fbpx

UNTOLD Festival, povestea nespusa a Transilvaniei

de

UNTOLD Festival, cel mai asteptat festival al anului 2015 in Romania, se apropie cu pasi repezi. Pentru cele patru zile de poveste, 30 iulie – 2 august cei mai indragiti artisti electro-dance-music din intreaga lume urca pentru prima data pe aceeasi scena: AVICII, ARMIN van BUUREN, DAVID GUETTA si DIMITRI VEGAS&LIKE .

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

UNTOLD Festival va prezenta fanilor peste 170 de artisti, 8 scene principale, 4 zile, un program incarcat cu peste 80 de ore de muzica si, nu in ultimul rand, o multime de activitati desfasurate pe timpul zilei. Unicitatea festivalului este creata de premierele pe care a reusit sa le prezinte inca de la prima editie, printre care si faptul ca cei mai indragiti artisti electro-music-dance urca pentru prima data pe aceeasi scena la Cluj-Napoca. De asemenea, publicul are prilejul de a se bucura atat la atmosfera de festival, cat si de specificul local si facilitatile orasului, generand pe cele 4 zile un trafic cumulat de aproximativ de 300.000 de persoane.
“Ne bucuram ca sunt alaturi de noi reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene si salutam implicarea acestora in aspectele organizatorice ale festivalului care tin de masurile de protectie, preventie si prim ajutor al festivalierilor. Amploarea si dimensiunea festivalului impun anumite masuri de siguranta pe care le-am putut estima cu ajutorul persoanelor specializate implicate si ne cerem scuze localnicilor pentru eventualul disconfort creat” spune Bogdan Buta, Director General UNTOLD Festival.
“Clujul va avea de castigat din acest eveniment, din perspectiva imaginii, din punct de vedere economic si financiar. Acest eveniment major al Capitalei Europene a Tineretului va pune definitiv Cluj-Napoca pe harta europeana si, de ce nu, mondiala, a marilor evenimente-spectacol.
Imi cer scuze clujenilor pentru restrictii, inteleg criticile, insa sper ca cetatenii sa inteleaga faptul ca beneficiile pentru oras, pentru comunitate, sunt enorme si ca aceste masuri sunt necesare pentru a garanta siguranta participantilor la eveniment. Subliniez inca o data caracterul ultra-temporar al acestor masuri. Vorbim de 50.000 de oameni – in ultimele luni am avut in fiecare saptamana intalniri cu reprezentantii politiei, jandarmeriei, ISU, cei care vor asigura ordinea si siguranta publica. Suntem pregatiti, vom asigura transport 24 de ore din 24 pe perioada festivalului si toate masurile care se impun.” spune domnul Primar Emil Boc.
“Suntem mandri de asocierea cu UNTOLD Festival si bucurosi ca prin sustinerea acestuia contribuim inca odata la dezvoltarea comunitatii locale din Cluj-Napoca. URSUS este alaturi de UNTOLD Festival din doua motive. Un motiv este ca UNTOLD Festival are ambitia de a deveni cel mai important festival din aceasta parte a Europei, iar ca rege al berii in Romania trebuie sa onoram distractia. Un alt motiv, la fel de important, este faptul ca acest festival are loc la Cluj –Napoca iar URSUS are o datorie fata de orasul in care a fost fondat, un oras universitar vibrant, tanar si cu o energie aparte. Apreciem colaborarea buna pe care am avut-o pana acum cu echipa de profesionisti care este implicata in organizarea festivalului. De asemenea ne bucura cooperarea foarte buna cu autoritatile. URSUS este parte din povestea UNTOLD nu doar cu sponsorizarea festivalului ci si cu efortul unei echipe logistice dedicate, din care doar la fata locului vor fi prezente 30 de persoane, si evident cu o bere pe masura distractiei.” au declarat reprezentantii Ursus Breweries.

CAPITOLUL 1 – IMPACTUL FESTIVALULUI ASUPRA COMUNITATII LOCALE
Bugetul festivalului este de 4,5 milioane de euro, obtinut din sponsorizari private, finantare de la bugetul local (sub 10%, respectiv 400.000 de euro, echivalentul a 1,8 milioane de lei) si vanzarea de bilete si abonamente.
Impactul pozitiv pe care festivalul il are la nivel local se poate observa in domeniul HORECA, unde se inregistraza o cerere fara precedent la nivel de cazare, iar nevoia aparuta peste capacitatea posibila a unitatilor hoteliere din Cluj este preluata de localnicii care devin gazde pentru festivalierii. 80% din comerciantii regasiti la festival sunt comercianti locali, iar 4 din scenele festivalului sunt asigurate de furnizori locali. Un nou val de turisti a fost atras in Cluj pe timpul verii, pentru cel putin 4 zile. Astfel ca 60% dintre festivalieri sunt din afara Clujului, iar 15% sunt internationali, iar studentii aleg anul acesta sa-si petreaca vara la Cluj, dand un suflu nou orasului si pe timpul verii. Reputatia pe care Cluj-Napoca o are in calitate de gazda a UNTOLD Festival in presa indernationala este fara precedent. Publicatii precum The Guardian, BBC, CNBC, Huffington Post, The Verge, I fucking love science au laudat campania Pay With Blood, mentionand Cluj Napoca si Transilvania in fiecare articol.

CAPITOLUL 2 – PRODUCTIE
99% dintre cei care lucreaza zilnic la UNTOLD Festival sunt tineri, iar in productia efectiva a festivalului sunt angrenate peste 5.000 de persoane, dintre care 1.000 de voluntari. 50% din resursa umana este din Cluj si 50% din alte orase.
La nivel logistic, in cadrul UNTOLD Festival se numara 100 de camioane necesare pentru transport logistic, un total de 700 de toalete (Cluj Arena, Polivalenta si toalete ecologice) si 300 de metri lineari de baruri. Au existat 11 variante de proiectare si amplasare a scenei principale, iar varianta finala are 18 m inaltime si 70 m latime si necesita 13 camioane de echipament (logistica, sunet si structura), 2.700 kw consumul total de energie, 120 de difuzoare, 533 de lumini si 306 mp de ecran video, iar costurile ei se ridica la 400.000 de euro. In echipa de productie de la mainstage ne bucuram sa avem alaturi de noi specialisti care au lucrat cu Armin van Buuren, Tiesto, Hardwell.
Masurile de siguranta luate cumuleaza un total de 23 de puncte care includ echipaje mobile pentru prim ajutor si interventii in caz de incendii (11 puncte de prim ajutor, un spital mobil care poate trata simultan 20 de pacienti, 6 echipe mobile de pompieri si 7 autospeciale).

CAPITOLUL 3 – ACCES, PROGRAM SI FACILITATI
(transport, parcari si sistem de plati)
Accesul in perimetrul festivalului se va face pe la punctul principal de ticketing din Parcul Central, intrarea dinspre Opera Maghiara, unde biletele vor fi schimbare in bratari in functie de tipul de bilet sau abonament prezentat si in baza unui act de identitate. 140 de persoane vor asigura accesul festivalierilor, iar schimbarea biletelor in bratari va fi posibila cu o zi inainte pentru a evita cozile din prima zi de festival.
Zilnic, programul festivalului incepe la ora 12.00 si se incheie ziua urmatoare la ora 10.00 cand festivalierii trebuie sa paraseasca perimetrul festivalului.
Alaturi de Compania de Transport Public Cluj-Napoca au fost implementate o serie de masuri pentru a optimiza transportul in comun din oras pe perioada festivalului.
• Pe perioada festivalului, pe liniile 101 si 102, tramvaiele vor circula joi, 30 iulie, intre orele 5:00 si 18:00; vineri, 31 iulie, intre orele 5:00 si 17:00, iar la sfarsit de saptamana, 1-2 august, tramvaiele vor fi inlocuite cu autobuze care vor circula deviat in ambele sensuri, pe urmatorul traseu: Primaverii – Spl. Independentei – Pod Garibaldi – Piata 14 iulie – Dragalina – Horea – Piata Garii, in perioada 30.07.2015 – 02.08.2015.
• Liniile care tranziteaza zona Parcului Central si cele din zona parcarilor Untold vor fi suplimentate dupa ora 20:00.
• Totodata, dat fiind faptul ca o mare parte dintre fanii UNTOLD vor parasi zona de festival tarziu in noapte, acestia vor avea la dispozitie 5 linii de transport de noapte in municipiu (6, 25, 46, 30, 36), pe care autobuzele si tramvaiele vor circula pana dimineata, si o linie ce va lega orasul de Floresti, M 21.
• In perioada, 31 iulie – 3 august, dupa ora 03:00 festivalierii si localnicii vor putea circula cu autobuzele si troleibuzele rezerva pentru suplimentarea liniilor cu flux mare de calatori.
Pentru a cumpara biletele la transport in comun prin SMS, recomandam abonamentul de 1 zi (24 de ore) pe toate liniile, iar procedura este urmatoarea: se transmite litera A prin SMS la 7479, iar dupa primirea SMS-ului de confirmare a platii calatorul va avea un abonament de calatorie pentru 24 ore pe toate liniile din Cluj-Napoca, direct pe telefonul mobil (tarif SMS: 2.60 Euro + TVA, nu este disponibil din roaming).
Peste 6.100 de locuri de parcare vor fi disponibile pentru clujeni si turisti pe perioada UNTOLD Festival, in 4 puncte din oras: Zona Sun-Cora, Expo Transilvania, Oser si in proximitatea camping-ului. Pe langa acestea, parking-urile Multiplex Leul si Marasti (str. Dorobantilor) sunt alternative viabile, oferind 750 de locuri de parcare in total.
Modalitatea de plata pentru produsele si serviciile din zonele festivalului este Cardul RFID al festivalului, FESTIPAY oferit de Banca Transilvania. Unul din cele mai sigure sisteme semi-online, folosit la festivalurile majore din strainatate. In perimetrul festivalului sunt 52 de puncte de reincarcare si peste 400 de terminale POS. Banca Transilvania pune la dispozitia publicului 2.500 de carduri preincarcate cu 50 si 100 de lei.

CAPITOLUL 4 – MULTICULTURALISM
UNTOLD Festival a pus accentul inca de la inceput pe caracterul multicultural al Clujului si al Capitalei Europene a Tineretului. Astfel, site-ul www.untoldfestival.com este disponibil in trei limbi, romana, engleza si maghiara.
Voluntarii festivalului sunt vorbitori de limbi straine variate. Acestia vor purta insigne care semnaleaza limbile vorbite, astfel incat turistii sau comunitatile minoritare din Transilvania care vin la festival sa poata comunica in limba lor materna. Insigenele au foct create de miscarea Igen, tessék! – Da, poftitI!, iar limbile disponibile sunt romana, maghiara, engleza, franceza si germana.
Regulamentul, pliantul si harta festivalului vor fi disponibile in engleza si maghiara.
Reprezentanti ai Consulatului Oldandei si ai Ambasadei Marii Britanii se vor asigura buna informare a turistilor ajunsi la Cluj-Napoca.
Informatii si regulametul oficial al festivalului pe www.untoldfestival.com, www.facebook.com/UntoldFestival

Despre UNTOLD
UNTOLD Festival se va desfasura in perioada 30 iulie – 2 august, la Cluj-Napoca, si va aduce pentru prima data in Romania, pe aceeasi scena, patru dintre cei mai indragiti artisti electro-dance-music din intreaga lume: AVICII, ARMIN van BUUREN, DAVID GUETTA si DIMITRI VEGAS&LIKE MIKE. Pe scenele festivalului de la Cluj vor urca peste 150 artisti internationali si nationali, dintre care amintim: ATB, Fedde le Grande, Tinie Tempah, John Newman, Patrice, Dj Premier, AronChupa, Foreign Beggars, Wilkinson, ANDYC, Tom Odell, John Digweed, Sharam, Nic Fanciulli, Satoshie Tomiie, Duke Dumont, Michael Calfan, Lost Frequencies, Gentleman si Gramatik.
UNTOLD Festival este proiectul major de divertisment al programului Cluj-Napoca 2015 – Capitala Europeana a Tineretului, organizat de Federa?ia SHARE Cluj-Napoca in parteneriat cu organiza?ia Student Plus, fondator al Federa?iei SHARE Cluj-Napoca.

UNTOLD Festival este sustinut de:
Partener institutional: Primaria si Consiliul Local Cluj-Napoca, Visit Cluj
Partener Principal: URSUS
Partener Oficial: Banca Transilvania, Banca Oamenilor Intreprinzatori
Free WIFI provided by DIGI
Listen to the Untold Line-up with Google Play Music
Powered by: Absolut
Brought to you by: Coca-Cola
Pus in miscare de: Tiriac Auto
Sponsori: Durex, Nescafe, McDonald’s, Naturlich, KFC
Mobility Partner: HTC
Charged by: EuroGsm
Technological partner: PcMadd
Sustinut de: Cinema City, UTI Grup
Shopping Partner: Iulius Mall & Palas, Promenada
Refreshed by FA
VIP AREA provided by: Fratelli Group
Partener Print: PMA Invest
Inspired by: Daisler Print House
Partener Special: HaHaHa Production
Partener Travel: Wens Travel
Parteneri Media: Radio ZU, ZU TV, Antena 1, Antena Stars
Partener de monitorizare: Mediatrust

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Categorii:
Reportaj

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.