fbpx

Cu datele in nori, dar cu picioarele pe pamant

de

Va invit sa petrecem cateva clipe departe de gandurile cotidiene si sa visam la vacanta de vara, ce se apropie cu pasi din ce in ce mai repezi (si caniculari…). Aparatul de fotografiat este deja pregatit si asteapta sa imortalizeze momentele speciale pe care le vom petrece pe nisipul incins sau pe crestele curajoase ale muntilor, printre nori.

Daca destinatia va fi una cu totul deosebita, in mod cert ne vom intoarce acasa cu mii de fotografii ce vor reda mereu, indiferent de timpul trecut, frumusetea si specificul locurilor vizitate. Amintiri nepretuite, felii sublime de viata. Cea mai valoroasa avere personala, in fond.

Vom pastra amintirile in laptop, alaturi de cele din alti ani, langa folderul cu filmele preferate, langa cel cu muzica generatiei noastre sau, poate, langa folderul ce inca ascunde emotiile absolvirii facultatii. Dar daca observam, la intoarcerea din vacanta, ca noile amintiri nu-si au locul in laptop dintr-un motiv la care nu am avut timp sa ne gandim? Nu mai exista spatiu disponibil. In mod cert, vom pierde destul de mult timp analizand ce anume putem sterge si ce trebuie sa ramana. In final, vom ajunge la o singura concluzie: continutul laptopului inseamna o buna parte din viata noastra si ne dorim sa ramana intact. Ce spuneti de un plan B, de metode prin care va puteti asigura un backup pentru toate documentele, folderele si fisierele din laptop?
 

Cea mai simpla abordare este backup-ul creat cu ajutorul resurselor incluse in sistemul de operare. De exemplu, Microsoft ofera gratuit pentru Vista si Windows 7 un instrument usor de folosit, utilitarul Windows Backup and Restore, ce va asigura documentele, fisierele, fotografiile sau filmele de pe hard disk.

Tot gratuit, puteti apela si la Cobian Backup, pentru automatizarea proceselor in cativa pasi simpli – de la indicarea folderelor si fisierelor pe care doriti sa le copiati, pana la configurarea frecventei cu care doriti sa salvati, comprimarea informatiilor salvate pentru marirea spatiului disponibil si criptarea datelor pentru asigurarea securitatii lor. Alternative gratuite mai pot fi Comodo Backup, Hinx Backup Easy, SyncBack, Bonkey sau JaBack, pentru asigurarea unui backup de date eficient.
 

Pentru solutia de stocare in Cloud (online), avem la dispozitie optiuni gratuite cum sunt Google Drive, DropBox, Sugarsynk, Box, Mozy sau SkyDrive, pentru salvarea documentelor si sincronizarea datelor de pe calculatorul local cu spatiul din Cloud. Cu datele in nori, dar cu picioarele pe pamant!
 

De ce sa riscam pierderea datelor noastre cand avem solutii de backup atat de eficiente? Specialistii Class IT Outsourcing va pot sfatui referitor la ce solutii vi se potrivesc si cum sa le instalati, motiv pentru care va invitam pe pagina oficiala de Facebook a companiei (www.facebook.com/classit) pentru intrebari si raspunsuri.

 

Categorii:
Make IT Simple

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.