Cum sa eviti kilogramele in plus, dupa 35 de ani: renunta la cartofi si mananca iaurt

de

Stim cu totii ca secretul unei siluete armonioase, in perioada celei de-a doua tinereti, este sa mancam mai putin si sa facem mai multa miscare. Dar un studiu derulat pe parcursul a patru ani, pe 120.000 de adulti, arata ca unele alimente si obiceiuri au un impact disproportionat asupra organismului nostru.

Femeile si barbatii care au participat la studiu aveau varste curpinse intre 33 si 60 de ani si o greutate normala cand au inceput sa fie supravegheati de specialisti, informeaza health.com. In fiecare an, ei s-au ingrasat, in medie, cate 1,5 – 2 kilograme. Cei care aveau anumite obiceiuri alimentare au acumulat grasimea ceva mai rapid. Spre exemplu, o portie de cipsuri mancata in fiecare zi le-a adus cate 800 de grame in plus pe an, iar o portie zilnica de cartofi prajiti a venit la pachet cu 1.5 kilograme, anual.
Alte alimente au avut, din cate se pare, un efect pozitiv asupra pierderii in greutate. Gratie unei portii zilnice de iaurt, subiectii studiului s-au ingrasat cu 400 de grame mai putin decat se asteptau medicii, iar datorita faptului ca au mancat zilnic fructe si nuci, au luat in greutate cu 200 de grame mai putin. Studiul mai contrazice ideea ca, pentru a ne mentine in forma, este de ajuns sa mancam cantitati mai mici din toate alimentele de care ne este pofta. “Varianta care spune sa mancam de toate cu moderatie nu e tocmai buna. Exista un mit conform caruia nu exista mancaruri bune si mancaruri rele. Dar exista mancaruri bune si mancaruri rele, in functie de ce asteptam de la noi insine”, spune unul dintre medicii care a efectuat studiul.

 

Tag-uri:
· · ·

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *