Daca ar fi sa incerc sa descriu sarbatorile abia incheiate printr-o singura sintagma, aceea ar fi “prea mult”. Prea multa mancare, prea multe calorii, prea multa bautura, prea mult nesomn, prea multe cheltuieli facute pe calatoriile care adauga o noima si o noblete in plus trecerii noastre in noul an, prea mult zahar, prea multa risipa in achizitia de cadouri pregatite pe fuga. Prea multa galagie. Prea mult consum. Prea multe urari standard…
Ca-n bancul care descrie succint ce este statistica – daca stai cu un picior in apa fierbinte si cu unul in apa ca gheata, in medie ar trebui sa te simti bine – ca sa balansam excesele saptamanilor din urma, ar trebui sa trecem brusc la “prea putin”. Sa abordam dietele nemiloase, cele cu prea putina mancare, si sa trecem abrupt la economiile facute la sange: fara cumparaturi, fara drumuri cu masina, fara iesiri in oras, fara mofturi, fara deserturi, fara invitatii si, pe cat se poate, fara tentatii.
Din pacate, insa, vietile noastre nu se pleaca obedient in fata statisticii, ci o sfideaza desantat. Cu cat am mancat mai mult cu atat am mai manca, cu cat am cheltuit mai mult, cu atat am mai cheltui, cu cat am chefuit mai cu foc, cu atat suntem gata ca, altadata, sa o facem si mai lata, fiindca poftele ne calauzesc traditional prin viata si orgolii, daca pana si…
… CITESTE MAI DEPARTE pe SigurantaFinanciara.ro