fbpx

Coperta revistatango.ro – Marea Dragoste, Ileana Iliescu / Adela Diaconu, aprilie 2018

de
Ileana Iliescu si Adela Diaconu pe copertele Marea Dragoste-revistatango.ro, nr. 138, aprilie 2018

Ediția de aprilie 2018 a revistei Marea Dragoste/ revistatango.ro aduce savoare și bucurie în casele cititorilor noștri pe care îi invită nu doar la o lectură plăcută și emoționantă, ci și la o cafea, căci, în parteneriat cu Nescafe Brasero, ediția de aprilie conține trei pliculețe de cafea instant pentru o degustare care să însoțească întâlnirea cu fermecătoarele personalități invitate să apară în paginile publicației.

Marea balerină Ileana Luli Iliescu, devenită de câțiva ani coregrafă la Opera Națională Română Iași, vorbește nu doar despre premiera splendidului spectacol Spărgătorul de Nuci a cărui coregrafie a realizat-o, în scenografia Adrianei Urmuzescu și regia lui Beatrice Rancea, dar și despre farmecul vârstei de 80 de ani atunci când o trăiești cu iubire, muncind, ducându-ți mai departe pasiunile – într-un cover story de colecție. O urmează, în câteva interviuri inedite și ilustrate cu imagini pline de culoare și zvâcnet soliștii balerini din spectacolul său, Viviana Olaru, Vlad Mărculescu, Mariya și Dumitru Buzincu, Mizuko Suzuki și Kotomi Hoshino.

Pe cealalaltă parte a revistei, o personalitate iubită a Brașovului, realizatoarea emisiunii BV-o1- ADE by Adela Diaconu, vorbește despre lucrurile care contează într-o viață trăită cu responsabilitate și despre pașii care au adus-o până la înțelesurile de azi: sportul de performanță, studiile politice, împlinirea prin artă și experiența jurnalistică.

Un interviu splendid cu fondatoarea Casei Artelor Dinu Lipatti, actrița, regizoarea și muziciana Alice Barb, dezvăluie o poveste de dragoste neconvențională, trăită intens și preschimbată în dar pentru toți cei care iubesc arta: iubirea pentru Dinu Lipatti, muzicianul de geniu care a murit la doar 33 de ani, lăsând în urmă, totuși, o operă mai prețioasă ca orice giuvaer.

Alte mari personalități ale lumii muzicale, excepționalul pianist Viniciu Moroianu și compozitoarea Carmen Petra-Basacopol, vorbesc despre o viață trăită sub semnul dăruirii totale față de muzică, în timp ce actorul Vladimir Găitan își deschide sufletul în fața jurnalistei Loreta Popa care l-a avut ca invitat în cadrul interviurilor de la Muzeul Național al Literaturii Române.

În serialul dedicat poveștilor care militează pentru o viață trăită cu iubire și fără violență, muzicianul Călin Geambașu spune cu mare sinceritate povestea copilăriei sale trăite în teama față de agresiunile fizice ale părinților exprimându-și dorința enormă ca viețile tuturor copiilor, începând cu a fiului porpriu, davin, să fie ferite de orice agresiune.

Ca de obicei, revista mai cuprinde rubrica Alfabetul după…, de data aceasta cuprinzând citate din cartea Mihaelei Miroiu, “Cu mintea mea de femeie”, texte excepționale scrise de Alex. Ștefănescu, Dara Codescu, Simona Catrina, Alice Năstase Buciuta, Manu Pencea, Raluca Kișescu, alături de fotografii superbe, sfaturi pentru sănătate și frumusețe și cea mai frumoasă poezie, de data aceasta aparținându-i Constanței Buzea.

Nu lipsește povestea splendidă a vinurilor rare și bune de la Domeniul Coroanei Segarcea și recomandări de evenimente culturale și spectacole de operă, în această ediție revista dăruind o cronică în imagini și emoții a spectacolului pentru copii Flautul fermecat de la Opera Națională București realizat de dirijoarea Smaranda Morgovan și regizoarea Anda Tăbăcaru în cadrul Studioului Experimental pentru Artele Spectacolului Muzical Ludovic Spiess.

SUMAR

DOMENIUL COROANEI

  1. Poveste cu un strugure

de Radu Rizea

INTERVIURI

  1. Spărgătorul de Nuci la Opera din Iași, soliști: Viviana Olaru, Vlad Mărculescu, Kotomi Hoshino, Mariya și Dumitru Buzincu, Mizuka Suzuki
  1. Ileana Iliescu: La 80 de ani nu trebuie să fiu ca la 20!
  2. Carmen Petra-Basacopol și Alexandru Basacopol – O viață de dragoste, de frumusețe, de noblețe
  3. Vladimir Găitan – O Arcă a Bunei Speranțe

de Loreta Popa

SCRISOARE

  1. O carte, o viață

de Alice Năstase Buciuta

TIMP RETRĂIT

22 Amintiri vesele din străinătate

de Alex. Ștefănescu

DOSAR

  1. Avatarurile singurătății din spatele unui look spectaculos

de Manu Pencea

  1. Pe un perete virtual mi-am scris viața

de Raluca Kișescu

  1. Scrisoare către EA

de Adrian Naidin

MISSING YOU

Facultăți mintale la fără frecvență

Citate din Simona Catrina

Alfabetul după

  1. Mihaela Miroiu: Dragostea, ca sentiment, este un mare egalizator de gen

de Jeni Plosceanu

 

BEAUTY

  1. Spring Beauty News
  2. Ce înseamnă să fii prieten?

de Alice Năstase Buciuta

 

INTERVIU

  1. Adela Diaconu: Dragostea nu se cumpără și nu e de vânzare
  2. Luiza Willems: Mamele sunt idoli în viața fetițelor lor
  3. Oana Voiculeț: Prin decizia de a divorța, mi-am creat șansa la o viață nouă și am înflorit

Fotografii de Paul Buciuta

 

SCRISOARE

  1. Trucuri de adormit blazarea

de Alice Năstase Buciuta

DARA’S DREAMS

  1. Victimă și călău

de Dara Codescu

RADAR TV

  1. Un triunghi penibil într-un cerc vicios

de Dara Codescu

INTERVIU

  1. Alice Barb: După 75 de ani de exil, Dinu Lipatti s-a întors acasă
  2. Viniciu Moroianu – A fi sau a nu fi pe scenă
  3. Călin Geambașu: Să ne creștem copiii fără violență!

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.