fbpx

Daniela Nane: “Miss România” a fost o etichetă dificil de înlăturat, de care m-am lovit ani în șir în profesie

de

Daniela Nane: A venit totul lin și firesc.

Marea Dragoste/revistatango.ro: Dar nu l-ai cunoscut acum pe Adrian, imposibil ca voi, persoane publice, să nu vă mai fi întâlnit…

Daniela Nane: Noi ne-am cunoscut cu mult timp în urmă, la un an de la divorțurile noastre, cred că din 2003 ne cunoaștem.

Marea Dragoste/revistatango.ro: Și v-ați plăcut probabil de când v-ați văzut prima dată.

Daniela Nane: Eu nu cred că cineva care l-ar fi văzut pe Adrian la 35 de ani nu l-ar fi plăcut, era un bărbat frumos și inteligent.

Marea Dragoste/revistatango.ro: Și invers, nu cred că cineva care te vedea pe tine nu s-ar fi îndrăgostit…

Daniela Nane: Evident că ne-am plăcut, dar n-a fost să fie atunci, eu aveam încă inima frântă și n-am răspuns cu entuziasm, iar el era prea prins din toate părțile de doamne și domnițe. Ne-am mai întâlnit după câțiva ani, ne-am zâmbit, am glumit și atât. Abia acum am avut timp, și ochi, și inimă să ne deschidem unul către celălalt cu disponibilitate afectivă.

Marea Dragoste/revistatango.ro: Și, de data aceasta, cum v-ați reîntâlnit, ce s-a întâmplat?

Daniela Nane: Ne-am reîntâlnit într-un grup de prieteni, ieșeam împreună de multe ori la vernisaje, evenimente culturale, îi invitam la teatru, la spectacolele mele. Îmi plăcea Adrian, dar eram doar prieteni, n-am dat niciun alt semnal, eu n-am făcut ochi dulci unui bărbat vreodată. Era și sora lui în grupul ăsta de prieteni și într-o seară, la plecare, am zis „Ce fain e Adrian!”. Ea a zâmbit larg, iar mai târziu am aflat și de ce: simțea ea ceva de vreo lună. Și ea se mirase că, înainte să vină cu toții la un spectacol de al meu, Adrian nu se putea decide la florărie care buchet e mai frumos. Și sora lui și-a dat seama că era ceva important dacă se tot învârtea să caute cele mai frumoase flori. Și după aceea lucrurile au evoluat foarte repede.

Marea Dragoste/revistatango.ro: De ce ați ales să țineți secret atât de multă vreme?

Daniela Nane: Dar nu a fost secret, ieșeam împreună, doar că nu am făcut publică relația în presă. Codrin era în clasa a VIII-a, avea examenul de capacitate și m-am gândit că, totuși, cunoscuți fiind și eu, și Adrian, după ce se va afla, n-o să mai avem liniște un timp. Puteam fi urmăriți să ne fotografieze împreună, să scrie tâmpenii despre noi, cum se întâmplă de obicei, și nu voiam să tulbur copilul înainte de examen. Și atunci l-am rugat pe Adrian să fim discreți până în vară, iar Adrian a fost de acord. Și apoi, dacă tot nu am spus-o în presă luni de zile, nu a mai fost o prioritate să anunțăm. Dar noi nu ne-am ascuns nicio clipă, ieșeam împreună în doi sau cu prietenii, ne trăiam viața absolut normal.

Marea Dragoste/revistatango.ro: Totuși nu s-a știut că v-ați căsătorit, eu cred că nici acum nu știe toată lumea că sunteți căsătoriți.

Daniela Nane: Or să afle acum, după ce scrii tu. Nu e important pentru noi ce crede lumea. Cei care ne plac, ne plac pentru ce suntem fiecare dintre noi, iar cei care nu, nu-și schimbă opinia indiferent de ce s-ar întâmpla.

Marea Dragoste/revistatango.ro: Contează pentru tine faptul că e un intelectual fin, că aveți despre ce vorbi?

Daniela Nane: Bineînțeles. Mai devreme sau mai târziu în cuplu diferențele se adâncesc, nu se estompează. De multe ori, în euforia îndrăgostirii, ai impresia că se vor estompa cu timpul, dar, de fapt, diferențele se accentuează. De aceea e foarte important să găsești o persoană cu principii de viață similare, cu un model de familie asemănător, cineva care să aibă o formare sufletească și intelectuală de aceeași natură, cu o personalitate complementară, nu neapărat asemănătoare, cât complementară.

Marea Dragoste/revistatango.ro: Și cum arată viața voastră trăind în două țări diferite? Totuși asta poate poate fi un impediment…

Daniela Nane: Eu sunt foarte ocupată în România și nu pot să stau permanent la Paris, pentru că îmi place profesia mea și ce fac aici. Iar lui îi place ce lucrează acolo și are realizări care-l bucură. Suntem mereu pe drumuri, ca să ne vedem cât de des se poate și facem vacanțe frumoase, unele și împreună cu băieții. Adrian are un băiat de 18 ani și avem o relație bună, doar suntem oameni educați și sufletiști. Băieții se înțeleg, fiind de aceeași vârstă, iar noi suntem corecți și echilibrați cu amândoi.

Marea Dragoste/revistatango.ro: Nu a bârfit nimeni, nu s-a supărat nimeni pe relația voastră?

Daniela Nane: Au fost niște reacții, dar la urma urmei asta a fost opțiunea lui, nu l-a obligat nimeni, putea alege pe oricine, nu?

Marea Dragoste/revistatango.ro: Pe mine mă amuză faptul că tu spui că el ar fi putut să aleagă pe oricine. Și tu ai fi putut să alegi pe oricine, între voi doi, tu ești vedetă, tu ești splendidă, tu ești cunoscută…

Daniela Nane: Evident că aș fi putut alege pe oricine, dar știi și tu că mi-a fost greu și, șapte ani de zile, eu am trăit complet singură. Mulți dintre bărbații cumsecade nici nu își imaginau că eu aș putea fi singură, unii oameni de calitate aveau o timiditate în a mă aborda, însă de multe ori îmi făceau avansuri bărbați căsătoriți, pe care îi descurajam imediat.

Marea Dragoste/revistatango.ro: Cum se perpetuează la infinit chestia asta cu bărbații căsătoriți care își imaginează că pot să mai aibă încă o relație?

Daniela Nane: Păi dacă pot, de ce nu?! Mulți bărbați au convingerea că ei sunt datori să încerce, dacă merge, bine, dacă nu, iarăși bine. Părerea mea este că ține de femeie, că doar nu te dezbracă nimeni cu forța.

Marea Dragoste/revistatango.ro: Dar, și ca femeie, ai gândit vreodată tot așa? Până la urmă și tu ai fi putut să ai o relație paralelă.

Daniela Nane: Ține de structura fiecăreia. La mine, când s-a terminat, am pus punct și gata, nu am avut relații în paralel și nici nu-mi doresc să trăiesc așa ceva. E vorba de structura sufletească, mie îmi place să mă simt iubită, răsfățată, ocrotită, să am o relație specială cu omul pe care îl iubesc.

Marea Dragoste/revistatango.ro: Te-ai și schimbat pe măsură ce au trecut anii…

Daniela Nane: Nu, așa am fost tot timpul, când am început o relație, chiar am crezut că va fi pentru toată viața.

Marea Dragoste/revistatango.ro: Asta la nivel de iubire, dar în general, ca om, te-ai schimbat, ești tot mai profund spirituală, ai niște preocupări pe care cu siguranță nu le aveai acum 20 de ani.

Daniela Nane: Da, m-am schimbat în sensul că am evoluat în înțelegere, în cunoaștere, în putere interioară, am învățat să mă cunosc mai bine și să-mi respect mai mult preferințele. La urma urmei nu suntem toți la fel și ce mă face fericită pe mine poate că pe tine te lasă rece și invers. Și atunci am început să învăț puterea de a trăi fără teamă de critici. Mă exprim pe mine însămi aducând mai multă bucurie pe lumea asta oamenilor. Și mie. Nu poți să oferi ceva ce nu-ți oferi și ție, pentru că nu cunoști acele sentimente, dacă nu le trăiești în propria viață. Cu timpul, creștem în virtuți și, de la un moment dat, nu te mai satisfac lucrurile superficiale pentru că îți dai seama ce este important pentru tine cu adevărat. Și atunci începi să trăiesti conform propriilor decizii și principii asumate, nu cum se așteaptă alții să trăiești. Și când inima e liniștită, găsești și pacea. În sensul acesta, da, m-am schimbat.

Interviu realizat în decembrie 2017 Fotografii de Paul Buciuta; Make-up Mirela Vescan; Style Alexandra Grama; Hair-style Cristina Grama; Ținute: Irina Schrotter, M Concept STORE, Liza Panait (colecția Kumbaya)

 

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Pagini:  1 2 3

 

Categorii:
Interviuri

Comentarii

 • Ce actrita imensa, dar, mai ales, ce frumusete!!! Ma bucur imens pentru ea, si ca actrita si ca femeie care si-a gasit fericirea, jumatatea, alaturi de Adrian Cioroianu, un mare istoric si personaj charismatic. Si stiu ca se va gasi cineva, candva, care va primii niste locuri la filmul ei, spectacolul ei, din mare respect pentru ea!

  Valerex iunie 28, 2020 1:01 pm Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.