fbpx

Identitate – de Liza Panait -, un spectacol al frumuseții românești

de

Spectacolul prezentat la final de septembrie la Palatul Bragadiru, Identitate, a fost un splendid prilej artistic de a trece în revistă câteva dintre elementele identității românești, printr-un program muzical compus din melodii tradiționale reinterpretate și din muzică europeană, împreună cu o prezentare de costume stilizate inspirate din portul tradițional românesc, născute din viziunea și din harul creatoarei Liza Panait.

Fotografii de Paul Buciuta

Muzica, motivele tradiționale, istoria, iubirea, toate au foste elementele unui spectacol al frumuseții românești: Identitate.

Partea muzicală a fost realizată de marii artiști Maria Răducanu, Marcel Pavel și Adrian Naidin alături de band-ul său, iar prezentarea de costume stilizate create de Liza Panait a oferit publicului o defilare amplă de ținute puternic inspirate din valorile românești. De altfel, de aproape trei decenii, colecțiile Lizei Panait uimesc și cuceresc publicul, pentru că, de la bun început, creațiile sale s-au remarcat ca fiind singulare, realizate într-un stil neasemuit, puternic inspirate din valorile etnice românești, din natură, din folclor, din istoria nobilă a țării noastre. Astfel și-a cucerit publicul și tot așa îl ține aproape, oferind creații unice, care dăruiesc celor care le poartă un stil puternic individualizat, o identitate aparte, așa cum aparte este forța filonului tradițional românesc.

Această IDENTITATE s-a reflectat de-a lungul timpului în colecțiile create de Liza Panait: Albastru de Voroneț, Insieme, Pasărea Măiastră sau tabloul „România Mariei” din cel mai recent spectacol al său, „Maria, regina Inimilor”. De la Regina Maria s-a plecat și în Identitate, căci Regina Maria a fost, deopotrivă, o regină a naturaleții, a curajului și a eleganței, o regină a inimii românilor, fără de care țara noastră nu ar fi fost niciodată cea în care astăzi trăim. În rolul Reginei a intrat, din nou, Manuela Hărăbor actriță a Teatrului Mic și a Teatrului Stela Popescu care este, de ceva vreme, cea mai frumoasă și cea mai expresivă întruchipare a Reginei Maria al cărei rol îl joacă pe scena Teatrului Metropolis, dar și în spectacolele în care îmbracă superbele costume create de Liza Panait.

Spectacolul a fost prezentat de actorul Marius Bodochi și a avut-o ca invitată surpriză, ce a urcat pe scenă alături de tenorul Marcel Pavel, pe soprana Alis Făiniță.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Moda

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.