va fi disponibil astăzi, 17 iunie, până la ora 18:30 EDT, respectiv până noaptea la ora 01.30, ora României – joi, 18 iunie.

Fotografie Metropolitan Opera

Rareori cântată, opera Semiramide a lui Rossini este o bijuterie de mare preț, iar montarea de la Metropolitan, pusă în scenă după 25 de ani de absență a acestui titlu, oferă un spectacol de neratat și o demonstrație de virtuozitate muzicală rar întâlnită.

Acțiunea se desfășoară în Babilonul antic, unde, sub conducerea reginei Semiramida au loc manevre politice, trădări, iubiri și răzbunări – totul într-o suită de momente muzicale de-o virtuozitate desăvârșită, căci distribuția este excepțională. Soprana Angela Meade interpretează rolul reginei, care se oprește din avida căutare a puterii când descoperă că obiectul afecțiunii sale, războinicul Arsace – interpretat de mezzo-soprana Elizabeth DeShong – ar putea fi, de fapt, fiul ei de mult pierdut. Împreună, cei doi interpretează o suită de duete amețitoare și dau viață unora dintre cele mai provocatoare arii ale operei universale, inclusiv celebrei „Bel raggio lusinghier”. Specialist rafinat al muzicii bel-canto, dirijorul Maurizio Beniniconduce o distribuție din care fac parte și tenorul Javier Camarena în rolul prințului Idreno, și basul Ildar Abdrazakov în rolul lui Assur, și basul Ryan Speedo Green, ca marele preot Oroe.

Înregistrarea datează din 10 martie 2018.

Dirijor- Maurizio Benini
Semiramide- Angela Meade
Arsace- Elizabeth DeShong
Idreno- Javier Camarena
Assur- Ildar Abdrazakov

Categorii:
Opera și balet

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.