fbpx

Fixul care îți schimbă viața – 200.000 de grăsuți sunt din ce în ce mai slăbuți și drăguți

de
Pictorial si interviu cu Mirela Retegan pentru Marea Dragoste-revistatango.ro, nr. 129, mai 2017

Mirela Retegan nu știe să lucreze la nivel mic. Face turnee cu sute de mii de spectatori, are milioane de fani, face conferințe pentru mii de părinți și scrie cărți care se preschimbă imediat în bestseller-uri. În zece ani, Gașca Zurli a devenit un fenomen al zilelor noastre – cel mai frumos fenomen al iubirii, al bunătății, al reașezării în firesc a relațiilor dintre părinți și copii, dar și a relațiilor dintre mame și tați, fie că aceștia trăiesc împreună, fie că s-au despărțit.

Tot la nivel mare a gândit și mișcarea ei de eliberare a celor care s-au săturat de kilogramele în plus, înființând pe Facebook grupul închis Fixul care îți schimbă viața, ajuns azi la aproape 200.000 de membri dornici să urmeze, împreună cu Mirela, stilul de viață în care slăbești mâncând corect, la ore fixe, din trei în trei ore, având singura restricție de a nu ciuguli între mese.

Mirela Retegan a luat proiectul foarte în serios și a slăbit ea însăși 12 kilograme. Iar pentru a le da curaj și coechipierilor, a postat în grup imagini cu aproape fiecare masă pe care a luat-o, zi de zi, la ora 7, la 10, la 13, la 16, la 19…

După calculele mele, trebuie să se fi slăbit în grup vreo tonă, așa că grupul Fixul care îți schimbă viața s-ar putea să intre în cartea recordurilor la capitolul lucrurilor bune făcute pentru planeta noastră, căci Pământul cu siguranță zice „Bogdaproste, dear fellows” eliberat de o asemenea apăsare. Iar kilogramele vor continua să se adune în calculele sănătății și să scadă în statisticile obezității, ale împovărării, ale nesiguranței și nefericirii.

Cum a început totul? Mirela Retegan a mai povestit deja cum, la un moment dat, a fost sunată de Anca Bejan, jurnalistă la Click. “O cunoşteam pe Anca demult, era o fată micuţă, slăbuţă, drăguţă… M-am întâlnit cu ea acum vreo șase ani şi avea peste 120 de kg, aproape că n-am recunoscut-o. Apoi, m-a sunat în august anul trecut şi mi-a spus că vrea neapărat să ne întâlnim. Am stabilit o întâlnire, iar ea a venit la mine la birou cu două prăjituri şi cu 60 de kg în minus. Era, din nou, foarte slabă. Eu am mâncat prăjitura mea atunci, imediat, ea mi-a spus că așteaptă să se facă ora 19 și o mănâncă atunci… Așa a început totul, mi-a spus că acesta este motivul pentru care m-a căutat, dorind să facă descoperirea ei cât mai cunoscută și convinsă că pot s-o ajut să facem lumea să afle despre ceea ce ea numea Dieta Minune. Și pentru că, așa cum spuneam la început, Mirela Retegan gândește la nivel mare… au urmat câteva conferințe, iar grupul a crescut până când a devenit și el un fenomen al rețelelor de socializare. Fac parte din grup oameni cu bani și oameni fără bani, oameni cu studii și oameni fără studii, oameni cu voință de fier și oameni care declară că n-au avut niciodată voință. Pentru că, până la urmă, asta e minunea la o asemenea dietă: că o poate urma oricine, fără efort, mai ales când, intrând în grup, vor avea parte de susținere, de sfaturi, de prieteni buni, de ocazia de a împărtăși cu alții exact stările și experiențele prin care trec.

Nu toți au avut poze publicabile pe care să ni le trimită, dar poveștile lor sunt 100% adevărate și dovedesc, oricui, că se poate să faci schimbări mici, pentru rezultate mari.

Anca Bejan: Împlinesc cinci ani de când mănânc zilnic la aceleași ore fixe

Dintre toți membrii grupul Fixul care îți schimbă viața, am stat de vorbă, mai întâi, cu Anca Bejan, cea de la care a pornit aventura… Dintre toți interlocutorii, Anca Bejan a fost cea care a refuzat să ne dea imagini cu ea înainte de a începe dieta. “Mă bucur şi apreciez când văd că doamnele şi fetele din grupul de Facebook realizat de Mirela Retegan nu au nici cea mai mică jenă să publice imagini cu ele before-after, dar eu nu am putut trece încă peste acest complex”, mi-a explicat Anca și, desigur, am înțeles. Fixul care îți schimbă viața este chiar despre libertatea de a fi cine vrem noi să fim, de a ne transforma viețile, de a ne aminti clipă de clipă, cum spune Mirela Retegan, că astăzi este despre astăzi.

Anca, știu că ai scris despre toate acestea pe blogul tău, Dieta-Minune, www.dietaminune.ro, unde putem găsi regulile și indicațiile în amănunt, dar spune-mi, te rog, ce s-a schimbat iremediabil în viața ta după ce ai trecut la acest stil de viață, ce ai pierdut și ce ai câștigat?

Anca Bejan: Am pierdut surplusul de kilograme, am recâștigat încrederea de sine. Asta și-ar putea da seama oricine, pentru că este evident. Ce s-a schimbat de când am îmbrățișat acest stil de viață pe care l-am denumit nu întâmplător Dieta-Minune? Am revenit la „setările din fabrică”, așa cum îmi place mie să spun. Și oamenii, la fel ca orice mașinărie, au un „manual de folosire”. Am fost concepuți să facem totul în funcție de timp, suntem cronofagi. Metabolismul nostru funcționează optim între 07.00 și 19.00, indiferent dacă adormim la 22.00, așa cum ar fi ideal, sau mult după miezul nopții, așa cum pățesc eu și atât de mulți oameni „moderni”. În „manualul nostru de folosire” sunt date indicații precise: să mâncăm din trei în trei ore, zilnic la aceleași ore fixe, doar în acel interval orar, iar între mese să avem pauze în care nu mâncăm absolut nimic pentru minimum două ore jumătate, maximum patru ore. Respectând aceste „setări”, mașinăria noastră va funcționa optim, iar metabolismul se va accelera la maximum. Ok, până aici a fost pură teorie… Acum hai să-ți spun ce s-a întâmplat și dincolo de aceste reguli. Am câștigat mulți prieteni. Sunt zeci de mii de oameni acum, pe care nici măcar nu-i cunosc, care-mi scriu să-mi mulțumească pentru că le-am schimbat viața. Citesc povestea mea pe site-ul pe care am publicat-o pro bono, îmi scriu dacă au întrebări, le răspund, apoi ei revin cu mulțumiri, de îndată ce pierd kilogramele în exces. Alții încep Dieta-Minune și îmi scriu direct când au satisfacții. Am câștigat, așadar, zeci de mii de gânduri frumoase, de zâmbete de mulțumire. Este un sentiment deosebit. Da, viața mea s-a schimbat iremediabil. Bucuria pe care o trăiesc eu este amplificată de bucuria atâtor oameni care au gustat din bucuria Dietei-Minune.

Cum te simți, azi, și fizic, și psihic?

Anca Bejan: Simt că sunt utilă, că pot ajuta, că pot răsplăti binele primit cu bine. Simt că am sădit un copac cu rădăcini sănătoase, adânc înfipte.

 De ce ai creat acel blog cumva în anonimat, fără să te afirmi cu numele tău? De ce te-ai temut, poate?

Anca Bejan: Temut e mult spus… Mă tem numai de Dumnezeu! Am scris cartea incognito, pentru că am vrut doar să împărtășesc lumii acest secret pe care l-am intitulat Dieta-Minune, nu credeam să fie nevoie de identitatea mea sau să conteze această identitate. Nu mi-am dorit nicio clipă să ies la rampă în acest fel. Am acceptat această provocare la propunerea Mirelei Retegan. Ea mi-a organizat prima conferință și m-a scos în lume. A avut un fel anume de a-mi propune asta, încât nu am putut s-o refuz. Mirela știe să facă astfel de „vrăji” cu oamenii. Prin ea, cititorii mei au putut afla cine e în spatele Dietei-Minune și investiția de timp și suflet pe care ea a făcut-o și o face este atât de importantă și este una dintre rădăcinile cele mai trainice ale „copăcelului” despre care spuneam mai devreme…

Care este sfatul cel mai bun pe care continui să îl dai în grupul vostru sau celor care îți cer ajutorul?

Anca Bejan: Wow, sunt multe sfaturi. Majoritatea… tehnice, legate de principiile de bază din Dieta-Minune. Însă cel mai bun sfat este acela de A AVEA RĂBDARE.

Dar îndemnul sau argumentul cel mai bun și mai eficient pe care ți-l adresezi ție însăți atunci când ai vreun moment în care ai vrea sau ai putea să renunți la acest stil de viață?

Anca Bejan: Anul acesta, în luna mai, împlinesc cinci ani de când mănânc zilnic la aceleași ore fixe (7-10-13-16-19). Dacă nu ar fi noțiunea timpului, aș spune că am început ieri. Timpul a trecut foarte repede și nu am nici o nostalgie referitoare la cum trăiam înainte. E foarte interesant ce se întâmplă, dar cei care au îmbrățișat deja Dieta-Minune înțeleg prea bine la ce mă refer. Odată ce revii la „setările din fabrică” și toate merg ca unse, nu ai motiv să te întorci la stilul de viață dezordonat. Când dai de bine îți vine să renunți? Știi tu pe cineva care ar face asta?

 

Maria Chetran: Eu sunt o învingătoare!

Maria Chetran are 37 de ani și este polițistă la Huși… Are un băiat de 10 ani, Matei Rareș, despre care spune că este raza ei de soare, iar soarele întreg e bărbatul cu care s-a măritat în urmă cu 11 ani. E veselă, deșteaptă, organizată și a devenit repede un reper în grupul „grăsuților”, în care numele Mirelei Retegan a atras-o și a făcut-o curioasă. Ce a urmat? Maria Chetran spune că ar putea scrie o carte întreagă despre transformările minunate prin care a trecut și continuă să treacă, dar noi am rugat-o să ne spună doar cum a început unde a ajuns în acest moment. așa că Maria Chetran ne-a scris.

Toate curele de slăbire au început așa: “Am un eveniment, trebuie să slăbesc”! Pune-te, Mărie, și caută diete, care mai de care mai eficiente într-un timp foarte scurt. Și începem de la 64, apoi de la 70, de la 76 de kilograme, de la 80, de la 90, de la 97 și, într-un final, de la 101 kilograme. Astea 101 mi-au pus capac. Încercasem disociatul, încercasem Dukan, încercasem pastile, încercasem ceaiuri. Nimic nu a funcționat pe termen lung. Cu Dukan, am ajuns la medic cu o criză de dureri de spate. Ținând Dukan, nu aveam chef să beau apă. Slăbisem 5 kilograme în 10 zile, kilograme pe care le-am pus dublu, imediat ce am primit indicații că nu e bine pentru sănătatea mea, că pot fi ”beneficiara” unui frumos blocaj renal. Și m-am oprit, brusc. Revenind la dietele mele, din 2012 mă lupt cu ele. Și s-au adunat…

…Să nu credeți că de când țin fixul, nu am păcătuit. Nu v-am povestit de măslina buclucașă. Când am fost la magazin, era trecut de ora 16.00, să fi fost vreo 20 de minute trecute de fix, și văd măslinele, mari, negre, frumoase!
– Nu vă supărați, (eu, către vânzătoare) aș vrea să știu dacă măslinele sunt sărate!
– Nu, nu sunt sărate.
-Sigur nu sunt? Eu nu mănânc sărat și aș vrea să nu fie sărate.
– Nu, doamnă, nu-s. Ia să gust una…
Femeia gustă și văd pe fața ei o grimasă, minusculă, doar că era acolo…
-Vreau să gust o măslină.
Îmi dă femeia o măslină, o bag în gură și deodată toată sarea din Marea Neagră e în creierul meu. Bulbuc niște ochi, femeia se uită speriată la mine, eu ies afară din magazin și scuip măslina.
-Va e rău?! Vă dau niste apă!
– Doamnă, nu, nu e ora mea de masă, iar măslina e sărată. Dați-mi, totuși, 300 de grame.
Apoi i-am explicat reacția mea și am povestit despre grupul nostru. Când m-am întors să plec din magazin, în spatele meu stăteau încă patru doamne cu ochii cât cepele și urechile ca de lup. “Am memorat orele, voi încerca să țin și eu” a spus una dintre ele!

… Aș putea să scriu romane, despre kilograme sau mai degrabă aș găsi scuze pentru că le-am lasat să se depună, când, de fapt, ceea ce mi-a lipsit a fost un cuvânt: “Hai”! Am găsit o horă mică la început, dar am știut că vor veni mulți, mulți, să joace împreună cu noi. Eu m-am prins în hora asta și nu-i mai dau drumul. Eu mă țin de ea, iar ea se ajută de mine. E un schimb echitabil. Mai am încă 15 kilograme de dat jos. Nu mi-am propus un timp. De asta și voi reuși. Atunci când pornești la luptă, trebuie să ai o atitudine de învingător. Eu sunt o învingătoare, pentru că așa m-am născut! Am avut nevoie doar de un căpitan!

 

Vera Negoșanu: Fiecare dintre noi are câte un fix

Vera are 35 de ani, este solistă și profesoară de canto-muzică ușoară, în Pitești, și are o fetiță de 6 ani și jumătate. Vera Negoșanu ne-a scris:

Am descoperit grupul în luna septembrie, datorită prieteniei ce mă leagă de Mirela Retegan, eu fiind originară din Satu Mare, oraş în care Mirela şi-a desfăşurat activitatea profesională, mulţi ani de zile. Dieta am început-o în octombrie şi de atunci am dat jos 13 kg. 7.00, 10.00, 13.00, 16.00 19.00, pentru unii sunt simple ore banale de pe cadranul ceasului. Pentru mine sunt cele mai importante ore (fixe) din viaţa mea. Fiecare dintre noi are câte un fix, iar al meu este acela de a mânca la oră fixă, nu întotdeauna fix ce recomandă nutriţioniştii, dar cu moderaţie şi cu bun simt!

Nu am ajuns, încă, la kilogramele dorite, dar văzând în oglindă mereu o “altă Vera” (una pe care nu am mai văzut-o din adolescenţă) nu pot decât să regret că rochia mea preferată, din acea perioadă, nu mai e la modă!

    

Anetta Coman: Am găsit în grup oameni minunaţi

Anetta Coman e profesoară de română și franceză în Timișoara, are 40 de ani și este mama unei fetiţe de 9 ani. Povestea ei este cu adevărat impresionantă, pentru că seamănă, atât de mult, cu poveștile multora dintre noi… Dornică să învețe lucruri noi, a renunțat la catedră, a făcut marketing, a plecat pe șantiere, lucrând în construcții, iar toate astea se întâmplau când fetița ei era mică și rămânea acasă cu o bonă, în timp ce mama ei făcea carieră, chiar dacă se stingea de dorul copilului și al casei. “Mâncam ce apucam, de cele mai multe ori de stres. M-am trezit de la 65 la 82 de kg, stresată, plecată de acasă şi tot timpul obosită…!”, spune ea. De aici a venit conștientizarea și decizia de a renunța la drumuri. Rămasă acasă, având doar o colaborare cu un birou de arhitectură, Anetta a început să se preocupe de nutriție. Pentru că și soțul ei avea probleme de greutate și primise o dietă de la un nutriționist, o dietă constând în trei mese principale și două gustări, ca o perfecționistă ce este s-a apucat să studieze și o tot face, de trei ani încoace, experimentând o viață sănătoasă, făcând cursuri de nutriție și pregătită să scrie o carte despre toate cele trăite.

“Povestea cu Fixul am descoperit-o pe Facebook, când am găsit un grup în care se vorbea despre cinci mese, mâncat sănătos… se vorbea exact despre ceea ce eu făceam deja! Am găsit în grup oameni minunaţi, aceleaşi întrebări pe care mi le puneam şi eu cândva, nevoia de a mânca şi de a fi sănătos. Toate astea le-am înţeles şi mai bine când am cunoscut-o pe Mirela Retegan, omul care a creat acest grup şi care duce povestea cu Fixul dincolo de partea ei virtuală de pe Facebook şi care prin felul ei de a fi ca om a reuşit să adune laolaltă oameni care trăiesc şi simt la fel. Eu trăiesc, simt şi împărtășesc aceleaşi gânduri cu ei în fiecare zi din februarie 2017. Viaţa mea era deja schimbată când am intrat în grup şi eu slăbisem ţinând acest stil de viaţă 12 kg. Acum mă bucur în fiecare zi să împărtăşesc din experiența mea şi altora”, ne-a mai scris Anetta, cea care le vorbește și colegilor din grup despre combinații sănătoase alimentare pe care le-a studiat în ultimii ani.

 

Claudia Belu: Îmi fac poftele şi slăbesc

Este din Băileşti, Dolj, are 40 de ani, e asistent medical la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare și are trei copii, Edi, de 15 ani, Daria de 10 ani şi Alessia de 2 ani şi jumătate. După cea de-a treia sarcină a rămas cu câteva kilograme în plus, vreo 10…

“Într-o zi, mai exact pe 18 noiembrie 2016, m-am hotărât să încep fixul. Ce aveam de pierdut? Kilogramele!Şi au trecut cinci luni, luni în care am scăzut, am stagnat şi am continuat! Cinci kilograme au zburat, dar drumul meu cu fixul nu s-a oprit aici, e pe viaţă! Mirela e fără doar şi poate o femeie zurli, plină de viaţă cum toate ar trebui să fim, mă inspiră să fiu nebunatică în relaţiile cu copiii mei, mi-a dat curaj să mănânc alimente la care doar visam, gen o şunculiţă dimineaţă, zacuscă, mămăligă lângă sărmăluţe sau lângă brânză, eu nu doar mă inspir din postările ei, ci eu poftesc la ele așa că îmi fac poftele şi slăbesc! Iubesc acest stil de viaţă și o iubesc pe Mirela pentru că l-a împărtăşit cu noi!” povestește, entuziastă, Claudia.

 

Verona Ramona Bidea: Eu știu că pot să slăbesc!

E bucureșteancă la origine, dar acum locuiește în Anglia, e căsătorită și are un băiețel de doi ani. Are 27 de ani și o luptă serioasă cu kilogramele, deși știe că poate să slăbească, fiindcă a mai făcut-o o dată, acum cinci ani, când a scăpat de 60 de kilograme. De data asta, însă, cu ajutorul colegelor de grup, vrea să învețe mai mult să se controleze, să învețe, să nu mai ajungă în situația în care a fost… “Intenția mea nu este doar să pierd un număr de kilograme, cât mai multe, ci să învăț să mă controlez, să mă educ.  Mesele mele au fost din 3 în 3 ore. Opțional mi-am numărat calorile, să fie sub 1.400, și de la începutul lui februarie merg cinci zile pe săptămână la sală, unde muncesc intens și încerc în fiecare zi să fac 10.000 de pasi. Eu știu că pot să slăbesc!”, spune Verona.

Demeny Ibolyka are 49 de ani, este portar în Vulcan și este mama a patru băieți mari. A întâlnit grupul în noiembrie 2016 și de atunci mănâncă la ore fixe. A pornit de la 145 de kilograme și a ajuns la 115. 

Alina Pintilie are 41 ani, locuiește în Arad, are o fiică de 17 ani și lucrează în marketing after-sales, la un dealer auto. Este dintre primii 120 de membri și a descoperit grupul urmărind-o pe Mirela Retegan pe care o asculta din 2010 la Național Fm. Alina a pornit de la 107 kilograme și a ajuns la 85.

 

Cristina Roznovăț: M-am dezpufoşit cu șase kilograme

Este din Iași, ingineră chimistă, căsătorită, cu doi copii de trei ani jumate și, respectiv, nouă luni, iar în perioada aceasta se află în concediu de creștere a copilului. S-a îngrășat foarte mult în perioada sarcinii și a fost la un pas de diabetul gestaționar…

Nu avusesem probleme majore cu greutatea timp de treizeci şi trei de ani. Arătăm ok din punctul meu de vedere. Am avut noroc de la Mama Natură să fiu înăltuţă, iar kilogramele în plus nu se prea vedeau. Şi venise perioada gravidităților, două la număr, cu pofte mari şi multe: patru ani în care am fost ori gravidă, ori lehuză, ori la alăptare… şi perioada continuă! Corpul meu a trecut de la mic la mare şi de la mare la şi mai mare! Deja îmi treceau prin cap zeci de gânduri şi teorii: “Cum reuşesc unele femei să nu se îngraşe deloc în timpul sarcinii? Or fi extraterestre? Oare cum îşi ţin în frâu poftele? Oare e ok pentru bebeluş? Oare chiar o fi adevărat că după vârsta de 30 ani nu mai avem şanse să fim slabi decât cu operaţii?… Iar după ce Doamne-Doamne s-a distrat auzind gândurile mele, mi-a îndreptat privirea spre un grup care se numea: “Slăbeşte! Simplu că Mirela!”, grupul care a devenit acum Fixul care îți schimbă viața. M-am uitat la ce se întâmplă pe grupul ăsta, că era despre “slăbit” şi mă interesa subiectul, și… în trei luni de când am început să aplic stilul acesta de viață, m-am dezpufoşit cu șase kilograme, am mâncat chiar tot ce am vrut, dar cu măsură, având grijă un pic la combinaţii (tot ce se întâmplă în corpul uman e chimie, eu ştiam asta, doar că nu aveam răbdare că reacţiile chimice să aibă loc cum trebuie şi să aibă timp să se încheie!) Deci vestea bună pe care Mirela ne-a dat-o, e că putem să slăbim sau să ne menţinem, fără să murim de foame, fără să facem antrenament ca la armata, fără să ne chinuim, să cheltuim pe operaţii, pastile, ceaiuri, tâmpenii. Iar vestea proastă… nu există!”, povestește, cu umor Cristina.

Ciprian Zdroba: Când îmi leg şireturile, o fac cu mare drag

În grup sunt și bărbați, iar Ciprian Zdroba, de 32 de ani, din Bistrița-Năsăud, are și el o poveste de succes.

În trecut am încercat mai multe aşa zise diete, dar fără un rezultat favorabil. De ce? Era simplu, nu aveam probabil destulă ambiție pentru a încerca aşa ceva. A fost greu, tot mă îngrăşam, din ce în ce mai mult, iar eu parcă nu-mi dădeam seama de fapt ce se întâmpla cu mine. Apoi a venit salvarea mea.. O colegă mi-a spus: Cipri, hai că te adaug într-un grup! Am zis, ok! 

Țin minte foarte bine că am postat primul mesaj şi foarte multă lume m-a încurajat, m-a susţinut, de la bun început. Am rămas profund impresionat. Apoi am început orele fixe. Destul de greu să încep, mai ales că niciodată nu încercasem să mănânc la ore fixe. Aveam alarme pe telefon la fiecare ora fixă, până m-am obişnuit cu rutina zilei! 

Am început nu tocmai bine, dupa prima săptămână am pus 1,5

kilograme, care m-au descurajat total. Am vrut să renunț, dar m-au întors din drum majoritatea persoanelor, care nu m-au lasat, m-au încurajat și am continuat. Și a fost bine până la urmă! După o lună, slăbisem 2,5 kg, ceea ce pe mine m-a făcut să visez în continuare. Era plăcut, nu-mi venea să cred că se întâmpla, oare e adevărat? Da! Am continuat fericit, lumea era alături de mine si parcă aveam din nou încredere în mine în lupta asta cu kilogramele. Am renunțat și la alarmele telefonului, deja creierul mă avertiza cand era ora fixă, şi mi se părea tot mai simplu să continui acest stil de viață! Un stil de viață sănătos, pe care îl recomand oricui, căci are rezultate garantate.

Încet-încet am renunțat la dulciuri, la sucuri, iar pâinea am redus-o drastic. Începea să se vadă pe mine că, într-adevăr slăbesc. După încă o lună de ore fixe, am mai scăzut în greutate încă 5,6 kg.

Era ceva de neimaginat, greu de crezut chiar şi pentru mine. Apoi am avut perioade de stagnare, ca oricare altă persoană, eu nu am fost mai prejos!

Apoi, s-a mai întamplat o minune, de la 103,4 am mai dat jos încă 5,9 kg. Incredibil! Probabil că niciodată nu o să renunț la orele fixe, în primul rând, pentru că mă simt bine cu noul stil de viaţă, iar mai apoi pentru că te menții într-un ritm bun, şi nu îti faci griji de îngraşare Acum mă bucur de ceea ce am realizat, iar când îmi leg şireturile, o fac cu mare drag, nu mai obosesc! Cât despre cei care m-au încurajat pe tot parcursul acestor luni fantastice le mulțumesc! Iar despre Mirela Retegan am câteva cuvinte: aveam nevoie de un stimulent, ceva să ne oprească din ce faceam înainte, şi să o luăm ordonat în viață! Acest stimulent se numeşte Mirela Retegan!

 

Regulile principale ale Dietei de trei ore

– de fapt, nu este o dietă, ci un stil de viaţă, căci te disciplinează

– 5 mese pe zi (3 mese principale şi 2 gustări)

– ore recomandate: 7, 10, 13, 16 şi 19

– luați micul dejun cel târziu după o oră de când v-ați trezit, dacă nu imediat

– mâncați la fiecare 3 ore după aceea

– nu mâncați cu 3 ore înainte de a merge la culcare

 

Regulile speciale ale Dietei de trei ore

– rămâneți la porţii moderate de mâncare, nu trebuie să mâncați tot din farfurie

– la fiecare cafea băută, beți încă două pahare de apă în plus pentru a evita deshidratarea.

– consumați apă în cantitate de 0,03 l pe kilogram corp (dacă aveți 80 kg, beți minim 2,4 l de apă)

– mâncați lent; este nevoie de 15 – 20 de minute de la debutul mesei pentru a se instala senzaţia de saţietate, iar dacă mâncaţi lent veţi reuşi să vă săturaţi cu o cantitate mai mică de mâncare, decât dacă mâncaţi repede

 

Rezultatele Dietei de trei ore

  • veți reuşi să scăpați de 2-5 kg în primele două săptămâni şi câte 1-2 kg după aceea
  • nivelul de cortizol („hormonul de stres”) va fi vizibil redus, veți avea mai multă energie şi nu veți mai resimţi acea foame acută pe care vi se întâmplă să o resimţiți acum
  • nu vă veți mai lupta cu poftele, doar le veți amâna până la ora la care puteți mânca, iar asta vă va da o stare de libertate și de mulțumire
  • veți simți că sunteți stăpânii mâncării, nu mâncarea va fi stăpânul vostru

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii

  • Buna seara, urmăresc de ceva timp acest regim, și văzînd atâtea postari am rămas puțin confuză. Totul este destul de clar doar ca nu am inteles un lucru, 1 zi este de proteine, 2 carbohidranti, 3 legume si 4 vitamine? Sau poti mânca ce vrei doar ca in portii mici si independenta de ora potrivita?

    Tatiana octombrie 29, 2017 10:12 pm Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.