fbpx

Testează-te și fii sigur! Test autoadministrabil pentru depistarea HIV

de

În prezent, sănătatea este pe primul loc în topul lucrurilor care îi îngrijorează pe români, înaintea unor subiecte precum siguranța locului de muncă sau datoriile[1]. Primul pas pentru a avea grijă de sănătatea ta este să te testezi, fie că o faci la medic sau în intimitatea casei tale.

După ce a fost lansat cu mare succes în Franța și Italia, testul autoadministrabil HIV (autotest VIH®) este lansat și în România, fiind distribuit în exclusivitate de compania Mylan. Lansarea acestuia a fost anunțată în cadrul campaniei de promovare a importanței testării și depistării precoce HIV, „Ești negatHIV? Testează-te și fii sigur!”, desfășurată de către Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) în parteneriat cu Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” și Mylan. Campania se desfășoară pe parcursul lunilor noiembrie și decembrie.

Testează-te acasă rapid și sigur

Virusul Imunodeficienței Umane (HIV) atacă sistemul imunitar, îngreunând lupta organismului cu infecțiile și bolile. Infecția cu virusul HIV se poate ascunde ani la rând în organism, fără a se manifesta.

Testarea precoce sau atunci când simți că există un risc, prezintă numeroase avantaje, însă de câte ori nu ai ezitat să mergi la medic pentru un control? Frica, programul de muncă haotic, oboseala sau chiar comoditatea te-au ținut departe de cabinetul medical?

Testul autoadministrabil HIV (autotest VIH®) se poate folosi acasă, fiind ideal pentru persoanele care vor să se diagnosticheze rapid şi în intimitate. Efectuarea testului durează cinci minute, fiind necesare doar o mostră de sânge din vârful degetului și o așteptare de 15 minute pentru a citi rezultatul.

În cazul obținerii unui rezultat pozitiv, este necesară efectuarea unui test de laborator pentru confirmarea diagnosticului. Pentru un rezultat corect, testul trebuie făcut după 3 luni din momentul expunerii la riscul infectării cu virusul HIV.

Infecția HIV – o problemă de sănătate publică la nivel mondial

Aceasta este responsabilă până în prezent de pierderea a peste 35 de milioane de vieți. Doar în România, sunt înregistrați peste 14.600 de pacienți cu HIV/SIDA, dintre care aproape jumătate au vârste cuprinse între 25 și 29 de ani.

„Infecția HIV nu mai reprezintă o problemă terapeutică, însă este în continuare o problemă de sănătate publică, sute de cazuri noi de pacienți cu HIV/SIDA fiind înregistrate în fiecare an. Testarea precoce, sau atunci când există risc, prezintă numeroase avantaje, atât pentru pacienți – care pot beneficia de servicii de sănătate eficiente cât mai rapid, cât și pentru sistemul de sănătate. Un diagnostic timpuriu poate duce la situația în care pacientul are încărcătură virală nedetectabilă și nu transmite virusul către cei dragi și, în cele din urmă, poate duce o viață normală și fără restricții. Acest test autoadministrabil este pentru toată lumea” spune prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, Managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”.

Testul autoadministrabil HIV (autotest VIH®) este disponibil în farmaciile din România (şi on-line pe site-urile acestora), fiind susținut de materiale de informare şi servicii de consiliere. Testul se eliberează fără prescripție medicală.

Pentru mai multe informații despre campania „Ești negatHIV? Testează-te și fii sigur!” și despre testul autoadministrabil HIV (autotest VIH®) puteți accesa site-ul www.mylan.ro și www.unopa.ro.

 

Despre UNOPA

Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/ SIDA (UNOPA) este singura federație neguvernamentală din România formată din organizații ale persoanelor afectate de HIV/ SIDA, axată pe advocacy pentru promovarea și apărarea drepturilor persoanelor infectate și afectate de HIV/ SIDA din România. Din iunie 2000 și până în prezent, UNOPA a apărat și promovat drepturile a mii de copii, tineri și adulți infectați HIV sau bolnavi SIDA, precum și drepturile familiilor lor.

 

Despre Mylan

Mylan este o companie farmaceutică internațională care se dedică stabilirii de noi standarde în îngrijirea medicală. Lucrând împreună, peste tot în lume, pentru a asigura acces la medicamente de înaltă calitate pentru 7 miliarde de oameni, inovăm pentru a răspunde nevoilor nesatisfăcute, ne facem un obicei din asigurarea încrederii şi din excelența serviciilor, alegem soluția corectă, nu pe cea facilă, influențăm viitorul prin îndeplinirea cu pasiune a rolului de lider global.

Portofoliul Mylan numără mai bine de 2.700 de produse farmaceutice generice și de marcă, inclusiv terapii antiretrovirale de care depind mai mult de 40% din persoanele tratate pentru HIV / SIDA la nivel mondial. Produsele Mylan sunt comercializate în mai mult de 165 de țări și teritorii. Suntem unul dintre cei mai mari producători mondiali de ingrediente farmaceutice active. Fiecare dintre cei peste 35.000 de angajați ai Mylan se dedică obiectivului de a crea o stare de sănătate mai bună pentru o lume mai bună, pentru fiecare persoană în parte. Pentru mai multe informații, accesați mylan.com și mylan.ro.

 

###

[1] studiu Nielsen Trends, 2016

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Tag-uri:
· · · ·

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.