fbpx

De neratat! Cei 12 invincibili, o poveste adevărată despre curaj, despre iubire, despre lumea în care trăim

de

Din 2 februarie 2018, publicul român va putea vedea la cinema CEI 12 INVINCIBILI, povestea recent desecretizată a primilor soldați care au ales să plece în Afganistan imediat după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, un film absolut excepțional, avându-l pe Chris Hemsworth în rolul principal. Dincolo de povestea Americii zguduite din temelii de atacurile de la 11 septembrie 2001, filmul spune, de fapt, povestea lumii în care trăim cu toții: o lume tot mai amenințată de pericole neașteptate, de distrugere, de neîncredere, dar în care loialitatea, curajul, frumusețea oamenilor care mai cred în dreptate  păstrează cheia speranței pentru ziua de mâine.

.

Acțiunea din CEI 12 INVINCIBILI este plasată în cumplitele zile de după 11 septembrie 2001, când o unitate de elită a Forțelor Speciale, condusă de căpitanul Mitch Nelson (Chris Hemsworth), a fost aleasă să fie prima unitate de soldați americani trimiși în Afganistan pentru o misiune extrem de periculoasă, ca răspuns la atacurile teroriste. Membrii echipei de elită și-au lăsat în urmă familiile pentru a fi duși într-o zonă muntoasă izolată din nordul Afganistanului, unde trebuie să-l convingă pe generalul Rashid Dostum (la rândul lui interpretat extrem de convingător de Navid Negahban) să li se alăture pentru a lupta împreună împotriva unui adversar comun: talibanii și aliații lor din Al Qaeda. Americanii au de trecut marele obstacol al neîncrederii reciproce și a unei diviziuni culturale vaste, și, obișnuiți cu arme și metode de luptă moderne, trebuie să adopte și tacticile militare ale soldaților călare afgani. Reușesc, totuși, să se apropie unii de alții și să se respecte reciproc, dar împreună trebuie să facă față unor pericole copleșitoare: un inamic care îi depășește și numeric, și ca forțe armate, și care nu ia niciodată prizonieri.

Echipa celor 12 invincibili e formată din Chris Hemsworth, Michael Shannon, Michael Peña (“The Martian, “Ant-Man”), Trevante Rhodes (“Moonlight”), Geoff Stults (“Only the Brave”), Thad Luckinbill (“Only the Brave”), Austin Stowell (“Bridge of Spies”), Ben O’Toole (“Hacksaw Ridge”), Austin Hébert (“Jack Reacher: Never Go Back”), Kenneth Miller (“Whiskey Tango Foxtrot”), Kenny Sheard (“13 Hours”) și Jack Kesy (TV’s “The Strain). Alături de ei îi regăsim pe Navid Negahban (“American Sniper,” “Homeland”), William Fichtner (“Black Hawk Down,” “Armageddon”) și Rob Riggle (“The Hangover”).

Elsa Pataky, actrița cunoscută din seria “Fast & Furious”, cea care este în viața reală soția lui Chris Hemsworth, a primit și în CEI 12 INVINCIBILI același rol, de soție îndrăgostită.

Multipremiatul regizor Nicolai Fuglsig îi are alături ca producători pe legendarul Jerry Bruckheimer (seria “Pirates of the Caribbean”, “Black Hawk Down”) și pe Molly Smith, Trent Luckinbill și Thad Luckinbill de la Black Label Media (“La La Land,” “Sicario”). Scenariul le aparține laureatului cu Oscar, Ted Tally (“The Silence of the Lambs”), alături de Peter Craig (“The Hunger Games: Mockingjay, Parts 1 & 2”), scenariu bazat pe cartea de mare succes Horse Soldiers, de Doug Stanton. Producători executivi sunt Andrew A. Kosove și Broderick Johnson (“The Blind Side”), de la casa de producție Alcon, nominalizați la Oscar, alături de Chad Oman, Mike Stenson, Ellen H. Schwartz, Garrett Grant, Yale Badik, Val Hill și Doug Stanton.

Echipa din spatele camerelor de filmat e formată din directorul de imagine Videbaek (“A Royal Affair”), scenograful Christopher Glass (“The Jungle Book”), editorul Lisa Lassek (“The Avengers”), creatorul de costume Dan Lester (“Zero Dark Thirty,” “The Hurt Locker”) și compozitorul Lorne Balfe (“Geostorm”).

www.12strongmovie.com

Distribuit de Ro Image 2000 și Programs4Media.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Film

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.