fbpx

Gregg Braden: Cea mai mare dragoste a vieții mele este însăși dragostea de viață

de

Nu suntem ceea ce ni s-a spus, ci altceva, mult mai mult decât ne-am imaginat vreodată. Suntem ființe de lumină, a căror inimă radiază în vaste câmpuri electromagnetice, care își acordează vibrația cu marele câmp electromagnetic al pământului. Iar întoarcerea în propria inimă, eliberarea emoțiilor captive, depozitate sub formă de neuropeptide în organele noastre interne, și apoi reconstrucția punții dintre inimă și creier – ambele posesoare de neuroni – sunt căile prin care să spunem stop îmbolnăvirilor, îmbătrânirii, vieții trăite fără sens și fără bucurie. Pentru toate acestea există dovezi ale unor ample cercetări științifice, publicate și validate de comunitatea oamenilor de știință, însă nepermis de puțin preschimbate în practică și aduse în noima și în fericirea noastră de fiecare zi…

Fotografii de Paul Buciuta

Despre lucruri și descoperiri aflate deopotrivă sub reflectorul științei și al căutărilor spirituale, despre tehnici de întoarcere la miezul și la adevărurile propriei inimi și, astfel, la tinerețe și la fericire, a vorbit Gregg Braden, om de știință și lider spiritual, la workshopul Human by Design susținut la București pe 1 și 2 decembrie, așa cum o face și în noua sa carte, tradusă și în limba română și apărută la Editura For You: Suntem creați cu intenție.

Am fost cursantă fascinată, dar am avut și șansa unei întâlniri jurnalistice cu Gregg Braden, preschimbată într-un interviu de câteva minute prețioase, pline de revelații și de adevăr, pe care l-am comentat apoi împreună cu cea care mi-a înlesnit realizarea acestui interviu, Michelle Pacheco, ea însăși trainer de dezvoltare personală și spirituală, la emisiunea mea de la Canal 33, Marea Dragoste.

Alice Năstase Buciuta: Gregg Braden, ești mai fericit decât noi știind tot ceea ce știi, lucrând în domeniul în care lucrezi?…

Gregg Braden: Mă întrebi dacă sunt mai fericit ca tine sau ca oamenii, în general? Asta întrebi?

Da, vreau să știu dacă un om atât de special ca tine poate aduce toate aceste informații, tot ceea ce predă în viața sa personală.

Gregg Braden: Cred că fiecare are propriul său nivel de fericire. Eu am învățat să aduc în viața mea ce am descoperit atât în știință, cât și în vechile tradiții din lume sau la populațiile indigene, căci am înțeles că nu e de ajuns să știi, ci important este să înveți să devii ceea ce ai descoperit. Încorporând toate aceste tradiții în viața mea, lucrul cel mai important a fost nu neapărat legat de o viață mai fericită, cât despre o viață mai ușoară, o viață cu mai mult înțeles. Mă simt foarte sănătos, mă simt foarte bine ca bărbat, am aproape 65 de ani și pot să călătoresc și să fiu cu oamenii pe care îi iubesc oriunde în lume și asta îmi aduce multă bucurie. Sunt un om fericit. Nu știu dacă sunt mai fericit ca alții, căci depinde ce înțelege fiecare prin fericire.

Cred că pe măsură ce ne cunoaștem mai bine, îmbrățișăm mai mult schimbarea în viața noastră. Și, pe măsură ce  acceptăm noile descoperiri și cele mai profunde adevăruri despre existența noastră, învățăm și să le facem parte a vieții noastre. Învățăm fiecare pe cont propriu, apoi, în mod colectiv, ne învățăm unul pe altul ce înseamnă să trăim în aceste vremuri de schimbare, ce înseamnă să fim oameni, să comunicăm conștient, să ne onorăm în mod conștient corpul, să onorăm în mod conștient schimbarea, alte credințe, alte religii, alte obiceiuri… Iar  atunci când facem asta cred că suntem oameni mai buni și creăm o lume mai bună.

Care este marea ta dragoste, care este sau cine este cea mai mare dragoste a vieții tale?

Gregg Braden: Cea mai mare dragoste a vieții mele este însăși dragostea de viață. Drumul vieții este atât de misterios, atât de valoros, atât de special… Uneori ne obișnuim atât de mult cu viața, încât uităm cât de prețioasă și de rară este. Pentru mine, în țara mea, în engleză termenul este mindful. Mindful Awareness. Să trăiești conștient. În fiecare dimineață când mă trezesc, primul lucru pe care îl spun este: Mulțumesc, m-am trezit! Mulțumesc doar pentru că sunt viu pentru încă o zi. Și cred că despre asta e totul: să înveți să apreciezi momentele obișnuite în fiecare zi a vieții tale. Sigur că sunt importante marile realizări, dar momentele obișnuite creează frumusețea. Despre asta e viața. Să devii conștient de fiecare clipă aduce o mare bogăție vieții noastre.

Ai regrete? Știu că nu ai copii, dacă îmi îngădui să întreb asta- regreți acest lucru?

Gregg Braden: Am fost de curând întrebat într-un interviu ce greșeli am făcut și dacă le regret. Și trebuie să spun sincer că nu cred că am făcut greșeli. Întotdeauna am abordat provocările din viața mea făcând ce am putut eu mai bine, de aceea, dacă am făcut ce am putut eu mai bine, nu cred că am greșit. Poate că n-am avut rezultatul pe care îl doream, dar, sincer, nu cred că am greșit și, în mod onest, nu cred că am nici regrete. Pentru că fiecare alegere a fost făcută pe baza a ceea ce știam atunci. Dacă ar fi să aleg din nou, probabil că aș face alte alegeri bazându-mă pe experiența de acum. Asta e adevărat pentru fiecare dintre noi. De fapt, nu putem avea un regret și putem face greșeli doar dacă comparăm un moment cu altceva. Întrebarea e cu ce comparăm? Cu altă persoană, cu o imagine, cu un ideal, cu o fantezie? Cu ce facem comparația? În momentul în care începem să punem problema astfel, începem să vedem viața diferit.

Crezi în vieți anterioare? Crezi că o să revii într-o altă viață pe acest pământ?

Gregg Braden: Plănuiesc să stau mult pe acest pământ, deci nu cred că o să plec curând. (râde) Așa sper… Eu cred că există o continuitate în conștiință. Și există o grămadă de dovezi care sprijină afirmația asta. Când începem să ne înțelegem corpul, când înțelegem că celulele corpului nostru sunt acordate cu vibrația din Câmp, înțelegem că asta înseamnă conștiința. Poate că am alt corp în altă parte, acordat cu vibrația aceleiași conștiințe și poate că acolo facem un alt interviu, din nou. Și abia aștept!

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Interviuri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.