Culoarea induce farmecul capital al simtului vizual si poate schimba instantaneu look-ul unei persoane. Iar schimbarea poate fi simpla si subtila, dar si majora sau dramatica. Rosu aprins, blond arzator sau brunet clasic – cum stim ce ni se potriveste cel mai bine?
Nuanta, rasa, personalitate
Fiecare dintre noi am vrut, la un moment dat, sa fim brunete ca Nicole Scherzinger, blonde precum Charlize Theron sau roscate precum Rihanna. Si multe dintre noi am si reusit, in ciuda faptului ca toti din jurul nostru ne sfatuiau sa nu alegem culoarea respectiva. Ii soca pe ei sau ne schimba pe noi prea radical?
Schimbarea culorii parului este foarte populara in ziua de azi, cu peste 75% dintre femei care aleg sa se vopseasca si un procentaj in crestere de barbati care renunta la parul grizonat. Exista insa cateva elemente de care trebuie sa tinem cont, pentru a avea o compozitie de succes. Dupa ce ne-am gandit la nuanta pe care ne-am dori-o, in functie de personalitate si stil de viata, si am determinat problemele parului si textura acestuia,
ne uitam la culoarea pielii – punctul de pornire in alegerea culorii parului. Pigmentul pielii ne ajuta sa determinam daca o persoana are culoarea predominanta calda, rece sau neutra. Categorisirea femeilor de rasa alba in blonde, brune, satene sau roscate dateaza inca din indepartata antichitate. De altfel, si vopsirea parului este veche de sute de ani, in 1909 fiind lansata prima vopsea de par comerciala autorizata, creata de chimistul francez Eugène Schueller.
Daca n-ai nevoie sa te machiezi dimineata, inseamna ca ai ales culoarea optima pentru par
In pielea persoanei albe, de exemplu, intra toate culorile si infinitatea nuantelor paletei, astfel ca diversitatea culorilor individuale pentru aceeasi rasa este in egala masura infinita. Insa cum stim ce tip de culoare e potrivita pentru o persoana? La unele persoane pigmentii pielii sunt din categoria galbui pana la creol. Acestea au, in general, ochii caprui si atunci si culoarea parului ar putea fi in nuante de maron, coniac, roscat sau tonuri de blond auriu/bej (in alegerea culorii parului, putem merge si pe contrast intre culoarea ochilor si cea a parului, rezultatul fiind evidentierea reciproca). Nuantele de maro sunt foarte multe, fiind o culoare compusa. Ea poate avea, astfel, atat nuante calde (aurii, rosiatice), cat si nuante reci (cenusii).
Cele care au pielea alba cu irizatii albastrui este indicat sa aleaga culori care contin gri. Vom sti ca am ales culoarea potrivita daca, atunci cand ne trezim dimineata, nu este neaparat nevoie sa ne machiem. Astfel, in alegerea culorii potrivite, este foarte importanta o diagnoza corecta si creativa pentru a oferi chipului un aspect odihnit. Inainte de a alege o culoare, gandeste-te ca parul nostru este chenarul chipului, precum rama unui tablou. Oricat de frumos ar fi tabloul, rama il pune sau nu in valoare.