Elena Carstea va concura cu Natalia Barbu, Electric Fence, Luminita Anghel, Tudor Turcu si nepoata lui Santana, la Eurovision Romania

de

32 de melodii s-au calificat pentru Selectia Nationala Eurovision 2013. Dupa un tur de forta prin tara – Iasi, Cluj, Timisoara, Craiova – unde s-a desfasurat preselectia pieselor inscrise in concursul Eurovision 2013, astazi juriul a incheiat cea de-a doua si ultima zi de auditii la Bucuresti.

Dintre cele 32 de melodii calificate, telespectatorii impreuna cu juriul de specialisti vor alege, pe parcursul a doua semifinale (23 si 24 februarie), melodiile care vor concura apoi in finala de pe 9 martie. Toate cele trei spectacole – semifinalele si finala vor fi transmise in direct de TVR 1, TVR HD, TVR International si online, pe www.tvrplus.ro.

Atasat gasiti lista completa a celor 32 melodii calificate la selectia nationala Eurovision 2013, lista ce cuprinde nume deja iubite de publicul roman, dar si tineri interpreti mai putin cunoscuti.

„Desi initial am anuntat un numar de maxim 28 de piese pentru semifinalele Eurovision, calitatea melodiilor inscrise in preselectie a determinat juriul sa accepte un numar mai mare. Vor fi 32 de melodii care se vor intrece in semifinale, din fiecare semifinala calificandu-se apoi cate 6. Toate cele 32 de melodii vor putea fi ascultate si vizionate de fanii Eurovision pe www.tvr.ro/eurovision incepand de luni, 18 februarie.”, a declarat Dan Manoliu, manager de proiect Eurovision, imediat dupa incheierea preselectiilor.

Nepoata lui Carlos Santana – Renee Santana -, Robert Turcescu si trupa, Luminita Anghel, Elena Carstea, Electric Fence, Tudor Turcu, Cezar Ouatu, Alin Vaduva, Andrei Leonte se numara printre cei pe care ii vom vedea pe scena concursului Eurovision 2013.

Printre cei care s-au inscris in concursul Eurovision, care au participat la preselectii, dar nu s-au calificat, se numara: Raluca Ocneanu, Irina Tanase (fosta concurenta la Vocea Romaniei), AG Weinberger, Ralflo, Daniel Robu, Maria Buza, Tiptil, Andreea Lazar.

Lora a anuntat organizatorii ca nu poate fi prezenta la auditiile live din cauza unei probleme de sanatate, renuntand astfel la participarea la concursul Eurovision. In aceeasi situatie s-a aflat si Tavi Colen, care nu s-a prezentat la auditiile de astazi. Cu toate ca Luis Lazarus a fost prezent la TVR pentru a o sustine pe iubita lui la auditiile pentru Eurovision, acest lucru nu a fost de bun augur pentru Andreea Lazar, care nu s-a calificat.

O surpriza a fost prezenta, la auditiile de la Bucuresti, a Mariei Buza, indragita Floarea din emisiunea O data-n viata de la TVR 1. Ea si-a prezentat melodia „Tineretea mea”, in cea de-a doua zi de auditii la Bucuresti, dar folosindu-si numele Maria Patrascu, a fost recunoscuta abia cand a aparut, dezinvolta, in trening, in fata juriului. Anthony, care a participat si anul trecut la selectia Eurovision, a venit anul acesta cu doua piese la auditii. Castigatorii X Factor, Andrei Leonte si Tudor Turcu au participat la auditiile pentru Eurovision, Andrei Leonte inscriind in concurs trei melodii. Cezar Dometi si Irina Tanase, concurenti cu prestatii live foarte apreciate in spectacolele de descoperire de voci de la noi, au concurat la preselectiile pentru Eurovision de la Bucuresti. Contratenorul Cezar Ouatu a interpretat o melodie a compozitorului Cristian Faur, care semneaza, impreuna cu Elena Cirstea, melodia acesteia din urma in concursul Eurovision.

Din cele 148 de melodii inscrise, 104 au intrat in preselectiile de la Bucuresti din 13 si 14 februarie, restul fiind audiate de juriul de specialitate la Studiourile Teritoriale ale TVR. Selectia nationala Eurovision 2013 a starnit mare interes si in afara Romaniei. Interpreti si compozitori din Marea Britanie, Turcia, Israel, Suedia sau Franta au inscris melodii pentru concursul din Romania.

TVR va dedica, si anul acesta, doua zile semifinalelor (23 si 24 februarie), la fiecare dintre acestea urmand sa participe 16 melodii. Cele mai bune sase din fiecare semifinala, alese de juriul de specialitate, dar si prin voturile telespectatorilor, vor intra in faza finala. Ponderea televotului este de 50%, la fel ca in cazul votului juriului.

Selectia nationala Eurovision va fi prezentata anul acesta de varianta romaneasca a celebrei trupe suedeze ABBA. Paula Seling, Andreea Banica si Ovi, impreuna cu actorul Marius Rizea vor recompune grupul ABBA si vor prezenta spectacolele din 23 si 24 februarie (semifinalele), precum si finala din 9 martie a concursului Eurovision.

Regulamentul concursului si informatii suplimentare pot fi accesate pe site-ul TVR, la adresa www.tvr.ro/eurovision

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *