fbpx

Bucureștenii și turiștii sunt invitați să descopere cele 27 de puncte de atracție de pe harta Spotlight!

de

Zeci de mii de oameni au asistat în seara zilei de 12 aprilie, în Piața George Enescu, la deschiderea oficială Spotlight – Bucharest International Light Festival, eveniment organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB. Protagoniștii serii au fost celebra trupă de dans Light Balance din Ucraina și toboșarii Spark! din Marea Britanie, care au făcut un spectacol de senzație.

Până duminică, 15 aprilie, bucureștenii și turiștii sunt invitați să descopere cele 27 de puncte de atracție de pe harta Spotlight, singurul festival internațional al luminii din București care transformă orașul într-o galerie de artă digitală. În fiecare zi de festival, între 20:30 și 23:00, zeci de clădiri istorice, monumente și locuri emblematice din București sunt animate prin sesiuni de video mapping, instalații sau proiecții de lumină. Anul acesta harta festivalului este extinsă cu noi locații din București: Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Palatul Știrbei, Ateneul Român, Piața Universității, Teatrul Național București și Primăria Municipiului București.

Printre cele mai așteptate momente ale festivalului se numără Concursul internațional de video mapping de la Palatul CEC al cărui mare câștigător va fi ales de public prin vot online pe site-ul spotlightfestival.ro. Cele șase lucrări finaliste din Spania, Italia, Rusia, România, Germania și China pot fi văzute zilnic, proiectate pe fațada Palatului CEC. Spectatorii au posibilitatea de a vota artistul preferat până sâmbătă, 14 aprilie, ora 23. Cei care votează sunt automat înscriși în cursa pentru câștigarea unei camere de acțiune Mio.

Duminică, 15 aprilie, la Palatul CEC de la ora 20:30 are loc ceremonia de decernare a premiilor în prezența directorului artistic Spotlight, Birgit Zander, fondatoarea Festivalului Luminii de la Berlin și inițiatoarea Concursului de video mapping Spotlight din acest an.

„Pentru al patrulea an consecutiv, Spotlight prezintă proiecte internaționale de o calitate tehnică și artistică avansată, instalații și proiecții de lumină emoționante și pline de dinamism. Tema ediției <United We Shine> celebrează 100 de ani de la Marea Unire a României. Anul acesta este prima dată când proiecții video mapping 3D sunt proiectate pe fațada Palatului CEC în timpul festivalului. Vrem să arătăm publicului posibilitățile nesfârșite ale artei 3D, cele mai noi și impresionante tehnologii și creativitatea infinită a artiștilor din toată lumea aduși împreună pe una dintre cele mai faimoase clădiri din București. Spotlight conectează oameni cu locuri, arta cu publicul, istoria cu tehnologia și combină viitorul cu trecutul într-o experiență spectaculoasă”, declară directoarea artistică Spotlight Birgit Zander.

De neratat la această ediție Spotlight este video mapping-ul „Centenarul Marii Uniri” de pe fațada Teatrului Național București, realizat de Mindscape Studio. La fel de spectaculos este și video mapping-ul „United We Shine in 100 Fragments” proiectat pe fațada Primăriei Municipiului București, realizat de MotionLab. Alte lucrări artistice care au făcut deja senzație sunt „Calea Victoriei. Povestea unei străzi”, istoria uneia dintre cele mai vechi artere ale Bucureștiului transpusă într-o animație video mapată pe fațada Bibliotecii Centrale Universitare, dar și instalația interactivă Laser Big Piano din Piața Revoluției sau proiecția de pe Arcul de Triumf. Atmosfera de petrecere în aer liber este dată la Spotlight de prezența DJ-ilor de la Virgin Radio care mixează muzică live în fiecare seară de festival la instalația Discoballs, din fața magazinului Muzica.

 

Detalii >>> arcub.ro și spotlightfestival.ro.

 

Partener internațional: Festival of Lights Berlin

Partneri: Kaufland România, Enel România, BCR.

Parteneri media: TVR, Virgin Radio, Glamour, Unica, Iqool, România pozitivă, Feeder.ro, orasulm.eu

 

Detalii pe www.arcub.ro

Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!

 

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival și al Zilelor Bucureștiului.

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Tag-uri:
· ·
Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.