fbpx

Cand este nevoie de lifting mamar?

de

Femeile sunt extrem de preocupate de frumusetea sanilor, etern simbol al feminitatii, iar in cazuri dificile de pierdere a esteticii acestora, se impun metode chirurgicale ce indeparteaza defectele aparute, in timp, in urma sarcinii, alaptarii, slabirii elasticitatii pielii, variatiilor în greutate, factorilor genetici si fluctuatiilor hormonale. Liftingul mamar este procedeul eficient care amelioreaza sau inlatura definitiv aceste probleme.

Sanii „cazuti“ (ptotici) sunt un motiv real de suferinta si îngrijorare pentru confortul fizic si sufletesc al unei femei, pentru definirea ei ca individ. Mastopexia este efectuata în principal din motive estetice, avand drept scop restabilirea aspectului juvenil al sanilor si poate implica doar eliminarea excesului de piele, ridicarea complexului areola – mamelon si remodelarea tesutului mamar existent, sau, în cazul pacientelor care au suferit pierderea in timp a unei parti semnificative din volumul sanului, e insotita de inserarea unui implant mamar. Exista si recomandari din punct de vedere medical pentru aceasta interventie chirurgicala, in caz de asimetrie semnificativa sau dupa o reducere partiala a glandei mamare, dupa interventia de explantare (renuntarea, din diverse considerente, la implanturile mamare).
O modalitate simpla  si cunoscuta de a stabili eligibilitatea pentru aceasta procedura este „testul creionului“- mentinerea pe loc, fara alta sustinere, a unui creion sub san. Daca poti mentine creionul, medicul evalueaza gradul de ptoza, fiindca e clar ca sånul e lasat. Exista, in general, trei grade de ptoza: minora, moderata si severa, determinate de pozitia areolei fata de santul submamar. in cazul ptozei minore, areola si santul submamar se afla la acelasi nivel. Daca areola se afla la aproximativ 1-2 centimetri mai jos de santul inframamar, sanii au ptoza moderata, in timp ce la ptoza severa areola se poate localiza 2-3 centimetri sub santul inframamar si este orientata in jos. Liftingul mamar poate dura de la o ora la patru ore, in functie de complexitatea procedurii, si de obicei interventia se desfasoara sub anestezie generala.
Se pot utiliza mai multe tipuri de tehnici: periareolara, circumareolara, verticala si tehnica in ancora, corespunzator cresterii graduale de ptoza mamara.
Tehnica periareolara (crescenta) implica o incizie in forma de semiluna deasupra areolei. Aceasta este o procedura minim invaziva, indicata pentru sani mici sau cu ptoza minora.
Tehnica circumareolara presupune o incizie circulara, facuta in jurul areolei. La fel, procedura este minim invaziva si are indicatii asemanatoare celei periareolare.
Tehnica verticala implica o incizie in forma de V, care se extinde deasupra areolei si in jos, pe linia mediana a sanului. Cu toate ca aceasta procedura este putin mai invaziva decat cele anterioare, atinge un grad mare de ridicare, ceea ce o recomanda sanilor mari, cu ptoza moderata pana la severa.
Tehnica in ancora implica o incizie de aceasta forma, care se extinde deasupra areolei si lateral in partea de jos a sanului. Este tehnica cea mai invaziva, dar cu cel mai inalt nivel de ridicare. Prin urmare, se indica femeilor cu sanii foarte mari si ptoza severa.
Dupa efectuarea inciziilor, excesul de piele de la nivelul sanului este eliminat pentru a compensa pierderea  elasticitatii, tesutul mamar de la baza este ridicat si reconfigurat, mamelonul si areola sunt repozitionate la o inaltime mai naturala, mai tinereasca. Suturile se practica stratificat in tesutul mamar, pentru a crea si a sprijini sanii in noua lor forma.
Dupa operatie, va fi necesara purtarea unui bandaj elastic (sutien de sprijin, bustiera), pentru a minimiza edemul si  pentru a sprijini sanii pe parcursul vindecarii.
Rezultatele interventiei de mastopexie sunt vizibile imediat, se consolideaza o data cu remiterea edemului si estomparea cicatricelor, si sunt de lunga durata. Trebuie insa mentionat ca, in timp, din cauza imbatranirii si gravitatiei, forma sanilor oferita de interventia de lifting mamar se poate modifica. Cu toate acestea, sanii vor arata tineri si plini foarte mult timp. In plus, noul „look“ se intretine cu succes prin mentinerea greutatii si printr-un stil de viata sanatos.

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.