fbpx

Cum poti vizita doua tari intr-o singura calatorie

de

De cele mai multe ori, gândul de a pleca într-o vacanță e conectat automat la una, maximum două destinații, într-o singură țară. Cum ar arăta, în schimb, o călătorie în care vizitezi două țări? Cum ar fi să mănânci dimineața patiserie franceză, iar seara să savurezi un pahar cu vin italian?

Pentru cei care se întreabă cum pot vedea cât mai multe destinații, cu cât mai puține resurse financiare și de timp, echipa din spatele motorului de căutare global care compară gratuit oferte de călătorie momondo.ro a selectat șase posibile opțiuni de vacanță în care poți vedea două fațete ale lumii într-o singură călătorie.

Bruxelles (Belgia) – Amsterdam (Olanda)

Bruxelles este o destinație care ar putea fi vizitată în fiecare an, iar ofertele la biletele de avion în extra-sezon sunt unul dintre principalele motive. Pune apoi la socoteală cele peste 1.600 de sortimente de bere, un distins accent franțuz și probabil cea mai delicioasă ciocolată din lume. Ai toate șansele să întâlnești oameni de naționalități diferite într-o singură zi. În Bruxelles, spiritul european, cultura cafenelelor, a sălilor de concert, a artei, a străzilor de poveste, a cosmopolitului conviețuiesc.

De aici poți să ajungi la Amsterdam cu un bilet de autobuz și două ore și 45 de minute de răbdare, timp în care, desigur, poți să arunci ochii pe geam. Odată ajuns în Amsterdam, ia la pas străzile impecabile, înțesate de artă și istorie, bucură-te de experiența unui coffee shop olandez și degustă cașcavalul național.

 

Copenhaga (Danemarca) – Malmo (Suedia)

Semnificația cuvântului „civilizație” poate fi înțeleasă pe deplin umblând pe străzile din Copenhaga. Acest colțișor de mapamond pare măturat, aspirat și parfumat în fiecare noapte, iar fiecare fir de iarbă este exact în locul unde ar trebui să fie. În societatea daneză lucrurile merg ca unse, iar oamenii pe care îi vei întâlni probabil te vor surprinde prin frumusețea lor. Deși este o destinație pentru care e nevoie de un buget mai mare, există acolo un soi de stil contemporan, elegant și plin de bun gust, pe care îl poți simți în plimbările tale prin oraș.

Copenhaga se află la o oră de cel mai fericit oraș din Suedia. Ia autobuzul sau trenul ce străbate podul Øresund dintre cele două orașe. Biletul de autobuz este mai ieftin, însă trenul te duce în același loc în puțin peste 20 de minute. În plus, gara centrală din Malmo, la fel ca cea din Copenhaga, este într-adevăr în centrul orașului. În Malmo te așteaptă spații în aer liber, de la plaje la păduri unde să pierzi noțiunea timpului. În plus, poți găsi zboruri ieftine din București aproape pe tot timpul anului spre Copenhaga și Malmo, cu atât mai mult dacă ai în vedere regula de aur: să rezervi biletul de avion în avans.

 

Viena (Austria) – Bratislava (Slovacia)

Dacă nu aștepți de la următoarea vacanță nimic mai puțin decât artă și cultură, are sens să vorbim despre Viena. Dă-le simțurilor exact ceea ce așteaptă de la tine vizitând Palatul Schönbrunn, construit în stil baroc, și Palatul Hofburg.

La o oră distanță de Viena se află Bratislava, una dintre acele destinații subestimate, dar care obișnuiește să surprindă. Capitala Slovaciei este printre acele locuri unde cu 5 euro se mănâncă bine, iar cu 1.5 euro găsești o bere de calitate. În plus, dacă ajungi aici în prima duminică a lunii, o să poți intra în galeriile și muzeele orașului fără să umbli nici cu gândul la portofel — în mod gratuit! La fel poți intra și în Castelul Bratislava, așezat în vârf de deal, privind asupra orașului și veghind curgerea nestingherită a Dunării.

 

Torino (Italia) – Nisa (Franța)

În vreme ce majoritatea călătorilor se îndreaptă în grabă către Veneția, Roma sau Florența, Torino, singurul oraș italian regal, rămâne locul în care poți respira aer local pur și unde turiștii nu se calcă pe pantofi. Aici poți testa preparate precum tajarin, tagliata di vitella și ravioli cu carne, pe care le poți completa cu cele mai bune vinuri locale. Torino e, de asemenea, capitala italiană a ciocolatei și destinație în care să nu pierzi din vedere o vizită la Palazzo Reale și la Domul de lângă Piazza Castello.

De aici poți continua călătoria luând autobuzul care te va conduce către Riviera Franceză, mai exact către Nisa. Acest colț mediteranean poartă urme lăsate de La Belle Epoque pe bulevarde enorme, case și clădiri impunătoare. În plus, poți vizita o a treia țară în această călătorie, la prețul unui bilet de autobuz de 1.50 euro: Monaco!

 

Torino (Italia) – Lyon (Franța)

După câteva zile de răsfăț petrecute între granițele unui oraș italian, Franța ar începe să se contureze în planul de călătorie tot mai bine.

Și, în caz că ai vizitat deja Nisa sau un cadru pitoresc încadrat de hectare de vie te atrage mai mult decât plajele însorite de pe Coasta de Azur, Lyon poate fi destinația care să se alăture, fără să dezamăgească, traseului tău de călătorie. În plus, Lyon se află la o distanță de patru-cinci ore de autobuz față de Torino.

 

Lyon (Franța) – Geneva (Elveția)

Există câteva motive pentru care Lyon atrage în general curiozitatea călătorilor. Probabil primul este datorat celebrelor bouchon-uri, restaurante lyon-eze de secol XVII, un soi de locașuri gastronomice. După o astfel de experiență culinară, continuă cu o plimbare în ritm propriu prin centrul vechi. Acesta este unul dintre cele mai bine conservate colțuri de medievalitate europeană, iar străzile pietruite, buticurile, barurile și restaurantele cu vin de calitate te pot face să-ți dorești să pierzi avionul spre casă. Totodată, pe râul Sena se organizează, din aprilie până în octombrie, croaziere spectaculoase, cu iz de cultură și vacanță.

Totuși, Geneva se află la două ore distanță de Lyon. Dacă îți zboară gândul la Alpii elvețieni, apele reci și curate ce umplu Lacul Geneva, natura proaspătă din parcurile orașului, continuă-ți călătoria în Elveția. Aici poți descoperi, de asemenea, 400 de brânzeturi elvețiene și celebra ciocolată.

„Atât călătorii cu experiență, cât și cei la început de drum știu că unul dintre principalele ingrediente pentru o călătorie reușită este curiozitatea. Adăugând la aceasta planificarea în avans, avem baza pentru a descoperi o lume largă. Totodată, pentru cei care aceasta înseamnă să vadă cât mai mult cu cât mai puține cheltuieli de timp și de bani, funcția Multi-city, disponibilă gratuit în motorul de căutare momondo, le permite să găsească cele mai bune opțiuni de zbor pentru destinațiile pe care vor să le descopere. Pentru că prețurile variază în funcție de datele de călătorie, românii pot compara, folosind funcția Multi-city, destinația de plecare cea mai avantajoasă dintre, de exemplu, două orașe din țări diferite și, astfel, ei pot planifica traseul final potrivit cu timpul și bugetul de care dispun”, a declarat Mircea Giurcă, reprezentantul momondo în România.

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Categorii:
Travel

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.