fbpx

World Education Fair, targul prin care universitatile straine isi selecteaza cei mai buni elevi si studenti din Romania

de

Peste 40 de universitati de top isi prezinta programele de studiu si bursele in acest weekend la Bucuresti!

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

World Education Fair, targul la care vin sa isi prezinte programele universitati de elita din intreaga lume, va avea loc in acest weekend, 21 si 22 februarie, la hotel Athénée Palace Hilton din Bucuresti, intre orele 10.00 si 17.00. La targ sunt asteptati sa participe, gratuit, toti tinerii interesati sa studieze la o facultate de elita din strainatate.

La aceasta editie vor participa peste 40 de universitati din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Austria, Grecia, Spania, Elvetia si, in premiera, reprezentanti ai unor universitati din Italia, Liechtenstein si Noua Zeelanda. Reprezentantii acestora le vor oferi studentilor si elevilor de liceu toate informatiile necesare despre studiile universitare de licenta, master si MBA.

„Prezenta in numar din ce in ce mai mare a universitatilor din strainatate la targ arata interesul crescut de a cunoaste si de a dialoga direct cu elevii si studentii romani interesati sa studieze in afara tarii. Avem deja universitati care participa in mod regulat la targul nostru, cum ar fi University of Groningen din Olanda, Swiss Education Group din Elvetia si Universitatea Sunderland din Marea Britanie”, a declarat Svetlan Danev, General Manager IntegralEdu, compania care organizeaza in fiecare an World Education Fair.

IntegralEdu este cea mai mare companie de consultanta educationala din Romania, reprezentand peste 250 de institutii de invatamant din Europa si Statele Unite.

O premiera la acest targ sunt patru universitati din Italia, Università degli Studi del Piemonte Orientale “Amedeo Avogadro”, Universitatea din Pisa, MIP Politecnico di Milano si University of Rome Tor Vergata. Tot in premiera vor participa la acest targ University of Liechtenstein si o universitate cu renume in domeniul hotelier din Noua Zeelanda, Pacific International Hotel Management School.

Top 3 destinatii de studiu cautate de tinerii romani

Reprezentantii IntegralEdu estimeaza ca, in acest moment, peste 45.000 de studenti romani studiaza in strainatate, destinatia preferata ramanand in continuare Marea Britanie. Numarul elevilor si studentilor romani care au ales sa aplice pentru a studia in aceasta tara a crescut cu 25% in 2014 comparativ cu 2013, de la 2.340 de aplicanti la 2.930. Desi conditiile de admitere in universitatile britanice s-au inasprit, acestea sprijina tinerii romani care doresc sa studieze prin programe de informare si consultanta, pentru a pregati toate detaliile necesare admiterii si pentru a alege universitatile potrivite. Guvernul Marii Britanii ofera pana la 9.000 de lire sterline pe an pentru studii de licenta, rambursabili doar dupa terminarea studiilor, gasirea unui loc de munca si atingerea unui anumit nivel salarial. In topul primelor trei destinatii de studiu se mentin, pe langa Marea Britanie, Danemarca si Olanda.

Cele mai cautate specializari

Specializarile cautate de romanii care pleaca sa studieze in strainatate sunt arhitectura, economie, IT, drept international, drept european, turism si cele cu profil tehnic. Tendinta ultimilor ani a fost adaptarea specializarilor la situatia actuala a economiei si a solicitarilor pietei, pentru ca studentii sa fie pregatiti pentru viitoarele joburi.

”Criza economica a reprezentat un semnal important pentru sistemele educationale din Europa si nu numai. Este esential sa punem accent pe educatie, pentru a evita pe viitor situatiile asemanatoare. Strategia UE2020 ne dovedeste inca o data responsabilitatea pe care o avem cu totii pentru viitorul nostru. Acum, cand toate sistemele de educatie se schimba, universitatile si-au deschis portile pentru studentii din toata lumea si si-au extins numarul de specializari pentru a se adapta nu numai la nevoile curente ale societatii, cat si la cele viitoare”, a mai spus Danev.

Gradul de angajabilitate

Pentru a atrage cei mai buni studenti, din ce in ce mai multe universitati aleg sa faca publice date statistice referitoare la gradul de angajabilitate al absolventilor lor. The Guardian, de exemplu, este o sursa importanta de informatii de unde viitorii studenti pot afla gradele de angajabilitate pe care le ofera universitatile vizate din Marea Britanie. Pentru 2015 in top se afla Cambridge University, Oxford si St. Andrews cu rate de peste 79%.

”Numarul participantilor la targul World Education Fair creste cu fiecare editie, din ce in ce mai multi elevi si studenti fiind interesati de cele mai bune programe de studiu si burse oferite de universitatile din strainatate”, a adaugat Ana Maria Papp, Manager Departament Universitati in cadrul IntegralEdu.

Elevii si studentii care nu au cum sa ajunga in acest weekend la World Education Fair organizat la Athénée Palace Hilton din Bucuresti pot totusi sa afle mai multe informatii despre cele mai bune universitati din lume in saptamana urmatoare, 23 – 27 februarie, cand reprezentantii IntegralEdu se vor afla in urmatoarele orase:
23 februarie – Ploiesti – Hotel Central Ploiesti
24 februarie – Brasov – Kronwell Hotel
25 februarie – Piatra Neamt – Central Plaza Hotel
26 februarie – Suceava – Hotel Zamca
27 februarie – Iasi – Grand Hotel Traian
Toate aceste evenimente au loc in intervalul 18.00 – 20.00.

* * *

Pentru informatii suplimentare:
Andreea Magraon
Brand Communication Manager
Trust Communications
mobil: 0720 795 076
email: andreea.magraon@trustcomm.ro

Despre IntegralEdu

Grupul de firme INTEGRAL are o experienta de 23 de ani in consilierea elevilor, parintilor si a tuturor celor interesati de alegerea celor mai bune programe educationale si institutii de invatamant din strainatate, studii gimnaziale, liceale, universitare si centre de limbi straine. Prezenta pe piata locala din anul 2009, IntegralEdu este cea mai mare companie de consultanta in educatie din Romania si reprezinta peste 250 de institutii de invatamant de top din Europa si SUA. IntegralEdu organizeaza cele mai mari targuri de consultanta educationala pentru studii in strainatate in cadrul carora elevii, studentii si parintii acestora au ocazia sa intalneasca reprezentantii unor scoli si universitati de prestigiu din intreaga lume.

Urmatoarele evenimente organizate de IntegralEdu

World Education Fair – targ de tabere de limbi straine si licee de elita Bucuresti
14 – 15 martie 2015, Bucuresti
16 martie 2015, Constanta
17 martie 2015, Galati

Pentru mai multe informatii puteti accesa www.integraledu.ro, www.world-education.ro, si pagina de FB www.facebook.com/integraledu.ro

1. conform datelor statistice oferite de UCAS, Universities and Colleges Admissions Service, www.ucas.com

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.