fbpx

Văduva veselă, în transmisiune online de la Metropolitan Opera

de

Încântătoarea operetă a lui Franz Lehár, Văduva veselă, se transmite astăzi în streamingul online gratuit dăruit de Metropolitan Opera iubitorilor de operă din întreaga lume. Pentru a o viziona, după ce intrați pe metopera.org apăsați butonul alb WATCH NOW. Fluxul va fi disponibil astăzi, 24 aprilie, până la ora 18:30 EDT, respectiv până noaptea la ora 01.30, ora României – sâmbătă, 25 aprilie.

Sopranele Renée Fleming și Kelli O’Hara sunt eroinele superbei operete a lui Lehar, iar Sir Andrew Davis dirijează o distribuție din care fac parte și baritonul Nathan Gunn, tenorul Alek Shrader și baritonul Sir Thomas Allen. Cântată în limba engleză, producția de la Met este o strălucitoare combinație de  staruri ale operei și vedete de pe Broadway, într-un irezistibil amestec de politică balcanică, valsuri romantice, can-can nebunesc, iubiri pasionale și arii memorabile.

Acțiunea este antrenantă, veselă și plină de culoare și emoție: la Paris, în saloanele ambasadei, se sărbătorește onomastica șefului statului Pontevedro. Zetta are misiunea de a împiedica cu orice chip ca averea frumoasei văduve Hanna Glawari să ia drumul străinătății, lucru ce s-ar putea întâmpla în cazul în care văduva s-ar căsători cu altcineva decât cu un cetățean pontevedrin.

Locotenentul Danillo Danilovici este cel caree va trebui să o cucerească pe Hanna și să se căsătorească cu ea. Cândva, tânărul ofițer o iubea pe Hanna, dar acum refuză să se căsătorească cu aceea care, odinioară, nesocotindu-i dragostea, s-a măritat cu un bătrân bogat ce a murit la câteva zile după nuntă, lăsându-i moștenire întreaga avere. Danillo, însă, o iubește în taină pe Hanna și acum.

Un concurs de împrejurări face ca Hanna, la o serată organizată în casa ei, să-și anunțe logodna cu Rosillon. Îndurerat și furios, Danillo pleacă să petreacă la clubul Maxim. După un timp, Hanna primește din nou invitați, de data aceasta recepția având loc într-un salon amenajat astfel încât pare o copie a cabaretului Maxim. Ea anunță că și-a pierdut averea, astfel că Danillo, auzind acest lucru, îi destăinuie dragostea lui. A fost doar un șiretlic al văduvei, pentru că averea va intra în posesia viitorului ei soț, a lui Danillo deci, iar ea va fi de acum încolo, nu numai veselă, ci și fericită.

 

Sinopsisul în limba engleză poate fi citit AICI.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Opera și balet

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.