Tocana de creveti cu cuisoare este un preparat foarte aromat, de origine orientala, foarte potrivit pentru serile reci de toamna, in compania unui vin alb bun.
Numar de portii: 4
Ingrediente:
600 de grame de creveti curatati
3 morcovi mici
2 rosii
1 ceapa mare
2 catei de usturoi
4 fire de patrunjel verde
2 foi de dafin
1 lingura de faina
3 linguri de ulei de masline
3 cuisoare
sare, piper
Mod de preparare:
Rosiile se curata de pielita si de seminte si se taie pulpa in cubulete. Ceapa se curata si se taie fin. Morcovii se curata si se taie rondele. Usturoiul se curata si se zdrobeste. Patrunjelul se spala si se toaca fin.
Se incalzesc doua linguri de ulei intr-o tigaie, se calesc ceapa si morcovul, timp de cinci minute. Se adauga usturoiul, apoi rosiile, sare si piper dupa gust. Se lasa pe foc timp de 10 minute.
Se incalzeste cuptorul.
Tot pe foc, amestecul de legume se pudreaza cu faina si se combina cu crevetii, apoi se adauga 250 de mililitri de apa si se lasa sa dea in clocot. Se ia de pe foc.
Se adauga patrunjelul, dafinul si cuisoarele.
Tocana se pune intr-un vas de lut, se acopera cu restul de ulei si se da la cuptor timp de 25 de minute.
Se serveste fierbinte, in vasul in care s-a gatit la cuptor.