Alice Nastase Buciuta – Last-minute pentru dorinte de pret

de

Mi-e casuta postala tot mai burdusita de oferte last-minute pentru Craciun si Revelion. Agentiile de turism ma imbie cu destinatii exotice, descriindu-mi frumusetile unor locuri unde n-ajungi prea usor.

Multi dintre cei care fac oferte insira pana si meniul din noaptea dintre ani, cu lux de amanunte si arome. Eu stiu ca suntem pe ultima suta de metri a aranjamentelor intelepte, insa nu ma simt niciodata pregatita sa cheltuiesc atatia bani cati mi se cer, dar stiu ca trebuie, totusi, sa planific unde si cum vom merge.
Mi s-a intamplat de multe ori sa suflu in lumanarile tortului aniversar si sa nu stiu, de fapt, ce dorinta sa-mi pun. Am regretat apoi, convinsa ca, daca as fi stabilit mai din timp ce gand sa-mi eliberez din minte odata cu rasuflarea menita sa doboare flacara, altfel mi-ar fi curs zilele varstei abia implinite. Felul meu dezorganizat de-a fi m-a costat multa nesiguranta de-a lungul vremilor. Mi s-a intamplat uneori si sa ezit atat de prelung, incat sa ratez toate oportunitatile si, de cateva ori in viata, am degerat in cate-o gara fiindca nu stiam incotro s-o apuc. Adesea, la petrecerea de revelion, cand toti cei din jur faceau promisiuni pentru anul ce statea sa inceapa, eu ridicam din umeri si ziceam: “Fie ce-o fi”. Si asa era, ce-o fi… Am inteles, insa ca, daca stii ce vrei, dorinta iti e pe jumatate implinita. Ca partea cea mai grea a drumului de strabatut tine de puterea noastra de-a ne lamuri clar ce ne dorim, si ca, de la gandul clar si adanc, mai e doar un pas pana la implinirea visului. Asa ca acum sunt decisa sa prind ofertele last-minute. Pentru ca stiu cum vreau sa imi fie anul ce urmeaza si multi dintre cei care vor veni dupa el: tanjesc sa ma asez tot mai adanc in cuibul iubirii pentru totdeauna; visez sa scriu o carte al carei parfum ma imbata de multa vreme ; vreau sa izbutesc sa fiu libera de ezitari, mai presus de indoieli. Si sa nu ma mai tem niciodata ca… CITESTE MAI DEPARTE PE SigurantaFInanciara.ro

 

Categorii:
MoneyChat

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *