fbpx

World Education Fair, cel mai mare targ de consultanta educationala, in week-end-ul acesta, la Bucuresti

de

Vrei sa studiezi in strainatate – sa faci facultatea sau masterul intr-o universitate de elita? Te intereseaza ce solutii poti gasi ca sa-ti sprijini copilul sa capete educatie la nivel international, deschizandu-si astfel portile catre o cariera de mare succes? Vino sambata si duminica la World Education Fair, la Hotel Athénée Palace Hilton din Bucuresti, intre orele 10.00 si 17.00!

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

World Education Fair, cel mai mare targ de consultanta educationala la care universitatile de elita din strainatate vin sa isi prezinte programele de studiu tinerilor romani, are loc pe 26 si 27 septembrie la Hotel Athénée Palace Hilton din Bucuresti, intre orele 10.00 si 17.00.

La World Education Fair atat tinerii romani cat si familiile acestora au posibilitatea sa stea de vorba direct cu reprezentantii unora dintre cele mai bune universitati din Marea Britanie, Olanda, Germania, Austria, Danemarca, Elvetia si Statele Unite. Reprezentantii universitatilor le vor oferi studentilor si elevilor de liceu toate informatiile necesare despre studiile universitare de licenta, master si MBA, precum si informatii despre cum pot obtine burse sau finantari la aceste institutii.

Pe langa reprezentantii universitatilor de top din strainatate, la World Education Fair vor fi prezenti si studenti de la facultatile respective. Astfel, tinerii liceeni interesati sa studieze la o facultate de elita din strainatate si parintii lor vor avea ocazia sa discute direct cu acestia, pentru a afla detalii si informatii concrete despre viata in campusurile universitare si tarile respective, in loc sa studieze zeci de brosuri sau pagini de Internet.

“Am auzit prima data de World Education Fair de la prieteni si dupa aceea am cautat mai multe informatii pe Internet, iar participarea la targ m-a ajutat sa aleg una dintre cele trei universitati selectate initial. Informatiile obtinute despre facultatea la care mi-am dorit sa studiez m-au ajutat sa fac alegerea cea mai buna pentru viitorul meu profesional”, a declarat Mihai Barbu, student la Imperial College London.

I-am cunoscut pentru prima data pe reprezentantii universitatii la care sunt acum studenta la una dintre editiile anterioare ale World Education Fair”, a adaugat Sabina Negut, anul patru la Universitatea din Huddersfield, specializarea Law and Business. „Daca as fi din nou in situatia de a-mi alege facultatea as face aceleasi lucruri: as veni la World Education Fair pentru a afla care sunt cele mai bune specializari si universitatile care le includ in programa lor si apoi as cauta sfatul unui consultant educational, pentru ca el te poate informa, datorita experientei sale, despre avantajele studiului intr-o tara sau alta, precum si despre specializarile care ti se potrivesc si criteriile de admitere.

Universitati participante

Printre universitatile participante se numara City University London, care se afla  in top 5% din lume, conform Times Higher Education World University Rankings 2013/14 si in Top 10 universitati din UK  in ceea ce priveste salariile absolventilor1, fiind catalogata de The Guardian University Guide 2014 universitatea nr. 1 din Londra pentru business si management si  nr. 4 in Marea Britanie, Coventry University, care ocupa pozitia a doua2 in clasamentul Sunday Times University Guide 2012, King`s College London, una dintre universitatile aflate in Top 20 universitati ale lumii, cunoscuta si pentru cei doisprezece absolventi laureati ai premiului Nobel, printre care Mario Vargas Llosa – premiul Nobel pentru literatura in 2010 sau Peter Higgs – premiul Nobel pentru fizica in anul 2013, sau The Hague University of Applied Sciences, reprezentant de elita al institutiilor de invatamant cu orientare profesionala, care are cadre didactice si studenti din peste 100 de tari.


Top 3 destinatii de studiu cautate de tinerii romani

In topul primelor trei destinatii de studiu se mentin in continuare, pe langa Marea Britanie, Danemarca si Olanda. Destinatia preferata si in acelasi timp si cea mai scumpa ramane, ca si anul trecut, Marea Britanie. Tinerii romani care doresc sa studieze in strainatate pot beneficia de programe de informare si consultanta oferite de catre organizatorii World Education Fair, Integraledu, care ii pot consilia pe tot parcursul procesului de admitere pentru a alege universitatile potrivite si pentru a pregati toate detaliile necesare admiterii la aceste universitati.


Metode de finantare a studiilor

Pe langa informatiile despre cum poti obtine o bursa totala sau partiala oferita de unele universitati participante la World Education Fair, poti afla de la consultantii Integraledu informatii despre metode alternative de finantare, despre imprumuturi pentru studii si despre metodele de rambursare ale acestora. Chiar daca familia unui tanar aflat la inceput de drum nu are posibilitati financiare mari, acesta poate studia in strainatate obtinand imprumuturi de studii care se returneaza doar in momentul in care se va angaja si salariul sau anual va depasi o anumita suma. Un exemplu este imprumutul acordat de statul britanic, care ofera un grant de pana la 12.000 de euro pe an. Plata acestuia se poate face in  termen de 30 de ani din momentul in care absolventul si-a gasit un loc de munca, iar rambursarea incepe doar daca venitul sau va depasi 21.000 de lire pe an si reprezinta aproximativ 9% din suma care depaseste acest venit.

 

World Education Fair este atat o modalitate de prezentare a programelor de studii pe care universitatile din strainatate le propun viitorilor lor studenti, cat si un prilej de cunoastere si crestere a sanselor lor de reusita la aceste universitati. Prezenta tinerilor romani in numar din ce in ce mai mare arata interesul crescut al acestora si dorinta de a face din timp alegerea cea mai potrivita pentru viitorul lor”, a declarat Ana Maria Papp, Manager Departament Universitati in cadrul Integraledu, cea mai mare companie de consultanta educationala din Romania, care reprezinta peste 300 de institutii de invatamant de top din Europa si SUA. „Un targ educational iti ofera posibilitatea sa discuti fata in fata cu reprezentanti ai universitatilor si astfel iti poti da seama care ti se potrivesc si ce criterii de admitere au”, a adaugat Papp.

Ca si pana acum, toti cei care doresc sa vina la World Education Fair pot participa gratuit, iar inscrierile se pot face la http://www.worldeducation.ro/register.php. Mai multe informatii despre World Education Fair se gasesc la www.worldeducation.ro.

Cei care nu vor putea ajunge la editia din Bucuresti pot participa la targurile World Education Fair care vor avea loc in Timisoara, pe 28 septembrie, la Hotel Timisoara, in Galati, pe 30 septembrie, la Hotel Vega, sau in Constanta, pe 1 octombrie, la Hotel Ibis.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.