fbpx

Conducerea Operei Naționale Române din Iași anunță rezultatul controlului realizat de organele Curții de Conturi

de

Operei Naționale Române din Iași a remis comunicatul de presă care anunță  rezultatul controlului realizat de organele Curții de Conturi a României asupra corectitudinii utilizării mijloacelor financiare bugetare de către O.N.R.I.

Astfel, conducerea Operei Naționale Române din Iași aduce la cunoștința publicului și factorilor interesați că în urma controlului tematic exercitat de Camera de Conturi Iași asupra activității financiar contabile derulate în intervalul de referință (16.11.2020 – 23.12.2020) nu au fost depistate fapte care să privească existența vreunui prejudiciu patrimonial ori a vreunei abateri administrative care să atragă răspunderea penală.

Rezultatul verificării confirmă inexistența vreunui prejudiciu de ordin financiar creat în perioada mandatului actualei conduceri a O.N.R.I.

Din prezentarea concluziilor activității de control a reieșit că nu există aspecte care să privească săvârşirea unor fapte de către conducerea executivă ori personalul O.N.R.I ce intră sub incidenţa penală.

Se dovedește astfel că informațiile din spațiul public referitoare la pretinse abateri privind modul de utilizare a resurselor financiare alocate instituției, fără transparenţă și legalitate, care ar fi adus atingere funcţionării normale a instituţiei, s-au dovedit a fi fără minim de bază reală.

În condițiile în care acest tip de informații a generat prejudicii instituționale de imagine O.N.R.I., prin lansarea și perpetuarea unor acuzații tendențioase și neadevărate, apreciem că publicul trebuie să fie corect informat.

Măsurile trasate de către organele de control sunt în curs de implementare pentru a remedia inadvertențele constatate. Astfel, se va proceda la analiza și evaluarea activității la nivelul instituției a persoanelor care nu au respectat pe deplin procedurile tehnice interne. Abaterile contravenționale consemnate în actele de control au fost sancționate cu amenzi de nivel minim. Sumele din amenzile administrative imputate instituției sunt în curs de recuperare de la persoanele responsabile și indentificate nominal în raportul de control.

Conducerea Operei Naționale Române din Iași reafirmă pe această cale deschiderea sa constantă spre transparenţă în activitatea managerială și cultural-artistică, postură în care valorificarea maximală a capacităților individuale și colective reprezintă un deziderat regăsit în fiecare stagiune.

Manager,

Beatrice RANCEA

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.