fbpx

Conversații în oglindă cu Daniel CIOBANU și Alexander GADJIEV la Ateneul Român, un nou eveniment MAJURA MUSIC PROJECTS

de

Vineri, 27 septembrie 2019, ora 19:00 în Sala Mare a Ateneului Român va avea loc un nou eveniment MAJURA MUSIC PROJECTS, Recitalul Extraordinar – Conversații în oglindă, interlocutori pianiștii Daniel CIOBANU și Alexander GADJIEV.

Plecând de la Bourgeoisie et Debauch și terminând cu Ritualul preistoric al sacrificiilor tinerii pianiști propun publicului o incursiune în muzica secolului XX pe parcursul unor capodopere de Maurice Ravel și Igor Stravinsky.

Recunoașterea internațională a pianistului român Daniel CIOBANU a avut loc în 2017, odată cu câștigarea premiului al II-lea la Concursul Internațional „Arthur Rubinstein” din Tel-Aviv (Israel), alături de prestigiosul premiu „Audience Favorite”, distincții care i-au lansat cariera internațională. Ulterior a fost invitat să concerteze la Carnegie Hall din New York, Elbphilharmonie din Hamburg, Gewandhaus Leipzig și Festivalul „George Enescu” din București, pe lângă turneele pe care le-a desfășurat în Japonia, China, Africa de Sud și Taiwan. Apreciat datorită personalității sale puternice, pianistul a cântat împreună cu orchestre ca: Israeli Camerata și Israeli Philharmonic Orchestra din Tel-Aviv, Orchestra Filarmonicii „George Enescu” și Orchestra Națională Radio din România, Orchestra Philarmonique du Maroc, Royal Scottish National Orchestra, Johanesburg Symphony Orchestra, Orquestra Sinfonica do Brazil și Orchestra Filarmonicii KZN din Durban.

Fructificând notorietatea câștigată, Daniel Ciobanu a devenit directorul artistic al proiectului „Neamț Music Festival” din România, un festival nou, anual, pornit din dorința sa de a instala o platformă internațională puternică pentru tinerii artiști.

Cu un parcurs oarecum similar, pianistul italian Alexander GADJIEV, a dobândit recunoașterea internațională a valorii sale în 2015, după câștigarea Premiului I și Premiului publicului la Concursul Internațional de Pian Hamamatsu, Japonia.

De atunci, a fost invitat în mod regulat să cânte în Japonia și în principalele festivaluri de pian din lume: „Verbier”, „MiTo” din Torino, „Chopin” organizat în Duszniki, „ClaviCologne” Düsseldorf, „Rafael Orozco” Cordoba, „Ljubljana”, „Bologna”, „Settimane Musicali” de la Teatrul „Olimpico” din Vicenza, „Animato” Paris, „Ravenna Musica”, „Kammermusik” Salzburg.

În octombrie 2018, la „Monte-Carlo World Piano Masters Competition”, un concurs rezervat doar pianiștilor care au câștigat deja alte premii importante, a obținut Premiul Prințul Rainier III și odată cu acesta, numeroase concerte în Franța și Europa.

A fost invitat de  orchestre de renume mondial, precum Orchestra di Padova e del Veneto, Orchestra Sinfonica del Teatro della Fenice, I Virtuosi Italiani, Orchestra Simfonică Tokyo, Orchestra Filarmonicii Nagoya, Orchestra Simfonică Kyoto, Orchestra Simfonică Praga, Orchestra Filarmonicii Pomerania, Orchestra Simfonică Ierusalim și Orchestra Mitteleuropa.

MAJURA MUSIC PROJECTS este o platformă a Asociației Majura Christ, organizație non-profit cu activitate cultural-artistică, civică și umanitară. Proiectele desfășurate de aceasta se adresează tuturor melomanilor, având ca scop realizarea unei punți de legătură între publicul spectator și mari muzicieni din țară și din străinătate, și oferirea de prilejuri de afirmare tinerilor artiști și compozitori. Mai multe detalii despre activitățile asociației pe www.majura.ro

Evenimentul este organizat de Asociația Majura Christ.

Recitalul este un Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Parteneri: Filarmonica George Enescu, Radio România Muzical

Biletele se vând la Casa Ateneului, de marți până vineri între orele 12- 19, tel. 021.315.68.75

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.