fbpx

Ziua Femeii cu “Tango.Radio and Juliet” la Opera Națională București

de

Opera Națională București prezintă joi, 8 martie 2018, începând cu ora 18:30 „Tango. Radio and Juliet” spectacol coupé de dans contemporan de Edward Clug.

„Tango. Radio and Juliet” este un spectacol ce unește două coregrafii create de Edward Clug – artist de origine română recunoscut pe plan internațional – în care se regăsesc elemente de teatru și dans contemporan și fragmente muzicale extrem de diverse ca gen – de la Astor Piazzolla și până la Goran Bregovic și Radiohead.

https://www.youtube.com/watch?v=xl6Nv1yvUWI&feature=youtu.be

(Imagine și montaj: Sebastian Bucur / Opera Națională București)

Ambele lucrări ale coregrafului reprezintă un poem coregrafic, fiecare în parte fiind structurate ca poezie de stare. Mișcările dansatorilor, atent elaborate, spectaculoase, sunt încărcate de forță, atât în „Tango”, cât și în „Radio and Juliet”. În „Tango”, Clug împrumută pași de tango argentinian, iar în „Romeo și Juliet” mișcări contemporane, rapide, uneori asemănătoare cu figuri breakdance.

Tangoul, unul dintre cele mai pasionale dansuri din lume, și opusul poveștii eternilor îndrăgostiți (Romeo și Julieta) se întâlnesc astfel, într-un mod inedit, în spectacolul „Tango. Radio and Juliet” pentru a da viață celor mai puternice și contradictorii stări: pasiune, iubire, deziluzie, singurătate.

Spectacolul se adresează în mare parte publicului tânăr, dar și spectatorilor dorinic să încerce o experiență specială, o nouă formulă de dans contemporan.

Edward Clug, despre spectacolul coupé de dans contemporan ce se va desfășura joi, 8 martie 2018, pe scena Operei Naționale București :„Tango și Radio and Juliet sunt spectacole care au lăsat o amprentă în viața mea și mi-au marcat adânc drumul și evoluția mea ca artist. Tango este primul meu spectacol, pe care l-am realizat la o vârsta relativ fragedă, la numai 23 ani. Acest lucru se reflectă în spectacol, printr-o comunicare directă, sinceră, fără compromisuri conceptuale. Este un spectacol care pe undeva mă intimidează prin puterea lui emoțională și îl retrăiesc, nu ușor, ca pe o oglindă a acelei tinereți.”

 

Biletele se găsesc pe http://tickets.operanb.ro/ și la casa de bilete a Operei Naționale București.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Tag-uri:
·

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.