fbpx

Chiropractica. Întoarcerea la sănătate cu dr. Lou Jacobs

de

Suntem într-o relație de dragoste și ură cu medicina alopată, i-am învățat deja toate calitățile și-i știm, pe dinafară, toate defectele. Dornici să ne întoarcem la natură și la simplitate, suntem cu toții avizi să găsim soluții alternative de vindecare, care nu presupun ingerarea de medicamente, operațiile, tratamentele invazive și îndelungate. De aceea, am întâmpinat cu mare bucurie vestea că la clinica Intermedicas din București, specializată în Second Opinion și în relația cu mari medici din întreaga lume, un doctor american, acreditat și certificat în chiropractică, oferă consultații și tratament pentru pacienții români: doctor Lou Jacobs.

Fotografii de Paul Buciuta realizate la Intermedicas București

”Mă bazez pe capacitatea corpului de a se vindeca singur”

Deși este supranumită „Știința vindecării fără medicamente”, chiropractica nu vindecă, propriu-zis, ci redă capacitatea corpului de a se vindeca singur. Terapia acţionează pentru a restabili comunicarea dintre creier şi corp care, dacă a fost afectată de o subluxaţie nervoasă, poate influența negativ capacitatea de funcționare și de autovindecare a corpului. Fără să se pretindă un tratament sau o soluţie absolută pentru durerile de spate, de gât, de șold, pentru migrene sau otite, sesiunile de chiropractică pot îmbunătăţi structura corpului, chimia şi controlul acestuia.

Cum procedați pentru a vă evalua pacienții?, l-am întrebat pe doctorul Lou Jacobs, iar acesta mi-a explicat că totul începe cu istoria detaliată a stilului de viață al pacientului, cu discuții legate de obiceiuri, exerciții, diete, felul de a dormi, nivelul de stres, timp petrecut șezând sau în poziții incomode. Pacienții vin la chiropractician de obicei când au o problemă, cel mai adesea o durere.

„Obiectivul meu nu este să alung durerea, deși, categoric, vreau să ajut pacienții să se simtă mai bine cât mai curând, dar ceea ce îmi propun este să fac corpul să funcționeze mai bine, să restabilesc structura și comunicarea nervilor și, astfel, vor dispărea și durerile. Totul în organism este interconectat. Nervii sunt afectați de proasta aliniere a coloanei și corpul nu mai comunică bine cu creierul. Contracturile musculare sau ale tendoanelor au și ele rolul lor, așa că, înainte de toate, mă uit la structura corporală, la impactul acesteia asupra nervilor și îi rearanjez. Când structura e refăcută, corpul funcționează mai bine și se vindecă mai bine, mă bazez pe capacitatea corpului de a se vindeca singur”, mi-a explicat dr. Lou Jacobs.

Se observă rezultatele după o singură ședință?

„Ideea terapiei nu este neapărat să te simți mai bine instant, deși asta se întâmplă adesea, ci să funcționezi mai bine. Unii observă rezultatele imediat, alții, după câteva, mai multe sau mai puține, ședințe. Eu nu mă aștept întotdeauna ca efectele să se facă simțite de la prima întâlnire. Ar fi o așteptare nerealistă, mai ales dacă luăm în calcul faptul că unii pacienți vin cu probleme care-i deranjează de zece, douăzeci, de treizeci de ani. Ar fi chiar un miracol. Totuși, unii chiar simt că corpul funcționează mai bine de la primele ajustări”.

Doar doi medici cu drept de practică în domeniu

În România, deși există nenumărați specialiști care se declară chiropracticieni, de fapt, nu există decât doi medici care au drept de practică oficial, fiind acreditați de Ministerul Sănătății, iar unul dintre ei este doctorul Lou Jacobs care oferă consultații și tratament la Intermedicas. Ceilalți… n-ar trebui să fie luați în seamă.

De ce?– l-am întrebat pe doctorul Lou Jacobs, în măsură să îmi ofere cel mai bun răspuns.

„Ca doctori chiropracticieni, suntem pregătiți intens și pe termen extins să practicăm ajustările cu cel mai mic risc și cele mai bune rezultate. Siguranța pacientului primează în orice situație. Suntem antrenați să testăm și să evaluăm riscul și abia apoi să aplicăm cel mai sigur tratament în circumstanța respectivă.

Acei oameni care se pretind chiropracticieni în România și oriunde altundeva, care nu sunt antrenați formal și intens în școli, nu au primit educația necesară legată de tot ceea ce ține de siguranța anatomiei spinale, de neurologie, imagologie – cu procedurile de RMN sau raze X. Mulți dintre ei nici măcar n-au studiat anatomie sau fiziologie, patologie, biomecanică, primul ajutor sau alte domenii critice în siguranța pacientului. Nu pot sublinia îndeajuns de mult cât de important este antrenamentul, atenția la siguranță și înțelegerea riscurilor asociate cu manipularea spinală. Doar medicii pregătiți în acest domeniu sunt calificați să realizeze aceste proceduri de ajustare, în deplină siguranță”.

Mătănii și genuflexiuni

Am testat eu însămi terapia, într-o ședință “pilot”. Am răspuns întrebărilor din anamneză – și la multe răspunsuri am realizat singură ce este în neregulă cu felul meu de a trăi -, am făcut un test computerizat care arăta cât de tensionați sunt mușchii mei spinali pe partea dreaptă a coloanei vertebrale, probabil pentru că sunt dreptace și tot ceea ce fac fac cu mâna dreaptă, am constatat că, atunci când răsucesc capul spre dreapta mi se scurtează, parcă, un picior, și asta mi-a explicat de ce mă întreabă adesea câte un prieten alături de care merg spre stradă dacă nu cumva șchiopătez. Și m-am așezat pe patul de terapie, cu încredere absolută, pe care mi-a insuflat-o dr. Lou Jacobs, știind că procedurile sale, făcute cu mâini vrăjite, vor da șansa corpului meu să se întoarcă spre sănătate, să se vindece singur, în mod natural. Mă simt mai sprintenă și mai ușoară de atunci, și cumva, probabil de mulțumire, mai veselă. Și am de gând, la revenirea sa în țară, să mai fac câteva ședințe, câteva ajustări. Între timp, urmez cu strictețe programul de exerciții fizice pe care mi le-a dat, promițându-mi că, într-o lună, mă voi simți alt om, mai puternic, mai agil, mai suplu…

Cred. Îngenunchez chiar din credința asta, dar nu în 50 de mătănii, ci în 50 de genuflexiuni zilnice, urmate de câteva flotări. Nu-i ușor, să știți! Dar corpul meu se vindecă singur și, odată cu el, și voința mea rătăcită până acum, nu se știe unde…

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Comentarii

  • Pingback: Chiropractica. Întoarcerea la sănătate cu dr. Lou Jacobs - Intermedicas | Blog

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.