fbpx

VACUMED – aparatul de recuperare medicala cu tehnologie medicala dezvoltata pentru astronauti

de

Incepand din luna mai clinica ProVita – Diagnostic si tratament anunta disponibilitatea unui nou aparat de recuperare medicala, VACUMED, in cadrul Centrului de Recuperare Medicala.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 In premiera in Romania, aparatul dezvoltat pe baza cunostintelor medicale obtinute in urma calatoriilor in spatiu poate fi folosit in numeroase afectiuni de circulatie sangvina, gimnastica pasiva a vaselor de sange, programe de recuperare a sportivilor, edeme post-operatorii, dar si probleme de estetica (de exemplu celulita).
 
Principiul sau de functionare se bazeaza pe alternarea unei presiuni normale cu una negativa (Vacuum), aplicata in jumatatea inferioara a corpului. Ca urmare, are loc dilatarea capilarelor, formarea de capilare noi, precum si imbunatatirea fluxului sangvin la periferie si musculatura (microperfuzie). De asemenea, efectul de stimulare are loc atat la nivelul circulatiei arteriale, cat si asupra circulatiei venoase.
 
Medici specialisti si pacienti, avem acum acces in Romania la o tehnologie dezvoltata la cel mai inalt grad de profesionalism. VACUMED are un  spectru larg de aplicabilitate, fiind indicat in numeroase tipuri de afectiuni, printre care: insuficienta venoasa cronica si sindrom posttrombotic, edeme limfatice, scleroza arteriala periferica (stadiile 1,2,3), edeme posttraumatice sau postoperative, picior diabetic, precum si in gimnastica pasiva a vaselor de sange. In plus, aparatul poate fi folosit cu succes si in programe de rezolvare a unor probleme de estetica, deoarece contribuie la netezirea tesuturilor, combatand astfel celulita.
Performantele acestui aparat conduc firesc si spre recomandarea integrarii lui in programe de medicina sportiva, de regenerare rapida a sportivilor.”, explica Paul Sittner, specialist in recuperare medicala ortopedica si sportiva.
 
VACUMED a fost creat pe baza cunostintelor medicale dobandite ca urmare a calatoriilor astronautilor in spatiu. In lipsa gravitatiei astronautii acuza complicatii circulatorii cauzate de lipsa “mecanismului de pompa” asigurat de musculatura, care stimuleaza fluxul arterial in tesuturi si circulatia venoasa. Solutia acestei probleme a fost dezvoltata la Institutul de Medicina Spatiala a Societatii Germane Aerospatiale din Köln si adaptata la aparatul VACUMED, pe baza procedurii folosite de NASA – “lower body negative pressure device” (aparat de presiune negativa pentru membrele inferioare).
 
Dezvoltarea Centrului de Recuperare Medicala Sportiva din cadrul clinicii Provita este una dintre prioritatile de anul acesta. Astfel, pacientii nostri vor putea avea acces la servicii de ultima generatie, care le vor aduce reale imbunatatiri la nivelul calitatii vietii. Iar dotarea cu acest aparat revolutionar este una dintre solutiile cheie pentru terapia prin sport.
In plus, prin parteneriatul cu Paul Sittner, un terapeut cu multa experienta, specializat profesional in Germania, contribuim la gasirea celor mai bune solutii de tratament, personalizate in functie de caz!”, a declarat Dr. Ovidiu Palea, Directorul General al Centrului Medical ProVita – Diagnostic si tratament.
   
# # #
 
Centrul ProVita – Diagnostic si tratament aduce pe piata serviciilor medicale din Romania experienta a 10 ani de practica medicala, acumulata intr-un sistem care intelege actul medical in toata complexitatea lui.
 
Suntem singura clinica din tara specializata in chirurgia minim invaziva a coloanei vertebrale si in Terapia Durerii (tratamentul bolilor care au ca simptom pregnant durerea cronica sau subacuta ?i care afecteaza sever calitatea vietii).
Ne propunem o normalitate a relatiilor dintre medici ?i pacienti bazata pe un act medical in concordanta cu standardele internationale, intr-un mediu de respect reciproc. De aceea, pacientul este unica noastra prioritate, iar actiunile noastre reflecta intotdeauna valorile in care credem: rigoare, sinceritate, empatie, profesionalism si incredere.
 
Avem o abordare unica pe piata in ceea ce priveste pacientul prin crearea unei echipe dedicate de medici specialisti, sub coordonarea unui manager de caz, care are imaginea de ansamblu asupra starii de sanatate si poate alege cea mai buna metoda de tratament.
 
Centrul ProVita – Diagnostic si tratament include in prezent clinicile:
– ProVita Diagnostic si Tratament, Str. Alexandrina  nr. 20-22, sector 1;
– ProVita Imagistica 1, Str. Calistrat Grozovici nr. 1, sector 2, in incinta Institutului National de Boli Infectioase “Prof. Dr. Matei Bal?”, Pavilion 4;

– ProVita Imagistica 2, str. Racari nr. 8.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Tag-uri:

Comentarii

 • Din cate stiu, din 2017 Provita nu mai are in dotare echipamentul respectiv.
  Vacumed sau Vacusport gasiti acum in Bucuresti doar la Clinica Medicare de pe Calea Floreasca ori in Constanta la Spitaliul Ovidius. Parca ar fi si la Cluj unul… Cam atat 🙂

  Andrei Urdareanu februarie 5, 2017 4:21 pm Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.