Dr. Constantin Stan – Ideea conform careia chirurgia estetica poate rezolva orice problema este gresita

de

Celebrul medic de la Bacau (care a operat-o pe Mihaela Radulescu!) este partenerul de viata al celebrei nutritioniste Mihaela Bilic (care a slabit-o pe Teo)! Dar, dincolo de abordarea mondena, e limpede ca opiniile chirurgului in chestiunea arzatoare a dosarului nostru „Pro si contra operatii estetice”, nu puteau lipsi.

Marea Dragoste / Tango: Care este principalul argument in favoarea operatiilor estetice si care ar fi un element contra acestor interventii?

Dr. Constantin Stan:
Chirurgia estetica reuseste sa transforme persoanele complexate in oameni fericiti. Bineinteles ca nu poate face minuni, dar ii poate ajuta, de exemplu, pe cei care au un nas mare si urat sau pe femeile care, ajunse la varsta maturitatii, isi doresc supremul simbol al feminitatii: sani proportionali cu corpul lor. Odata scapati de complexe avem mai multa incredere in noi, iar atitudinea fata de cei din jur si fata de problemele vietii, in general, este pozitiva.
Ideea conform careia chirurgia estetica poate rezolva orice problema este gresita, operatiile estetice avand limitele lor. Visatorii care isi doresc sa devina peste noapte mai inalti cu 10 centimetri, mai slabi cu 20 de kilograme, sa aiba nasul Cleopatrei, fundul lui Jennifer Lopez , sanii Pamelei Anderson si buzele Angelinei Jolie au contraindicatie pentru chirurgia estetica. Elementul contra: asteptarile nerealiste.

Marea Dragoste / Tango: Care este, din punctul dvs. de vedere, operatia care va deveni extrem de raspandita in urmatorii ani in tara noastra?

Dr. Constantin Stan: Probabil tot ce tine de tehnicile chirurgicale de intinerire si infrumusetare faciala. Unul din motive ar fi stabilitatea financiara pe care au ajuns sa o aiba persoanele mature, fie ele femei sau barbati, si care simt nevoia sa investeasca in propria persoana, imaginea lor fiind dovada succesului profesional. Noutatea absoluta o reprezinta operatiile de infrumusetare, nu neaparat de intinerire adresate persoanelor tinere (incepand cu varsta de 30 ani). Poate fi indepartata senzatia de tristete si oboseala fara cicatricile si bandajele din liftingul clasic, recuperarea fiind extrem de rapida, iar rezultatele foarte naturale.

Marea Dragoste / Tango: Exista vreun gen de interventie, practicata in prezent, despre care credeti ca va disparea?

Dr. Constantin Stan:
Dimpotriva, cred ca se vor inmulti. Presiunea societatii in care traim impune standarde, cateodata, greu de atins. Dincolo de capacitatile noastre profesionale, aspectul fizic este o carte de vizita, de aceea orice metoda prin care il putem imbunatati este binevenita. Atat chirurgia estetica, cat si medicina estetica (tratamentele nechirurgicale) incearca sa gaseasca rezolvare la cat mai multe din problemele noastre.

Marea Dragoste / Tango: Cu aproximatie, ce procent dintre femeile care doresc sa-si corecteze semnificativ aspectul se afla in depresie si vor sa schimbe ceva la ele pentru ca sunt nefericite?

Dr. Constantin Stan: Pacientele aflate in depresie nu mai au puterea de a face ceva pentru ele in acel moment, tristetea si nefericirea in schimb sunt mult mai frecvente, dar si mult mai usor de ascuns. Nu pot preciza care ar fi proportia acestora, insa le informez ca problemele din viata lor nu vor disparea in urma unei operatii estetice si ca firesc ar fi ca mai intai sa le rezolve.

Marea Dragoste / Tango: Care sunt principalele calitati care va atrag  pe dvs. ca barbat, la o femeie?

Dr. Constantin Stan: In ciuda profesiei pe care o am, sunt extrem de putin pretentios apropo de calitatile fizice ale unei femei. Admir foarte mult ambitia si consecventa celor care reusesc sa se mentina in cea mai buna forma, indiferent de varsta.

 

Categorii:
Interviuri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *