fbpx

Autoportretul lui Amy Winehouse, pictat cu propriul sange, vandut la licitatie. Care este suma platita pentru tablou – FOTO

de

Un autoportret pe care Amy Winehouse l-ar fi pictat cu propriul sange, impreuna cu bunul ei prieten Pete Doherty, a fost vandut cu 56.000 de dolari la o licitatie organizata vineri seara la Londra. Tabloul, realizat in colaborare de cei doi artisti, se intituleaza “Ladylike”, informeaza contactmusic.com.

Cantaretul si artistul britanic Pete Doherty, cunoscut ca fost solist al trupei Libertines, dar si pentru relatia pe care a avut-o cu topmodelul Kate Moss, a expus la inceputul anului, la Cob Gallery din Londra, o intreaga colectie de astfel de lucrari, realizate printr-o tehnica pe care el o numeste “improscare arteriala”, scrie Mediafax. Expozitia a cuprins si alte obiecte personale ale rockerului britanic, inclusiv chitare si jurnale.
Lucrarea fusese estimata la 128.000 de dolari
Doherty a declarat intr-un interviu pentru cotidianul britanic The Independent ca a incurajat-o pe Amy Winehouse sa picteze cu propriul sange, insa opera nu a fost apreciata de tatal acesteia, Mitch. “Era la telefon cu tatal ei cand a facut asta (autoportretul n.r.). A spus: «Tata, sunt cu Pete care ma pune sa desenez cu sangele meu». Nu prea ma placea tatal ei”, a spus Doherty. Autoportretul “Ladylike” a fost vandut cu 56.000 de dolari – o suma mult mai mica decat pretul la care a fost estimat (128.000 de dolari).
O parte din incasarile obtinute in urma acestei licitatii va fi donata Fundatiei Amy Winehouse, o asociatie de caritate infiintata dupa tragica disparitie a cantaretei, decedata in vara anului trecut.

 

Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *