fbpx

Trei proaste, povestea unei iubiri fără sfârșit – eveniment de lansare la Buzău

de

Din iubire pentru Simona Catrina, Dara Codescu – mama Simonei – și Alice Năstase Buciuta – prietena ei – au scris împreună, în anul 2019, prima lor carte. O carte plină de umor, de curaj, de nebunie a mărturisirii: Simona. După cartea Simona, scriitoarele au dus povestea mai departe, tot din dragoste, tot împreună, mărturisindu-și greșelile făcute din prea multă iubire, din lașitate sau din neputință și îmbinând poveștile lor cu cele ale Simonei, lăsate în textele ei spumoase și fermecătoare.

Cea de-a doua carte, numită Trei proaste, a continuat demersul  – căci este o istorie fără sfârșit! – și a așezat în scrisori trimise în nopți ale sincerității un alt șir palpitant de mărturisiri împărtășite una alteia. Pe parcurs, s-a născut și ideea unei competiții uluitoare care va da dreptul să urce pe un podium virtual pe aceea care va reuși să demonstreze că a păcătuit prin prostie într-un fel inegalabil. Cine e cea mai proastă dintre cele trei proaste?

La fel ca la primul lor volum scris împreună, Simona, prefața cărții Trei proaste este semnată de scriitoarea și traducătoarea Angelica Lambru, prietenă dragă a Simonei Catrina și a celor două autoare ale volumului de față.

În orașul natal al Simonei Catrina și al Darei Codescu, la început de octombrie, autoarele cărții Trei proaste, Alice Năstase Buciuta și Dara Codescu, și-au întâlnit cititorii și au împărtășit povești autentice cu prieteni mai noi și mai vechi, emoționați de întâlnire, de regăsire, de promisiunea unei lecturi în care își vor oglindi propriile căutări.

Lansarea volumului Trei proaste a urmat întâlnirii prilejuite de lansarea antologiei Nina Cassian – O mie de poeme, organizată de Asociația Culturală Essentia din Buzău, condusă de Clara Jilavu, organizatoarea și moderatoarea evenimentului.

 

“Vreți un test de personalitate, vreți să știți cât de îndrăgostite sunteți? Dacă știți cum probează un bărbat nivelul uleiului la mașină, înseamnă că deja nu mai puteți trăi fără el. Eu pot să vă furnizez aceste detalii oricând, m-am uitat la testul uleiului ca la prima clonare umană. A băgat sârmulița-n rezervor, a scos-o cu dramatică încruntare, a șters-o hamletian cu o cârpă special amenajată, apoi a repetat operațiunea până când am simțit că viața mea fără acest bărbat nu mai are sens.”  – Simona Catrina

Cartea Trei Proaste de Dara Codescu și Alice Năstase Buciuta costă 45 de lei și poate fi comandată pe site-ul Marea Dragoste/www.revistatango.ro sau printr-un e-mail la distributie@revistatango.ro

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Cărți · Evenimente

Comentarii

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.