fbpx

Istanbul, peisaje și destinații de vis pentru pasionații de natură, nu doar de cultură

de

Cunoaștem Istanbulul din cărțile marilor scriitori și nu există român care să nu fi visat să ajungă la Istanbul-ul din povești, din istorie, din carte sau din vis. Dar, pe lângă bogata moștenire istorică, scena cultural-artistică foarte vibrantă și bucătăria delicioasă, orașul Istanbul și împrejurimile sale oferă trasee de drumeții cu peisaje uimitoare în lunile de toamnă. Aceste trasee, situate în Istanbul sau în apropierea centrului orașului, oferă multe oportunități pentru călătorii iubitori de natură care doresc să descopere culorile Istanbulului toamna. În timpul vacanței, puteți urma aceste trasee de drumeție pentru a găsi peisaje pline de floră, animale unice și pădurile din jur. Am întocmit o listă cu cele mai bune rute de drumeții de la Istanbul și din împrejurimile sale pentru ca tu să te bucuri de o evadare unică în natură.

Deși, așa cum spune Elif Shafak, celebra scriitoare turcă, în splendidul său roman care a făcut înconjurul lumii, “Cele 40 de legi ale iubirii”: Soare-răsare, soare-apune, miazăzi ori miazănoapte, nu are nicio însemnătate. Oriîncotro te-ai îndrepta, îngrijește-te doar să prefaci fiecare călătorie într-una lăuntrică. Dacă vei călători înlăuntrul tău, vei putea colinda întreaga lume, cât e de întinsă, și dincolo de ea.”

Din inima orașului în brațele naturii
Cu o suprafață de 5.300 de hectare, Pădurea Belgrad este unul dintre cele mai bune locuri pentru a vă bucura de natură și de activități în aer liber la Istanbul. Traseul lung de șase kilometri din Pădurea Belgrad începe de la intrarea în parc și merge în jurul unui peisaj natural minunat acompaniat de numeroase lucrări arhitecturale originare din vechiul İstanbul. Puteți să faceți picnic, să vă aduceți cortul sau să vă plimbați cu bicicleta în această pădure pentru a scăpa de agitația orașului.

Polonezköy este o altă evadare populară pentru iubitorii de natură, datorită locației sale apropiate de Istanbul. Cu zonele sale de picnic și camping, traseele sunt dedicate drumețiilor prin pădure și pun la dispoziție peste 3.000 de hectare de teren. Polonezköy găzduiește și un parc natural în care numeroase animale precum cerbi roșii, căprioare, veverițe sau potârnichi își așteaptă vizitatorii.

Districtele Șile, Sarıyer și Arnavutköy, situate în nordul Istanbulului, găzduiesc și păduri mici care la rândul lor pot fi explorate.

Green Adventures este cu doar un pas înaintea orașului
Parcul Natural Ballıkayalar, la doar 1,5 ore cu mașina de Istanbul, este ideal pentru drumeții ușoare și provocatoare. Parcul, desemnat „Parc Natural și Arie Naturală Protejată”, se remarcă drept un adevărat paradis al activităților în aer liber. În parcul, situat la vest de Kocaeli, se pot observa animale de pădure precum cioara leon, privighetoarea, căprioare și veverițe. Pe lângă drumeții, vă puteți alătura activităților de campare, alpinism și canyoning. Parcul Natural Ballıkayalar, care oferă vizitatorilor terase de observare pe văi, lacuri, cascade sau pâraie este unul dintre locurile pe care trebuie să le vizitezi în mod obligatoriu.

Uçmakdere, un sat vechi din districtul Şarköy din Tekirdağ, este, de asemenea, o altă alternativă pentru iubitorii de natură. Pe lângă faptul că este una dintre zonele de drumeții din apropiere de Istanbul, orașul oferă și oportunități plăcute pentru zboruri cu parapanta sau pentru campare.

Podișul Erikli, o minune naturală situată în cartierul Çınarcık din Yalova la aproximativ 1,5 ore cu mașina de İstanbul, atrage pasionații de natură. Platoul, unde te poți plimba sub umbra castanilor, ulmului, mărului, bradului și teiului, oferă o expediție prin mijlocul naturii pe care nu o vei uita prea curând. În mod neașteptat, traseele de drumeții ale Podișului Erikli duc vizitatorii la cascade. Vă puteți bucura de priveliștile pitorești ale Cascadei Çifte, Lacul Dipsiz, Platoul Delmece și Cascada Erikli în timp ce faceți drumeții și vă răcoriți în micile lacuri formate de cascade.
Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Tag-uri:
· · · · · ·
Categorii:
Travel

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.