fbpx

Franco Zeffirelli a aplaudat-o pe Angela Gheoghiu la spectacolul “La Boheme”, miercuri, la Scala

de

Franco Zeffirelli a aplaudat-o pe Angela Gheorghiu, miercuri seara, la Teatro alla Scala din Milano, unde soprana romana a avut primul spectacol aniversar cu “La Boheme”, pe care celebrul regizor l-a realizat, informeaza biroul de presa al artistei.

Angela Gheorghiu se afla la Milano pentru seria de spectacole aniversare “La Boheme” pe care le sustine la celebrul Teatro alla Scala. Dupa reprezentatia de miercuri, soprana va mai sustine spectacole pe 1, 4 si 8 octombrie. Toate aceste spectacole pe care Angela Gheorghiu le sustine la Teatro alla Scala sunt sold-out.

 

“La Boheme” face parte din seria spectacolelor de celebrare a 20 de ani de cariera internationala a Angelei Gheorghiu pe marile scene ale lumii.

 

Angela Gheorghiu, nascuta pe 7 septembrie 1965, la Adjud, este un “superstar” al operei internationale, fiind, totodata, unul dintre cel mai bine vanduti artisti romani de muzica clasica. Lansarea sa in strainatate a avut loc in 1992, la Covent Garden, cu “Boema” de Puccini. In acelasi an, a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York si Opera de Stat din Viena. De atunci, soprana a cantat pe cele mai mari scene ale lumii. In 2010, Angela Gheorghiu a primit titlul de artista anului la cea de-a 11-a editie a Classical Brit Awards, la Londra, trofeu pe care l-a castigat si in 2001. Totodata, in 2010, soprana a fost decorata cu Ordinul “Steaua Romaniei” in grad de Comandor.

 

Soprana Angela Gheorghiu va fi distinsa, pe 25 octombrie, de Regele Mihai cu decoratia “Nihil Sine Deo”, ce este acordata personalitatilor marcante, care au realizat performante de inalt nivel.

 

Franco Zeffirelli, nascut pe 12 februarie 1923, este un regizor italian si producator de film si televiziune. Zeffirelli este si un apreciat regizor de opera si a fost membru al Senatului italian in perioada 1994-2001 din partea partidului de centru-dreapta Forza Italia.

 

Franco Zeffirelli a debutat ca asistent al regizorului Luchino Visconti si a devenit cunoscut in 1968, gratie lungmetrajului “Romeo si Julieta”, care a primit patru nominalizari la premiile Oscar, insa mai ales gratie lungmetrajului din 1967 “Imblanzirea scorpiei” – cu Elizabeth Taylor si Richard Burton in rolurile principale. Totodata, miniseria de televiziune “Iisus din Nazareth”, cu actorul Robert Powell in rolul principal, a devenit celebra in lumea intreaga si este difuzata in continuare de posturi TV din multe tari in perioada sarbatorii pascale.

 

Franco Zeffirelli regizeaza piese de teatru, lungmetraje si spectacole de teatru si de opera de peste 60 de ani.

 

Franco Zeffirelli este, totodata, primul cetatean italian care a primit Ordinul Imperiului Britanic in rang de cavaler.

 

MEDIAFAX

 

 

 

Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *