fbpx

4 idei excepționale de la designerii de interior

de

Ca să afli adevărul – probabil nimeni nu va reuși să îți decoreze casa la fel de bine cum o va face un designer de interior profesionist. Cu toate acestea, faptul de a angaja unul este în afara bugetului multor oameni. Ce poți face atunci pentru a te bucura de o locuință care să fie pe placul tău și care să pară că a fost amenajată de un designer profesionist? Ei bine, poți oricând să furi meserie. Din fericire, Internetul este plin de resurse foarte utile care dezvăluie cele mai bine păstrate secrete ale designerilor.

 

Uite câteva idei de care toți ar trebui să fie conștienți atunci când ne amenajează și decorează locuința:

 

Pornește mereu de la o piesă vedetă

 

Printre principiile de bază ale designului interior se numără armonia spațiului și echilibrul. O încăpere nu trebuie să fie prea încărcată, dar nici prea goală, culorile nu trebuie să fie prea multe sau prea puține, texturile nu trebuie să fie prea multe sau prea diferite. Orice extremă poate strica echilibrul și armonia. Însă este destul de greu să decorezi astfel o cameră, dacă nu știi cu ce să începi. Cum procedează designerii?

 

Aceștia aleg o piesă vedetă și stabilesc restul detaliilor din încăpere în funcție de aceasta. Piesa poate fi mare sau mică, dar, dacă este una mare, cum sunt aceste colțare extensibile de la Modela, îți va fi mai ușor să găsești obiecte mici care să se potrivească cu aceasta.

 

Lumina este cea mai importantă!

Lumina are un impact uriaș asupra atmosferei dintr-o încăpere și asupra modului în care percepi totul. Drept urmare, este un element foarte important pe care designerii de interior nu îl ignoră niciodată. Dacă încăperea este luminată prost, ai putea încerca să montezi o fereastră, sau chiar un geam de mansardă pentru a permite luminii naturale să pătrundă cât mai mult. Dacă bugetul tău nu este chiar atât de generos, poți folosi oglinzi într-un mod ingenios.

 

Oglinzile pot face minuni

 

Adevărul este că nu toți avem camere care să primească o cantitate mare de lumină naturală și nici bugetul necesar pentru a face ferestre oricând este nevoie. În acest caz, oglinzile pot fi foarte utile. O oglindă foarte mare poate crea iluzia de spațiu și ar putea reflecta, la propriu, ceva estetic.

De asemenea, oglinzile reflectă lumina naturală, deci dacă le poziționezi cu fața la o sursă de lumină, cum ar fi o fereastră, vei ridica nivelul de luminozitate în acea zonă. Citește aici despre cum să alegi oglinda pentru baie.

 

Folosește plante!

Plantele pot schimba complet atmosfera unui spațiu, făcând încăperea să fie mai prietenoasă. Plantele adaugă, de asemenea, textură, creând puncte focale atractive. Îmbunătățesc calitatea aerului și pot introduce mișcare într-un spațiu.

 

Acestea sunt doar câteva idei care te vor ajuta să decorezi mai bine spațiul în care locuiești, astfel încât acesta să te facă să te simți cu adevărat ca acasă.

 

Sursa foto: shutterstock.com, pexels.com

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Advertorial

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.