Cristian Badilita, fara pisicuta sa Alice, lanseaza la Pitesti splendidul volum de poezii pentru copii Harababura

de

Miercuri, 26 martie, la ora 17.30, in Sala de Conferinte a Bibliotecii Judetene ‘Dinicu Golescu’ din Pitesti, va avea loc lansarea volumului de poezii pentru copii „Harababura. Carte pentru cei ce stiu sa recite-un poeziu”, semnat de Cristian Badilita si ilustrat de Malvine Mocenco, volum aparut la Editura Cartile Tango, Bucuresti.

Gazdele evenimentului vor fi Octavian Mihail Sachelarie, directorul Bibliotecii Judetene Dinicu Golescu, si poeta Denisa Popescu Martin, iar protagonisti, desigur, poetul Cristian Badilita si pictorita Malvine Mocenco.
Tot cu acest prilej, elevii clasei a II-a A de la Scoala nr. 11 Mihai Eminescu din Pitesti, vor prezenta spectacolul „Harababura”, sub coordonarea doamnei invatatoare Simona Stanoiu. Lucrarile Malvinei Mocenco, dupa care s-au realizat ilustratiile volumului, vor fi expuse in holul Bibliotecii Dinicu Golescu Arges timp de o saptamana.
“Noi, toti cei care suntem parinti, bunici sau unchi, stim cat de greu se poate gasi în literatura noastra poezia în stare sa înnobileze copilaria micutilor nostri cei nascuti si crescuti întru limba romana. Taramul magic al poeziei pentru copii a asteptat decenii de-a randul un cuceritor vrednic si brav care sa-i redea frumusetea. Si fiindca asa îi sade lui cel mai bine, marele scriitor Cristian Badilita a facut-o în joaca, instaurand Harababura în lumea versului pentru copii si facandu-i pe toti cei mici sa îsi doreasca sa-i învete poemele si sa-si aseze sfanta inocenta la umbra lor.
Cartea pentru cei ce stiu sa recite-un poeziu este splendid ilustrata de artista Malvine Mocenco, care a realizat special pentru acest volum 19 tablouri minunate, si porneste dinspre Editura Cartile Tango drept catre sufletul micilor cititori. Daca din iubirea aceasta va iesi o si mai mare harababura, ramane sa vedem…” a scris pe siteul Editurii Tango directoarea editurii, Alice Nastase Buciuta.
Cristian Badilita a anuntat ca nu o va aduce la evenimentul de lansare pe pisicuta sa Alice, eroina fermecatoare a mai multor poeme din volumul Harababura – Carte pentru cei ce stiu sa recite-un poeziu, rasfatata si pufoasa vietate care l-a inspirat pe poet in scrierea poemelor “Pisicuta mea Alice vrea sa plece la Paris” sau “Pisicuta mea Alice brusc s-a apucat de scris” putand fi admirata doar in variantele sale stilizate din tablourile artistei Malvine Mocenco.
Volumul de poezie este dedicat celor doi copii ai autorului, Irina si Paul-Victor, despre care Cristian Badilita a povestit in interviul acordat revistei Tango – Marea Dragoste:
“De cand am copii mi-e frica. Eu nu prea am stiut ce-i frica pana la nasterea primului copil. Frica, atunci cand nu-i dublata de lasitate sau de egoism, adica, atunci cand nu ti-e frica pentru tine, ci pentru altii, te apropie de Dumnezeu. Frica pentru copiii mei nu m-a vindecat de egoism, dar m-a scos oarecum din izolare. Cand iubesti pe cineva ti-e frica pentru el. In cazul iubirii parintesti iti dai si viata fara ezitare. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa mergi pana la compromis. Da, poti sa-ti dai viata pentru copiii tai, dar nu sa devii neom. Pentru ca atunci, primii care te vor renega vor fi chiar copiii tai.
Pe copiii mei ii invat sa fie credinciosi, generosi, cat mai putin ambitiosi. Ambitia aduce numai nefericire si este calitatea principala a imbecililor care cred ca daca ajung ministri scapa de nefericire sau de moarte.”

  • Credit: PAUL BUCIUTA/ Marea Dragoste
  • Title: Cristian Badilita

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *