Prajitura cu branza, ciocolata alba si cirese este un desert delicios si racoritor, potrivit pentru zilele de vara. Pentru un rezultat optim se prepara cu 24 de ore inainte de servire.
Numar de portii: 6
Ingrediente:
150 de grame de biscuiti digestivi
50 de grame de unt
400 de grame de crema de branza (de tip Philadelphia, se poate inlocui cu ricotta)
100 de grame de mascarpone
2 oua
50 – 60 de grame de zahar tos
100 de grame de ciocolata alba zdrobita in bucati mici
concentrat de vanilie (dupa gust)
150 de grame de cirese fara samburi
100 de mililitri vin rosu
2 linguri de zahar brun
1/2 baton de scortisoara
3 – 4 capsule de cardamom
100 de grame de branza Philadelphia
50 de grame de zahar pudra
Mod de preparare:
Ciresele se fierb timp de 15 minute cu vin, zahar brun, vanilie, scortisoara si cardamom. Fructele nu trebuie sa isi piarda forma. Se lasa apoi la racit.
Biscuitii se zdrobesc, se amesteca cu untul topit, iar compozitia se pune pe fundul unei tavi rotunde captusite cu hartie de copt, intr-un strat compact. Se coace circa 5 minute la 180 de grade Celsius. Se lasa la racit.
400 de grame de branza Philadelphia se amesteca cu mascarpone, oua, zaharul tos, se bate totul bine. Se adauga ciocolata si se amesteca din nou.
Jumatate din compozitia de branza se toarna in tava peste blatul de biscuiti, se pun cateva cirese, restul de compozitie de branza si se coace 30-40 de minute la 180°C. Timpul de coacere depinde de cuptor – stratul de branza trebuie sa devina usor auriu, iar centrul trebuie sa fie usor moale.
Se lasa prajitura la rece, de preferat 24 de ore la frigider.
Pentru decor: se amesteca 100 de grame de branza Philadelphia cu 4 – 5 linguri de zahar pudra (dupa gust). Compozitia de branza se pune intr-un pos de decorat (sau se confectioneaza dintr-o punga de plastic). Se decoreaza prajitura cu ciresele ramase si crema de branza. Se mai lasa o ora la frigider, se scoate si se mai poate decora cu ciocolata si nuca de cocos rase.