M-am intilnit cu Ecleziastul demult, cind Biblia era o carte inca nedeschisa si „The Sun Also Rises” a lui Hemingway era cartea preferata. Ma intilnesc acum cu Ecleziastul destul de des, aproape de fiecare data cind vizitez pagini www de astrologie electiva, pentru ca mai toate citeaza versetele cu care incepe Cartea a Treia a Ecleziastului: „Toate isi au vremea lor si fiecare lucru de sub ceruri isi are ceasul sau.” Astrologia este in general despre timp. Astrologia electiva, sau astrologia electionala, este despre sincronizare, despre „timing”, despre „timpul potrivit”.
Cred ca toata lumea e de acord cu enuntul Ecleziastului. Cine s-ar apuca sa planteze capsuni pe o brazda troienita de viscol? Cine, in afara de o profesoara din Romania, sa nasca un copil la 67 de ani? Veti intreba, poate, ce are a face astrologia cu activitatile care se inscriu natural intr-un evident bun-simt? Dar cu celelalte, nenumarate, relativ importante, si care se pot face, in principiu, oricind? Cu chestiile asezate la rascruci de drumuri netrecute pe vreo harta. Odata ajunsi acolo, le facem sau nu le facem, le luam cu noi sau le lasam acolo, le dam atentie sau le ignoram. Luam decizii, estimindu-ne cum putem mai bine sansele de reusita in functie de profilul individual de risk-taker sau risk-avoider, de istoria personala si de o droaie de alti factori. Trimitem un CV ca pe un mesaj intr-o sticla; mergem la Starea Civila sa zicem „Da!“; semnam un contract. Ce-o iesi, o iesi. Sintem ca Banquo, generalul lui Macbeth, cind comenteaza prezicerile vrajitoarelor: „Dac-am putea vedea in miezul semintelor de timp, sa stim care va duce fruct si care nu…“
Ei, bine, asta face astrologia electiva: investigheaza potentialul energetic unic al unui timp dat pentru a estima sansele de reusita si evolutia probabila a actiunilor „nascute“ atunci. Analiza astro-electiva a unei zile date nu descrie intimplarile zilei, ci e o analiza de risc bazata pe diagrama de energie astro a momentului in care proiectul a fost lansat. Unele proiecte esueaza in ciuda bogatiei de resurse investite, altele reusesc cu eforturi minime si dincolo de asteptari. Zilele nu sint egale: exista zile fertile, incarcate de energie buna, curgind rezonabil ca un riu ajuns la cimpie; zile cu potential exploziv, ca un butoi de pulbere, cu energie considerabila, dar greu de manevrat si de pus la treaba; zile asa si-asa; zile cu timpi morti; zile de mers la pescuit. Miine e altfel decit azi si altfel decit orice alta zi. Ca si hartile rutiere, hartile astrologiei elective sint aceleasi pentru toata lumea. Oferta astrelor e aceeasi pentru toti. Zilele cu turbioane astro elibereaza certificate de nastere pentru proiecte problematice. O super-zi ofera oportunitati. Cum le folosim depinde de cit de pregatiti si bine echipati sintem pentru ele; depinde de cit de informati sintem despre existenta ofertei si despre termenul de expirare al acesteia. Unii merg cu Trabantul, altii, cu Porsche. Unii sint soferi mai buni sau mai vechi decit altii. Unii stiu mai bine ruta, cu eventualele ei scurtaturi sau au studiat-o dinainte, in timp ce altii merg pe ruta respectiva pentru prima oara si au intrat pe ea fara sa se fi uitat pe vreo harta auto. Unii au nevoie de o cafea, stiu ca undeva mai incolo pe drum e un McDonald’s si alearga sa-l prinda deschis, dar inainte de a ajunge acolo prind o bariera si stau, in timp ce altii reusesc sa se strecoare pe sub bariera inainte ca ea sa coboare de tot. Depinde, de asemenea, de cit de „treji“ sintem. Conexiunile intre harta astro personala si harta astro a unei oportunitati ne pun in alerta. Lipsa conexiunilor ne poate face orbi in fata unei oportunitati pentru ca nu o vedem ca atare. Sau o vedem, dar ea nu este tocmai our cup of tea si atunci zicem pas. Exista si intervale tip time-out. Ele sint ca un rezervor de benzina gol. Nici un proiect demarat atunci nu va ajunge la o finalitate satisfacatoare, indiferent de resursele disponibile sau de harta astro a initiatorilor. Timpul time-out este bun pentru activitati marunte, de rutina, sau pentru ritualuri de relaxare. Poti sa iei o pauza si sa-ti tragi sufletul. Nimic nu se intimpla. Esti ca intr-o vara dintr-un roman de Faulkner.
Mi-a luat ceva timp sa-i „instruiesc“ pe aceia care cautau sa foloseasca astrologia in viata de zi cu zi. Cum a zis unul din ei – un barbat – inainte ca eu sa deschid gura sa zic ceva de astrologia electionala:
„Nu-mi spune cum sint – ca stiu cum sint; nu-mi spune ce ar trebui sa fac – ca stiu ce am de facut; spune-mi CIND sa fac ce am de facut!“. Cred ca un eventual studiu care sa elaboreze profilul de utilizator al astrologiei in functie de gen ar confirma, in genere, interesul mai scazut al barbatilor pentru produsele/ serviciile de astrologie natala („Cum sint eu?“) si interesul lor crescut pentru produsele/ serviciile astrologiei electionale („Cind sa?“) sau ale astrologiei orare (Iese sau nu iese?“). Totusi, deopotriva barbati sau femei fiind, utilizatorii de servicii astro vor face la fel alegerea dintre un lung, nesfirsit raport de personalitate la care astrologul si clientul pot lucra ani de zile si o recomandare succinta („asteapta pina la data de zz/ll/aa
pentru intilnirea de la banca in legatura cu imprumutul ala“ sau „incearca sa programezi prezentarea in fata clientului in ziua x la ora y“): vor alege in functie de nevoi.
Nu vom face o harta ca sa stim cind sa ne spalam pe dinti sau cind sa mergem la coafor sau frizer (desi, daca tot vorbim de chestiile astea, lasa-ma sa mentionez ca astrologia electionala poate fi aplicata cu mult folos pentru programarea unei dificile sedinte la dentist sau pentru alegerea unui moment bun pentru vopsirea parului). Cunosc citeva persoane care in anul de gratie 2005 foloseau fazele Lunii pentru gradinarit organic, asa cum timp de milenii oamenii si-au planificat activitatile domestice si agricole urmarind mersul Lunii. Insa probabil ca cei mai multi dintre noi nu vom face nici o harta pentru nimic. Atitia oameni – majoritatea – au trait si traiesc bine-mersi fara astrologie. Cei care-mi cer recomandari de astrologie electionala (pentru ca stiu de existenta acestui domeniu astro) sint persoane rezonabile, care si-au construit o viata ok. Numai ca, din cind in cind, simtind ca se apropie de una din rascrucile de drumuri de care pomeneam mai sus, ei cauta un element extra, ca un punct de sprijin, pentru a se pregati, pentru a-si desavirsi un plan sau pentru confimarea sau infirmarea unor optiuni. Sau, deja angajati intr-un proiect, cauta sa-si verifice timing-ul pentru a reduce pierderile si a-si maximiza beneficiile.
Calendarul lunii februarie de mai jos e un experiment de astrologie electionala. Comentariile sint acordate la nevoile generale ale unui om obisnuit, ocupat pina peste poate, jonglind in permanenta cu resursele sale temporale sau de alta natura, pentru a impaca si capra si varza. Capra fiind serviciul si varza fiind viata privata. Sau viceversa. Sau orice altceva.
MIERCURI 1 FEBRUARIE si JOI 2 FEBRUARIE
„De multe ori banii costa prea mult.”
Ralph Waldo Emerson
Doua zile pentru planificare indrazneata pe termen lung si pentru actiune pe termen scurt. DAR: nu initia nici o plata, nu intra in nici o tranzactie financiara.
Climatul financiar este pe cale sa se schimbe. Nu te angaja in negocieri si nici in parteneriate. Foloseste orice sprijin ai putea obtine din partea unor persoane importante, in pozitii de autoritate, sau cu experienta relevanta in domeniul tau. Proiectele individuale sint favorizate.
VINERI 3 FEBRUARIE
„Daca n-o luam razna din cind in cind, o s-o luam razna.”
Hawkeye, M*A*S*H
O zi pentru proiecte curajoase, tintind schimbari profunde, cu module succesive tip „vazind si facind“. Daca esti slab de inger asteapta o alta zi. Ziua e de impartit in doua: dimineata pentru pregatiri, dupa-amiaza pentru actiune. N-ar strica sa-ti incepi ziua cit mai devreme (7:30). Incearca sa folosesti intervalul 9:30-9:45 pentru activitati de comunicare si informare. Dupa amiaza: 12:15-13:00; 16:40-17:00 (vizibilitate); 20:00-20:30 (din nou, comunicare). Dupa 20:30 ia o binemeritata pauza. Dupa o zi crazy, distractie crazy. Toate nebuniile facute acum vor avea efect super-relaxant. Nu se vor inregistra victime.
TIMEOUT
20:33 vineri – 03:31 simbata
WEEKEND 4-5 FEBRUARIE
„Skiul e o combinatie de distractie in aer liber si doborirea copacilor cu fata.”
Dave Barry
Doua zile pentru retragere si odihna pur si simplu. Orice proiect lansat acum va esua. Cea mai buna actiune este non-actiunea. Lasa cu totul deoparte chestiunile profesionale, pretinde ca n-ai nici un proiect de facut si nici o decizie de luat. Peisajul general e plin de elemente contradictorii, iar comunicarea e la fel de riscanta ca si mersul pe gheata subtire. Informatia – calitatea si cantitatea acesteia –
constituie o problema. Daca in weekend calatoresti, asigura-te ca esti deja acasa duminica seara la ora cinei.
TIMEOUT
23:00 duminica – 09:33 luni
LUNI 6 FEBRUARIE
„De ce nu scrii carti care sa poata fi citite?”
Nora Joyce catre sotul sau, James
O zi pentru proiecte care au ca simbure o idee brilianta, sustinuta de o strategie de comunicare cel putin la fel de desteapta. Executia ideii poate fi stralucita, dar costisitoare, mai ales daca publicul se declara socat la inceput. Nu te astepta ca lucrurile sa mearga conform planului. Esti liber(a) sa inventezi si sa faci schimbari pe masura ce inaintezi.
Cenzureaza sever devierile etice, extravaganta, asteptarile nerealiste, excesele, chiar si atunci cind sefii se fac vinovati de ele. Toate acestea se pot constitui in reale probleme pe parcurs, asa ca trebuie stirpite acum. Premiaza metoda, spiritul umanitar si creativitatea. Aloca suficiente resurse de executie. Nu incepe ziua de lucru in forta si nu actiona inainte de 10:00. Intervale bune: 16:30-18:00; 19:30-22:00.
MARTI 7 FEBRUARIE
„Nu folosesc numai creierul pe care-l am, ci si tot creierul pe care pot sa-l imprumut.”
Woodrow Wilson
O zi pentru atragerea de aliati puternici pentru a fructifica o idee buna. Unii vor descrie climatul general ca fiind periculos de instabil. Altii vor prefera sa-l descrie ca flexibil. Daca esti din al doilea grup, da-i inainte. Esti probabil bine informat, dar asta nu inseamna ca ai toata informatia care iti trebuie de fapt. Lasa loc in planul de actiune pentru verificari si evaluari intermediare, in special cu privire la alocarea resurselor. Ai de furca cu personaje din zona
interlopa a domeniului in care lucrezi. In acelasi timp, poti obtine sprijinul politic si informational al unor persoane importante. Ferestre de oportunitate: 12:00-13:00; 19:15-21:00.
MIERCURI 8 FEBRUARIE
„Forta e cu tine, tinere Skywalker, dar nu esti Jedi inca.”
Darth Vader
O zi pentru proiecte cu o singura etapa. Proiectele ample si elaborate au nevoie de energii initiale mai solide si mai
complexe decit cele oferite de ziua de azi. Nu lansa proiectul pina la 11:00,
presiuni enorme pot strivi orice entitate nou creata. Dupa 11:00, intervalele bune sint de numai citeva minute, in jur de 12:25, 13:00, 16:45. (Nota: Aceste intervale inguste trebuie calculate individual, in functie de locatia in Romania.) Ia o pauza dupa 17:00. Daca ai angajamente sociale pentru seara, fa-ti aparitia dupa 19:30 si nu astepta sa sara vreun iepure de undeva.
TIMEOUT
17:03-18:33
JOI 9 FEBRUARIE
„Singurul motiv pentru care multe familii americane nu poseda un elefant este acela ca nu li s-a oferit un elefant pentru un avans de un dolar si rate saptaminale convenabile.”
Mad Magazine
O zi pentru proiecte nesofisticate, care raspund nevoilor de confort si siguranta ale unor grupuri mari de beneficiari. Desi poate costisitoare, inovatiile sint mai mult decit binevenite. Investitiile sint marcate de un puternic element emotional si de grija pentru ziua de miine. Asigura-te ca balanta financiara este atent monitorizata, chiar daca proiectul nu duce lipsa de resurse. in cadrul parteneriatelor accentul cade pe aspectele practice, seriozitate si pe impartirea responsabilitatilor intre parti. Relatiile pot avea de suferit, fiind blocate intre „ce simt ca ar trebui sa fac“ si „ce stiu ca am de facut“. Intervale bune: 9:30-10:00;
19:30-22:00.
VINERI 10 FEBRUARIE
„Functionarii publici nu fac glume.”
Eugen Ionesco
O zi pentru proiecte nepretentioase, de mica amploare. Posibila implicare a unor jucatori importanti nu va fi confirmata pina in al douasprezecelea ceas. Negocierile pot fi subminate de evenimente neprevazute, de lipsa de claritate si detaliu. Riscul principal este sa nu poti face ajustari atunci cind va fi nevoie de ele. Intre confort & siguranta pe de o parte, si initiativa & reforma pe de alta parte, probabil ca prima este o optiune nu numai mai tentanta, dar si mai potrivita. E, totusi, un film cu happy end, al unui proiect nu lipsit de beneficii. Intervale bune: 17:10-17:25; 21:20-22:00.
TIMEOUT
22:53 vineri – 05:44 simbata
WEEKEND 11-12 FEBRUARIE
„Sursa nemultumirii noastre sint problemele mici. Oamenii nu se-mpiedica de munti, ci de pietre.”
Proverb chinezesc
Un weekend pe cont propriu, pentru activitati marunte, de rutina, departe de lumea dezlantuita. Proiecte initiate acum se vor dovedi mult prea complicate ca sa merite efortul. Chestiuni de importanta minora pot tine pe loc sau chiar arunca in aer proiectul tau. Relatiile vor fi marcate de raceala, egoism, incapatinare, neintelegeri, absenta cooperarii sau meschinarie, iar actiunile de intirzieri mari, confuzie si planificare defectuoasa.
LUNI 13 FEBRUARIE
„Inaltimea Voastra”, spuse Sancho Panza“, ce se vede nu sint uriasi, ci mori de vint.”
O zi perfecta pentru non-actiune. Trebuie sa fii foarte curajos (sau inconstient?) sa intreprinzi orice. Riscul de conflict sau accident este mare. Intre 13:45-18:30 peisajul energetic nu justifica decit
activitati comune, de intretinere sau relaxare. Dedica seara aplicarii celei mai bune formule antistress pe care o stii si antreneaza-te mental pentru oportunitatile pregatite de ziua de miine.
TIMEOUT
13:48-18:13 luni
MARTI 14 FEBRUARIE
„Cuvintul criza scris in chineza e format din doua ideograme: unul semnifica primejdia; celalalt, oportunitatea.”
John F. Kennedy
O zi pentru proiecte cu adevarat speciale, in care co-exista o sanatoasa intelegere a riscului, precautia paranoica, o buna rezistenta la instabilitate si sensibilitatea la idei neobisnuite. E foarte greu sa separi astazi greutatile provocarii de beneficiile ei. Cine vede o singura jumatate a paharului, indiferent care e aceea, ar trebui sa astepte un alt moment. Proiectele lansate azi au nevoie de un cap limpede pentru care situatiile de criza sint bune stimulente. Foloseste prima parte a zilei pentru analiza de risc, verificarea acuratetii datelor proiectului si brainstorming. Intervalul benefic/ critic este intre 14:30 si 16:00. Lucreaza pina oricit de tirziu, lucrezi cu folos.
MIERCURI 15 FEBRUARIE
„Drumul catre succes e intotdeauna in constructie.”
Anonim
O zi pentru continuarea proiectelor in curs; pentru munca de laborator; pentru documentare si analiza; pentru disectia greselilor recente. O zi „iffy“ in privinta initierii de noi activitati, cu exceptia unui interval ingust, in jurul orei 8:00 a.m., care promite intelegere intre interlocutori (poate un mic dejun de lucru?).
Nu-ti provoca superiorii. Multumeste-te sa observi cu ochi critic situatia curenta. Dedica timp sanatatii tale: consulta un specialist in nutritie sau un imunolog, incearca exercitii fizice lejere sau pur si simplu odihneste-te.
JOI 16 FEBRUARIE
„Iti ia 20 de ani sa ai succes peste noapte.”
Eddie Cantor
O zi foarte buna pentru proiecte de
consolidare. Succesul presupune in primul rind rabdare si un bun simt al timing-ului. Rezultatele nu apar imediat, retine insa ca timpul lucreaza in favoarea ta in proiectele initiate azi. Apoi, e nevoie de multa munca de intretinere a relatiilor sociale, negociere, arbitrare si compromis – in sensul paleologhian al cuvintului. Vezi si comentariul privind ziua de 17 februarie. Intervale bune: 11:15-14:00; 18:45-21:00.
TIMEOUT
05:20-07:08 joi
VINERI 17 FEBRUARIE
„Unele probleme sint atit de complexe, incit trebuie sa fii foarte inteligent si bine informat numai ca sa poti fi indecis in privinta lor.”
Laurence J. Peter
O zi pentru tranzactii de tranzitie catre confirmare si consolidare de statut. Principala provocare in derularea proiectului este reconcilierea a cel putin doua coduri de maniere si atitudini: cel traditional, al conventiilor sociale, si cel al birocratiilor diverselor medii profesionale. Un punct de referinta si in acelasi timp un instrument de lucru ar putea fi „proportia de aur“: raporteaza lucrurile mici la lucrurile mari, si, pe cele mari, la intreg. Fii receptiv(a) la nevoile celorlalti. Ai grija la un posibil „faux pas“. In fine, monitorizeaza in permanenta bugetul. Intervale: 11:15-12:30; 16:00-17:30; 19:00-21:30.
WEEKEND 18-19 FEBRUARIE
„Problemele demne de a fi atacate isi dovedesc valoarea contraatacind.”
Paul Erdos
Iata un weekend in care se poate face nunta. Sau o iesire din oras la un teambuilding. Ziua de simbata ofera o fundatie de armonie si intelegere; cu restul trebuie sa vina fiecare de-acasa. Timp foarte favorabil – mai putin seara de simbata – pentru evenimente publice, investitii, cumparaturi personale, intilniri de placere sau profesionale. Ziua de duminica solicita puternic capacitatea de focalizare si autocontrol, constituind un cadru perfect pentru antrenamente intru excelenta. Lucreaza la proiecte financiare, de negociere, de afaceri juridice, de restructurare/ innoire/ schimbare/ modernizare, de relatii publice, de decoratiuni interioare. Ideile aparute duminica merita sa fie retinute, chiar n-ar strica organizarea unei sesiuni de brainstorming pentru a le genera.
TIMEOUT
18:58-19:10 simbata
LUNI 20 FEBRUARIE
„Cine se scoala de dimineata departe ajunge”
Proverb romanesc
O dimineata pentru „luat crema“. Incepe ziua de lucru cit de devreme, merita. Nu poti merge la intilniri la 7 dimineata, dar poti transmite atunci faxuri si e-mailuri pregatite din vreme. Cele mai bune intervale: 7:00-7:10 si in jur de 9:45. In a doua parte a diminetii – incearca 11:00-11:30 – ocupa-te de relatiile de lucru cu oameni din acelasi esichier ca si tine. Dupa 12:00 ziua ar trebui organizata ca o mini-vacanta. Desi conditiile din weekend au actionat ca un dinam, producind, deci, energie, asigura-te ca iti incarci toti acumulatorii pentru o saptamina ce se intrevede extrem de solicitanta.
TIMEOUT
12:01 luni – 04:37 marti
MARTI 21 FEBRUARIE
„Cel mai periculos lucru din lume este sa sari peste o prapastie din doi pasi.”
William Lloyd George
O zi pentru maxima precautie in lansarea de proiecte, mai ales daca acestea implica o colaborare strinsa cu autoritatile. In general vorbind, se poate spune ca nu toata lumea e dispusa sau in stare sa accepte schimbarea/ reforma/ noul. Astazi nu e o exceptie, dimpotriva, lumea intreaga pare un club al scepticilor sau o comisie de cenzori. Ideile „altfel“ vor soca, comunicarea fara inhibitii tip „ce-i in gusa si-n capusa“ va fi deranjanta si va rani multe sensibilitati. Totul e condimentat cu surprize si intreruperi. Munca de planificare e mai mult decit necesara. Include in planul tau si un capitol privind nevoile celor afectati de reforma. Dimineata e in mod deosebit un interval dificil, care poate „ingropa“ multe proiecte.
MIERCURI 22 FEBRUARIE
„In economia de azi, bazata pe cunoastere, cit cistigi depinde de cit inveti.”
Bill Clinton
O zi pentru proiecte care, daca isi propun cumva sa schimbe lumea, ar trebui sa o faca in mod subtil. Succesul depinde de simplitatea unei viziuni inspirata si generoasa fata de nevoile comunitatii. Elementele critice sint strategia de comunicare si calitatea asociatilor sau a grupurilor implicate. Zi foarte problematica pentru incheierea de contracte sau semnarea de documente importante.
JOI 23 FEBRUARIE
„Oportunitatile se inmultesc pe masura ce sint folosite.”
Sun Tzu
O zi foarte buna pentru lansare de proiecte si negocieri. Merg la fel de bine atit proiecte bazate pe o idee traditionala, cit si proiecte continind o idee traznita sau futurista. Apele se pastreaza destul de calme; comunicarea e super; bunul simt n-a murit, si nici bunul gust; simtul practic si viziunea inspirata nu se exclud reciproc; „factorii de raspundere“ dovedesc ca au simtul raspunderii; autoritatile sint mai deschise la minte decit de obicei; VIP-urile arata bunavointa; birocratiile functioneaza; superiorii accepta idei noi si ofera
oportunitati si asistenta; partenerii sint
cooperanti si actioneaza in mod responsabil. Schimbarile sint acceptate ca necesare si binevenite. Tranzactiile sint corecte. Nu intreprinde nimic inainte de 11:00. Intervale bune: in jur de 12:30; 16:15-17:15; dupa 18:30.
TIMEOUT
04:04-10:14 joi
VINERI 24 FEBRUARIE
„Banii sint de preferat saraciei, fie si numai din motive financiare.”
Woody Allen
O super-zi pentru lansare de proiecte, in special proiecte de comunicare, parafarea unor intelegeri, demararea de negocieri, semnarea de documente importante, formarea de aliante, investitii si shopping. Lucrurile pot merge snur daca te organizezi bine si din timp, daca folosesti cuvintul ca liant si nu ca arma, si daca respecti traditiile. Incearca sa apreciezi compasiunea unei inimi calde la fel de mult ca judecata unei minti cool. Cel mai bun interval: 16:15-17:15. Foloseste si intervalul 18:30-21:00.
WEEKEND 25-26 FEBRUARIE
„Unii au vrut sampanie si caviar cind de fapt ar fi trebuit sa comande bere si crenvursti.”
Dwight D. Eisenhower
O simbata pentru odihna si activitati sportive usoare, de amatori, si o duminica pentru activitati fara pretentii la
succes. Proiectele sufera de viziune incetosata si planificare cu hibe.
Nu sint excluse problemele etice, nici confruntarile de pe pozitii rigide sau ireconciliabile. Casatoriile incheiate pina pe la prinz simbata vor fi adevarate capcane pentru parteneri, putind „ingheta“ evolutia acestora sau cauzind deraieri de la traseul lor existent. Cele facute dupa aceea risca sa nu treaca testul timpului; cei implicati vor fi sufocati de
responsabilitati, deceptii sau asteptari nerezonabile.
TIMEOUT
02:56-12:13 simbata
LUNI 27 FEBRUARIE
„Geniul e africanul care inventeaza zapada in vis.”
Vladimir Nabokov
O zi pentru contemplare, nu pentru actiune. Pina-n prinz e oricum timeout, timp potrivit pentru incarcarea bateriilor sau pentru activitati de rutina. Actiuni initiate dupa prinz pot cauza neintelegeri, confruntari neasteptate si conflicte de interese, sau ii pot prezenta pe initiatori intr-o lumina proasta. Doua aspecte pot reprezenta deopotriva avantaje si dezavantaje: viteza mare cu care se desfasoara lucrurile si un fel de mantie de umbra care poate face actiunile tale „invizibile“ pentru restul lumii. Un risc important este insuficienta resurselor.
TIMEOUT
06:25-11:55 luni
MARTI 28 FEBRUARIE
„Nimeni nu descrie munca antreprenorului ca pe un efort de supravietuire cind de fapt exact despre asta e vorba si exact asta hraneste gindirea creatoare.”
Anita Roddick, fondatoarea Body Shop
O zi pentru actiune moderata, mai ales in prima parte a zilei. Va fi greu de gasit si pastrat calea de mijloc. Energiile blinde, armonioase, se impletesc si sint imposibil de separat de energiile dure, provocatoare, uneori in chiar aceleasi intervale temporale. Un astfel de interval este 16:15-16:45, cind, pe de o parte, comunicarea – de altfel extrem de pertinenta – poate genera mari complicatii, iar pe de alta parte, potentialul de crestere si expansiune al momentului este extraordinar. In mod similar, procese mentale si afective intense, purtind o apreciabila incarcatura benefica, pot fi „colorate“ de complexe pshilogice. Dar supravietuitorii acestor dusuri scotiene sint cei ce vor putea gusta din succes.
TIMEOUT
18:05 marti– 00:46 miercuri
MIERCURI 29 FEBRUARIE
„Lucrurile mari nu sint facute din impuls, ci dintr-o serie de lucruri mici puse cap la cap.”
Vincent Van Gogh
O zi pentru monitorizarea a doua capitole: aliante si comunicare. Esti sigur(a) ca esti partener cu cine trebuie? Esti sigur(a) ca informatiile tale sint corecte si nu sint contaminate de „wishful thinking“? Acest audit informal iti va fi de folos mai tirziu. Proiecte incepute azi pot avea defecte ascunse fatale, in ambele capitole. In plus, conditiile financiare sint incerte. Evita orice start dupa 11:00.
Dupa-amiaza e deosebit de riscanta in ceea ce priveste relatia cu mass media, cu organizatii financiare sau institutii de ordine publica. Nu-ti bate capul, ia o pauza, asteapta momente mai bune.