fbpx

Curry de cartofi

de

Curry cu cartofi este un preparat consistent si aromat, care poate fi servit simplu, alaturi eventual de o salata, sau ca garnitura pentru carne rosie sau peste.

Numar de portii: 4

 

Ingrediente:

 

8 cartofi de marime medie

4 morcovi

2 dovlecei de marime medie

1 ardei gras rosu

2 cepe

3 linguri de patrunjel tocat (facultativ)

1 litru de supa de legume

1 lingura de smantana proaspata

Curry, ulei

Un pic de amidon

 

Mod de preparare:

 

Intr-un wok (sau o cratita) se caleste ceapa tocata in ulei. Se adauga cartofii curatati, spalati si taiati cuburi de marime medie. Lasati totul pe foc mic pana va ocupati de celelalte legume, amestecand din timp in timp.

 

Curatati si taiati morcovul in rondele. Curatati si taiati dovleceii in cuburi. Spalati ardeiul si taiati-l in lamele.

 

Puneti legumele taiate peste cartofi si acoperiti cu supa fierbinte. Sarati, condimentati cu piper, curry (dupa gust) si lasati la foc mediu, acoperit cu un capac, amestecand din cand in cand.

 

Cand legumele sunt fierte, dar ferme ca textura, luati cateva linguri de lichid, puneti-l intr-un bol si amestecati cu amidonul. Acest sos se pune in mancare pentru a o ingrosa putin.

 

Adaugati patrunjel, smantana si mai condimentati dupa gust.

 

MEDIAFAX

 

 

 

Categorii:
Retete si diete

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *